Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvosi szótár - Antidepressans szerek

Antidepressans szerek leírása, hatása

Antidepressans szerek

Ejtsd: antidepresszáns. A depressziós állapot kezelésére alkalmazott gyógyszerek.

 

Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó videók
A kifejezéshez kapcsolódó orvosoknak feltett kérdések és válaszok
Tisztelt Doktor/Doktor nő! Több problémával keresem meg önt. Nos én egy 28 éves fiatal férfi vagyok. Áprilisban volt egy kapcsolatom ami sajnos nem úgy sült el, ahogy terveztem, sajnos merevedési problémáim voltak, valamint ürességet éreztem. Hozzáteszem elötte randikon kívántam de ott se éreztem azt hogy 100%os lenne a merevedésem. A hölgy nem reagálta ezt jól le és egyből szorongásos tünetek leptek fel nálam.. A szorongás pedig az volt hogy "úr isten biztos meleg vagyok" Hozzáteszem soha nem kívántam szexuálisan senkit sem , azóta sem de a szorongás és a kényszer h állandóan ellenőrizzem magam hogy "meleg vagyok e" felemészt. De mindig vagy visszahúzódik a péniszem vagy meg se mozdul. Tehát semmi szexuális vonzalom nem jön elő. Azóta újra lett barátnőm akinél szintén van merevedésem de nem maximális. Nemrég jöttem rá hogy évek óta pornófüggő vagyok. Úgy tudom hogy ez nagyban befolyásolja a nemi életet. Kérdésem az lenne, hogy ha bő fél év alatt sosem volt merevedésem a "melegség tesztelésére" akkor nem vagyok ugye meleg? - Hiszem hogy csak a szorongás okozta kényszergondolatok miatt nem tudok ezen túllépni. De jót tenne a megerősítés öntől. Másrészről a pornó okozhatja ezt? A pornóra nagyobb az erekcióm mint a valos párkapcsolatban. Valamint az utcán a lányok sem gerjesztenek már be. Ez mind a pornó hatása? Hajnalban mindig van normális erekcióm. Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Béla99 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
0-24 derealizációm van. A derealizáció gyógyítható? Ha igen hogyan?
Kérdező: jessy Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Papp Tímea 2018-02-07 16:33:02
Kedves Orvosok! Olyan kérdésem lenne, hogy pánikzavaros vagyok (3 hete gyógyszereket szedek - Scippa és Frontin) és november elején voltam vérvételen, ahol a vizelet ürülékemben magas volt a totál bilirubin (32,7 umol/L) és a konjugált bilirubin (8,7 umol/L). Az általános vizelet minta alapján pedig negatív jött ki a bilirubinra. A szemeim egy kicsit sárgásak azért, főleg alul.. Ebből lehet bármiféle bajom? Nagyon magas a szint a normálhoz képest? Háziorvosnál amikor voltam akkor azt mondta, hogy nem annyira vészes, mindenkinek magasabb, mint ami elő van írva.. mégis félek, itt vagyok pánikbetegen és lehet nem is szabadna pl. Frontint szednem és mégis szedem? Válaszukat előre köszönöm!
Kérdező: jessy Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Kedves Orvosok! Olyan kérdésem lenne, hogy pánikzavaros vagyok (3 hete gyógyszereket szedek - Scippa és Frontin) és november elején voltam vérvételen, ahol a vizelet ürülékemben magas volt a totál bilirubin (32,7 umol/L) és a konjugált bilirubin (8,7 umol/L). Az általános vizelet minta alapján pedig negatív jött ki a bilirubinra. A szemeim egy kicsit sárgásak azért, főleg alul.. Ebből lehet bármiféle bajom? Nagyon magas a szint a normálhoz képest? Háziorvosnál amikor voltam akkor azt mondta, hogy nem annyira vészes, mindenkinek magasabb, mint ami elő van írva.. mégis félek, itt vagyok pánikbetegen és lehet nem is szabadna pl. Frontint szednem és mégis szedem? Válaszukat előre köszönöm!
Kérdező: jessy Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Kedves Orvosok! Olyan kérdésem lenne, hogy pánikzavaros vagyok (3 hete gyógyszereket szedek - Scippa és Frontin) és november elején voltam vérvételen, ahol a vizelet ürülékemben magas volt a totál bilirubin (32,7 umol/L) és a konjugált bilirubin (8,7 umol/L). Az általános vizelet minta alapján pedig negatív jött ki a bilirubinra. A szemeim egy kicsit sárgásak azért, főleg alul.. Ebből lehet bármiféle bajom? Nagyon magas a szint a normálhoz képest? Háziorvosnál amikor voltam akkor azt mondta, hogy nem annyira vészes, mindenkinek magasabb, mint ami elő van írva.. mégis félek, itt vagyok pánikbetegen és lehet nem is szabadna pl. Frontint szednem és mégis szedem? Válaszukat előre köszönöm!
Kérdező: jessy Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2017-12-22 19:33:46
Kedves Orvosok! Olyan kérdésem lenne, hogy pánikzavaros vagyok (3 hete gyógyszereket szedek - Scippa és Frontin) és november elején voltam vérvételen, ahol a vizelet ürülékemben magas volt a totál bilirubin (32,7 umol/L) és a konjugált bilirubin (8,7 umol/L). Az általános vizelet minta alapján pedig negatív jött ki a bilirubinra. A szemeim egy kicsit sárgásak azért, főleg alul.. Ebből lehet bármiféle bajom? Nagyon magas a szint a normálhoz képest? Háziorvosnál amikor voltam akkor azt mondta, hogy nem annyira vészes, mindenkinek magasabb, mint ami elő van írva.. mégis félek, itt vagyok pánikbetegen és lehet nem is szabadna pl. Frontint szednem és mégis szedem? Válaszukat előre köszönöm!
Kérdező: jessy Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Papp Tímea 2018-02-07 16:28:21
Mint írtam a Scippa-t, el is kezdtem szedni. Egy felet monden este lefekvés előtt. Viszont azt érzem, hogy egyre rosszabbul vagyok. Pedig Frontinnal veszem be. Fél Scippa és fél Frontin. Létezik, hogy 1-2 hétig rosszabbul van az ember tőle és utána kezdi hatását? Sajnos egyatalan nem tudok aludni se. Nagyon erős fejfájásaim is vannak mostmár. Folyamatosan azt érzem, hogy majd megfulladok és nagyon erős a halálfóbiám. És nagyon ki van száradva a szám éjszaka a gyógyszertől.
Kérdező: jessy Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
2 hónapja folyamatosan szorongok, pánikbetegséget diagnotizáltak nálam. Nagyon erősek a rosszulléteim, és folyamatos, minden pillanatban rosszul érzem magamat.. Mintha mindjárt meghalnék, nagyon erős halálfóbiám van és minden rosszullétemre ezt képzelem.. pedig semmi bajom nincsen. Járok pszichológushoz is autogén tréning miatt és számtalan orvosnál. Fél szem Scippa-t kellene bevennem minden este. Mi a véleménye? Mit tudnék tenni, hogy jobban legyek? Köszönöm segítségét! 20 éves/ nő
Kérdező: jessy Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: dr. Indries Krisztián 2017-11-30 20:49:12
TISZTELT DOKTOR ÚR DOKTOR NŐ!! Érdeklődni szeretnék hogy a következő betegségeim vannak REUMA:IZÜLETI ELVÁLTOZÁS-SYNOVITIS ÉS TENOSYVITIS.EPICONDYLITIS MEDIALS PSYCHIÁTRIA:KÖZEPES DEPRESSZIÓS EPIZOD KARDIÓLOGIA:IDÜLT ISCHAEMIÁS SZIVBETEGSÉG,K.M.N-RÉGI SZIVIZOM ELHALÁS NEUROLOGIA:PARKINSON KOR Ezzekel a betegséggékkel el lehet-e inditani a leszázalékolást:: Válaszukat előre is köszönöm szépen
Kérdező: Brigitta2 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2017-07-21 20:42:51
Tisztelt Hölgyem/Uram! 30 éves nő vagyok,és mostanában folyamatosan szorongok(aludni is nehezen tudok).2 hónapja rosszul lettem a buszon,ahonnan egyből le is szálltam(pánikroham lehetett-szédülés ,szapora szívverés-vashiányos vérszegény vagyok)És azóta folyamatosan ezeken rágódom,és figyelek minden rendülésemre.(eddig a légzésemre figyelve mindig megakadályoztam hogy olyan rosszul ,legyek megint).Tömegközlekedést ugyanúgy használom,tudatosan nem kerülöm.Édesapám betegsége,majd hirtelen halála (szívmegállás)nagyon megviselt(3 hónapja),új albérletbe költöztünk,elutasították a lakáshitelünket,gyes után visszamentem dolgozni.(és mindezt egy pár hónapon belül).Esténként citromfűt tablettát vagy teát iszok.De nappal sokszor nagyon rossz passzban vagyok.Sportolok,munka mellett iskolába is járok,és közben rettegek hogy ez már végig így lesz hogy mindig figyelnem kell magamra.Vagy egyáltalán a gyász feldolgozás ezen módja normális még?Szeretnék megint normális lenni!Nem tudom ezen tények függvényében kellene-e "külső" segítséget igénybe vennem?Vagy most még elég pár dolgot betartanom amivel átlendülhetek ezen a rossz időszakon?Válaszukat előre is köszönöm!
Kérdező: Léna Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Hogy lehet túl lenni azon hogy a barátnőm lelépett egy pasi miatt az életemből? És pont akkor hagyott el mikor lelkileg nagy szükségem lett volna rá. Amúgy is elég szerencsétlen vagyok mert csupa sérült pasit fogok ki( látás, mozgás, lelki), és emiatt depis vagyok, de annyira fáj a barátnőm értetlne viselkedése
Kérdező: trapi28 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Kedves doktor úr/nő! 61 éves nő vagyok. Generalizált szorongással kezelnének de a megfelelőgyógyszer eddig még nem sikerült megtalálni, mert nagyon érzékeny vagyok rájuk a mellékhatások miatt. Az eddig szedett antidepresszánsok nagy része SSRI csoportba tartozik. Próbálkoztunk az SSRE gyógyszerrel is némi eredményt az SNRI gyógyszereknél (Mirtazapin, Velaxyn) de egy idő után ezeket is abba kellett hagyni a mellékhatások miatt (szőrösödés stb.). Mostani vérvizsgálatnál derült ki, hogy a hormon háztartásom felborult. Tesztoszteron: 4,23nmol/L; Cortisol: 223,60nmol/L; Progeszteron: 0,3 nmol/L (follikulásirs fázis:0,3-0,95; luteális fázis: 4,6-50,6; posztmeno pauza: 0,3-0,6) Estradiol: 11,0pg6ml (follikulris fázis:21-251; ovulációs fázis: 38-649; luteális fázis: 21-312; posztmenopauza: <10-28) A hajam szinte naponta zsírosodik és hullik. A kérdésem az, hogy milyen természetes gyógymódokat tudna ajánlani ahhoz, hogy helyreálljon a hormon háztartásom illetve a a generalizált szorongásomra? Előre is köszönöm válaszát!
Kérdező: kovacsirma55 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt dr.13 éve szedek rexetint 20mg.regggel 1x.xanax sr 0.5mg.2x1.A gyógyszer mellet hangulat ingadozás ,idegesség,félelem pánikszerű rohamok alvás zavar jelentkezett.Most jelenleg 30 mg rexetint.reggel 1x,xanax 0.5mg 3x1,spitomon 10mg 2x1 és yarocent 15mg szedek este.Jobban vagyok de még reggelente gyomorideggel ébredek és izzadok éjszaka.Ez a gyógyszer kombináció nem okoz e szervi betegséget.Szoktak e írni két féle nyugtatót és antidepresszánst együtt .Vagy el kellenwe hagynom valamelyiket?.
Kérdező: atkariju@freemail.hu Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Kedves Doktor Úr/Nő! Mivel már számtalan orvos "kezelt" sikertelenül, meg szeretném kérdezni az Ön/Önök véleményét is. A problémám alapvető forrása egy gyermekkori trauma, 10 évesen elvesztettem édesapám, amit talán még a mai napig nem tudok feldolgozni, durva ezt mondani de tényleg ezt érzem , s anno mikor ez történt ennek hatására talán történhetett valami az agyi "kémiám" fejlődésében, változásában. Először 13 évesen éreztem magam depressziósnak, halálvágyam volt, nem találtam semmi örömöt az életben, már akkor. Édesanyámnak alig mertem elmondani hogy mi van velem. Édesanyám is hasonlóan "járt" az élete során, mivel Ő meg 9 évesen vesztette el Édesanyukáját. :( Akkoriban ismerte meg Édesanyám Jehova tanúit, illetve már azelőtt. Kellett Neki valami "kapaszkodó", mert idegösszeroppanást kapott mikor Apum meghalt. Csak megjegyzem Ő azóta is Jehova tanúja, és nem szed semmi gyógyszert, és nem is lett , meg nem is lesz neki más férfi az életében. Nos az ő tanácsára, el kezdtem tanulmányozni olvasgatni a kiadványokat, meg megfogadtam egy tanácsát hogy mindíg foglaljam le magam, hogy ne agyaljak annyit, és Istennek hála egy nyár alatt "meggyúgyultam". Bár mindezek ellenére félénk és visszahúzódó személyiség lett belőlem. A lényeg a lényeg hogy középiskolában azért mentem át az első osztályban a postaforgalmi osztályból a gimisbe , mert ne mtudtam beilleszkedni a 29 lány meg a 4 fiú közé. Állandóan zavarban voltam. A gimis osztály meg ugye tele volt a volt általános iskolás osztály és évfolyamtársakkal. Megjegyzem a zavarban lét azóta is mindíg tart, többnyire ismeretlen emberekkel való kommunikáció során, de nem ritka azokkal sem akiket ismerek, vagy jóban vagyok, amit nem értek. Szóval a szerhasználat először 16 éves koromban jelent meg az életemben, a fű formájában. Először rosszul voltam tőle , de egyik akkori barátom unszolására csak csak betéptünk. Aztán meg már tetszett az érzés. Alkoholt is ezidőtájt ittam először. Hétvégente mindíg jól berúgtunk. Eltelt a gimi, és felvettek az egyetemre, mert ugye mindezek ellenére kitűnő tanuló voltam, és matekzseninek tituláltak, meg vágott az eszem mint a penge. Szóval 1999 ben felvettek programozó matematikus szakra. De mivel beilleszkedési és ezek a zavarban léti problémáim voltak kimaradoztam , és így a kollégiumból is kiíratkoztam , aztán meg 3 félév bukás után kirúgtak, de ekkor már napi szinten szívtam a füvet, kb 99 végétől kezdve. Emellé társultak az ún. diszkódrogok, az ecstasy, meg a speed. Előbb kéthetente hetente, majd később napi rendszerességgel. 2002 ben ismét felvettek az egyetemre, és albérletbe költöztem ahol szinte végig be voltam állva 3 hónapig. Mikor 2003 január elején kirakott a főbérlő, aki mellesleg a barátom és csoporttársam volt, haza költöztem, és onnantól kezdve még jobban belemerültem a dolgokba. 2004 ben ismét kirúgtak az egyetemről. A drogos "karrierem"nek 2004 Június 1 vetett véget mikor egyik jóismerősömtől hallottam hogy a rendőrség látómezejében vagyok , és azon a napon abbahagytam mindent iszonyatosan szenvedtem. Ekkoriban már szedtem a rivotrilt, mert innen onnan kaptam"csak úgy". Szóval ekkorra már 4 mg ot szedtem naponta. Ami már akkor is soknak számított szerintem, elalvásra vettem be mindíg 2mg ot egyszerre. Napközben meg erre a generalizált szorongásomra amit a rendőrségi ügy okozott, mert hogy 2004 augusztusában házkutatás, kihallgatások , minden volt ami annyira megviselt hogy hát ott bent a rendőrségen annyira megijjedtem hogy elsírtam magam a nyomozók előtt hogy nem akarok börtönbe kerülni és mindent elmondtam beköptem, így általános közellenség lettem a volt baráti körömben, mert az én vallomásom volt a legrészletesebb.... :( 6 hónapot kaptam 2 évre felfüggesztve, ketten pedig ültek 8 hónapot akikkel azóta is találkozom az utcán, és elmegyünk egymás mellett szó nélkül, pedig előtte..... :( Szóval már akkoriban is gondolkoztam suicid dolgokon hogy én ezt nem bírom elviselni. 2005 ben ismét felvettek az egyetemre, de akkora már az agyam nem volt olyan penge egyrészt, meg ugye az alkoholos "pályafutásomat" is akkor kezdtem mikor az ilegális cuccokat már nem lehetett, persze a rivotril folyamatosan ment, napi 4-6 mg -al. Egyszer gondoltam egyet hogy le tudok én állni erről a sz.rról, már bocsánat , így a napi 4 mg ot spontán elhagytam hát mit mondjak éreztem magam egyfajtán egy jó darabig, úgy hogy rá nem tudom mennyi időre elmentem pszichiáterhez. Akkor írták fel a xanaxot, 3 szor 0,5 mg, meg a cipralexet. Ezeket 2010 ig szedtem, amikor egy öngyilkossági kísérletem volt, mert öcsémmel nagyon összevesztem és a fejemhez vágta joggal hogy én soha nem dolgoztam és hogy Anyu meg Mamáék tartanak el. Előtte 2008 szilveszterén próbáltam xanax, tegretol, meg többfajta pszichotikum + alkohol kombóval megszabadulni a szenvedéstől. Mert nem meghalni szerettem volna hanem a lelki gyötrelmektől megszabadulni. Összesen majdnem 10 próbálkozásom volt pontosan nem tudom , de életben vagyok szerencsére. 2005 óta rendszeresen fogyasztok, fogyasztottam alkoholt, sokszor végig jártam a leszokás folyamatát, tudom mit mikor hogyan kell szedni ha elvonási tünetek jelentkeznének....elenium + tegretol terápia. 2013 dec24 én leraktam a poharat majd két évig absztinens. Bár előtte is voltak hosszabb rövidebb intervallumok.2 től 8 hónapig de ez volt a leghosszabb. Mostanában is szoktam hetente kéthetente, de sajnos rá kell jönnöm mindíg hogy soha nem tudom a mértéket tartani , mert mattára iszom magam mostanában, persze a rivotril mellett amit 2010 óta a xanax ról váltás okán szedek, persze pszichiáter írja fel. A legnagyobb problémámat persze az alkohol jelenti , de ugyanakkora hanem nagyobb a rivotril függőségem ami jelenleg 4 mg, illetve két napja csökkentettem 0.5 mg al, amit azért megérzek elég rendesen, de ha beszedném a 4 et akkor sem érezném magam sokkal jobban úgy érzem. Olvasgatok állandóan hogy mit kellene tennem és azt javasolják több helyen hogy a dózis 8-10 ed részével két, vagy több hetente. Az alkoholt meg végleg el kell felejtenem mert, most is két hétig nem ittam egy kortyot sem , és egyszer berúgtam és elvonási tüneteim voltak jó pár napig :( Nem tudom azt sem, viszont érzem hogy nagy károkat okozott már a sok gyógyszer meg az alkohol, no meg előtte a drog..... :( Nem tudom hogy lehetek e még valaha lelkileg egészséges???? A tanácsát/tanácsukat szeretném kérni, amit nagyon megköszönnék előre is!!!! Tisztelettel.: Csaba
Kérdező: Huhohahaj Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Tajcs Sándor 2017-01-21 19:11:09
Kb 2 hónapja mellkastájéki fájdalom,mely részben nyomó,részben szúró jellegű. fájdalmat fizikai terhelés fokozza,de nyugalomba is érezhető.Vérnyomás ingadozó,nem túl magas,nem túl alacsony,de nem egyforma.ami nagyon zavar az az állandó diszkomfort érzés.Ügyeleten voltam.szakorvosi vélemény amit kaptam:Státusa érdemben negatív,azonban subfebrilitást észleltünk.Labor mérs.leukocytosis jelzetten magasabb CRP érték.Kard.enzimsor,EKG nem utal ACS-r Othonába panaszok esetén nsaid szedése javasolt.Xefo receptel elláttuk.Ez egy hónapja volt azóta sem érzem magam jobban.26 éves kissé elhízott vezető beosztásban dolgozó fiatalember vagyok,közepesen streszes munkahelyen dolgozom talán ez is lehet az oka a panaszaimnak?mit javasolnak?Válaszukat előre is köszönöm.Tamás.
Kérdező: Anna Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: német edit 2016-04-28 10:40:21
Megosztás

Ha tetszett, lájkolja, pluszegyelje, küldje tovább!


Flattr this



Reklám

Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank