Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvosi szótár - Antidepressans szerek

Antidepressans szerek leírása, hatása

Antidepressans szerek

Ejtsd: antidepresszáns. A depressziós állapot kezelésére alkalmazott gyógyszerek.

 

Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó videók
A kifejezéshez kapcsolódó orvosoknak feltett kérdések és válaszok
Üdvözletem!! 31 éves férfi vagyok, 4 éve küszködök depresszív szorongással, A szorongás szomatikus tünetei mostanában is fent állnak,hol enyhébben, hol intenzívebben . Egyre inkább úgy érzem, az oka a kettős identitásom miatti megfelelési kényszer ,ami testképzavar formájában mutatkozik meg. Biszexuális vagyok (vagyis úgy élek) ,de a két énem nem fér össze ,sőt antagonisztikus egymással. Egyik énem: Hetero vonal: maszkulin,izmosabb, férfias külsejű és szexben dominánsan viselkedő , másik meleg vonal: femininebb, vékonyabb külsejű szexben szubmisszív . Állandóan ennek a két énemnek akarok megfelelni és így váltakozik,hol izmosodni,hol fogyni szeretnék.Emiatt mindennapos a mérlegre állás, tükörbe vizsgálódás ,sport erőltetés , és mindig elégedetlenkedés magammal szemben . A szorongás nálam gyomorgörcs, gyomorégés formájában szokott jelentkezni. Szeretném szakember(szexuál pszichológus) segítségét kérni ,egy válaszba és további fogadóórák keretében, csak nem tudom ki lenne az ideális?
Kérdező: Caligari Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Indries Krisztián 2018-04-15 23:57:28
Tisztelt Szakember! Arra a kérdésemre keresem a választ, hogy vajon gyógyszerfüggő vagyok- e és ha igen hogyan tudnám ezt orvosolni? 25 éven keresztül szedtem antidepresszánst és szorongásoldót. Pontosabban szorongásoldót elhagytam kb. egy éve. Borderline személyiségzavarom van és bejárásos terápiában vagyok. Nagyon súlyos társfüggőséget is mondták nekem. 2017 december 22-én elhagytam a Cymbalta nevű antidepresszánst és kb. 21napig hasmenésem volt napi tizenvalahány alkalommal és vérzett az orrom is kb. 10 napig. Ekkor elhagyott a párom, aki fiatal felépülő (drog-és alkohol), valamint 5 hónapja költöztem el édesanyámtól, akivel kodependens kapcsolatban voltam. Kutyámat nem hozhattam az albérletbe. Én 43 éves nő vagyok. Az antidepresszáns elhagyása után 21 nap múlva irattam Rivotrilt, mert már annyira rosszul voltam. A hasmenésen, orrvérzésen kívül volt viszketés, izom- és végtagfájdalom, zsibbadás és remegés, elsötétedett előttem a világ. Azóta hol szedek Rivotrilt, hol nem. Inkább kevesebbet szoktam régen is, mint amit felírtak. Azért nem akarom visszairatni az antidepresszánst, mert tervezek 12 lépéses önsegítő csoporthoz elköteleződni. Csak még nem tudom, hogy a társfüggőségemmel foglalkozzak vagy a gyógyszert kell- e szednem, mert nagyon sokat szorongok és sírok mindenhol és hangulatingadozásaim vannak. Elvesztettem a bizalmamat a doktornőben, azt mondta, hogy nem lesznek fizikai megvonási tüneteim, ezek érzelmiek és most veszítem el a gyógyszerező identitásomat. Viszont nem tudom képes vagyok-e gyógyszer nélkül élni és dolgozni önmagamon? Egyedül élek, elég sokat fogytam, néha suicid gondolataim vannak, kevés kapcsolatom van és nagyon instabil vagyok. Nehéz gondoskodni önmagamról. Heti 3 napot takarítok 4 órában, főnökömék családi házában, ő tud a betegségemről. Mit javasolna számomra? Sajnos nem látok magamra, hogy biztonságban vagyok-e vagy hova vezet ez? Várom szíves válaszát! Üdvözlettel! B.
Kérdező: Ébredés Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Dr 8 hete hogy meghalt a férjem és mindamelett hogy nem tudom ezt feldolgozni erthetetlen módon vágyom a sexre.Ez normális ? kapcsolatra nem az szóba sem jőhet simán csak sex semmi más és semmi tőbb.Nem értem miért van ez bennem furcsálom vagy egy menekvés vagy fogalmam sincs.Minden rendben van velem ? hisz szerettem a férjem bár az utóbbi jó 3 hónapban alig volt kőztűnk valami ő már beteg volt csak mi még nem tudtuk. Kőszőnőm
Kérdező: ValentinaTina Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Dömötör Eszter 2018-04-20 23:41:57
Tisztelt Doktor/Doktor nő! Több problémával keresem meg önt. Nos én egy 28 éves fiatal férfi vagyok. Áprilisban volt egy kapcsolatom ami sajnos nem úgy sült el, ahogy terveztem, sajnos merevedési problémáim voltak, valamint ürességet éreztem. Hozzáteszem elötte randikon kívántam de ott se éreztem azt hogy 100%os lenne a merevedésem. A hölgy nem reagálta ezt jól le és egyből szorongásos tünetek leptek fel nálam.. A szorongás pedig az volt hogy "úr isten biztos meleg vagyok" Hozzáteszem soha nem kívántam szexuálisan senkit sem , azóta sem de a szorongás és a kényszer h állandóan ellenőrizzem magam hogy "meleg vagyok e" felemészt. De mindig vagy visszahúzódik a péniszem vagy meg se mozdul. Tehát semmi szexuális vonzalom nem jön elő. Azóta újra lett barátnőm akinél szintén van merevedésem de nem maximális. Nemrég jöttem rá hogy évek óta pornófüggő vagyok. Úgy tudom hogy ez nagyban befolyásolja a nemi életet. Kérdésem az lenne, hogy ha bő fél év alatt sosem volt merevedésem a "melegség tesztelésére" akkor nem vagyok ugye meleg? - Hiszem hogy csak a szorongás okozta kényszergondolatok miatt nem tudok ezen túllépni. De jót tenne a megerősítés öntől. Másrészről a pornó okozhatja ezt? A pornóra nagyobb az erekcióm mint a valos párkapcsolatban. Valamint az utcán a lányok sem gerjesztenek már be. Ez mind a pornó hatása? Hajnalban mindig van normális erekcióm. Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Béla99 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
0-24 derealizációm van. A derealizáció gyógyítható? Ha igen hogyan?
Kérdező: jessy Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Papp Tímea 2018-02-07 16:33:02
Kedves Orvosok! Olyan kérdésem lenne, hogy pánikzavaros vagyok (3 hete gyógyszereket szedek - Scippa és Frontin) és november elején voltam vérvételen, ahol a vizelet ürülékemben magas volt a totál bilirubin (32,7 umol/L) és a konjugált bilirubin (8,7 umol/L). Az általános vizelet minta alapján pedig negatív jött ki a bilirubinra. A szemeim egy kicsit sárgásak azért, főleg alul.. Ebből lehet bármiféle bajom? Nagyon magas a szint a normálhoz képest? Háziorvosnál amikor voltam akkor azt mondta, hogy nem annyira vészes, mindenkinek magasabb, mint ami elő van írva.. mégis félek, itt vagyok pánikbetegen és lehet nem is szabadna pl. Frontint szednem és mégis szedem? Válaszukat előre köszönöm!
Kérdező: jessy Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Kedves Orvosok! Olyan kérdésem lenne, hogy pánikzavaros vagyok (3 hete gyógyszereket szedek - Scippa és Frontin) és november elején voltam vérvételen, ahol a vizelet ürülékemben magas volt a totál bilirubin (32,7 umol/L) és a konjugált bilirubin (8,7 umol/L). Az általános vizelet minta alapján pedig negatív jött ki a bilirubinra. A szemeim egy kicsit sárgásak azért, főleg alul.. Ebből lehet bármiféle bajom? Nagyon magas a szint a normálhoz képest? Háziorvosnál amikor voltam akkor azt mondta, hogy nem annyira vészes, mindenkinek magasabb, mint ami elő van írva.. mégis félek, itt vagyok pánikbetegen és lehet nem is szabadna pl. Frontint szednem és mégis szedem? Válaszukat előre köszönöm!
Kérdező: jessy Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Kedves Orvosok! Olyan kérdésem lenne, hogy pánikzavaros vagyok (3 hete gyógyszereket szedek - Scippa és Frontin) és november elején voltam vérvételen, ahol a vizelet ürülékemben magas volt a totál bilirubin (32,7 umol/L) és a konjugált bilirubin (8,7 umol/L). Az általános vizelet minta alapján pedig negatív jött ki a bilirubinra. A szemeim egy kicsit sárgásak azért, főleg alul.. Ebből lehet bármiféle bajom? Nagyon magas a szint a normálhoz képest? Háziorvosnál amikor voltam akkor azt mondta, hogy nem annyira vészes, mindenkinek magasabb, mint ami elő van írva.. mégis félek, itt vagyok pánikbetegen és lehet nem is szabadna pl. Frontint szednem és mégis szedem? Válaszukat előre köszönöm!
Kérdező: jessy Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2017-12-22 19:33:46
Kedves Orvosok! Olyan kérdésem lenne, hogy pánikzavaros vagyok (3 hete gyógyszereket szedek - Scippa és Frontin) és november elején voltam vérvételen, ahol a vizelet ürülékemben magas volt a totál bilirubin (32,7 umol/L) és a konjugált bilirubin (8,7 umol/L). Az általános vizelet minta alapján pedig negatív jött ki a bilirubinra. A szemeim egy kicsit sárgásak azért, főleg alul.. Ebből lehet bármiféle bajom? Nagyon magas a szint a normálhoz képest? Háziorvosnál amikor voltam akkor azt mondta, hogy nem annyira vészes, mindenkinek magasabb, mint ami elő van írva.. mégis félek, itt vagyok pánikbetegen és lehet nem is szabadna pl. Frontint szednem és mégis szedem? Válaszukat előre köszönöm!
Kérdező: jessy Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Papp Tímea 2018-02-07 16:28:21
Mint írtam a Scippa-t, el is kezdtem szedni. Egy felet monden este lefekvés előtt. Viszont azt érzem, hogy egyre rosszabbul vagyok. Pedig Frontinnal veszem be. Fél Scippa és fél Frontin. Létezik, hogy 1-2 hétig rosszabbul van az ember tőle és utána kezdi hatását? Sajnos egyatalan nem tudok aludni se. Nagyon erős fejfájásaim is vannak mostmár. Folyamatosan azt érzem, hogy majd megfulladok és nagyon erős a halálfóbiám. És nagyon ki van száradva a szám éjszaka a gyógyszertől.
Kérdező: jessy Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Dömötör Eszter 2018-04-20 23:54:33
2 hónapja folyamatosan szorongok, pánikbetegséget diagnotizáltak nálam. Nagyon erősek a rosszulléteim, és folyamatos, minden pillanatban rosszul érzem magamat.. Mintha mindjárt meghalnék, nagyon erős halálfóbiám van és minden rosszullétemre ezt képzelem.. pedig semmi bajom nincsen. Járok pszichológushoz is autogén tréning miatt és számtalan orvosnál. Fél szem Scippa-t kellene bevennem minden este. Mi a véleménye? Mit tudnék tenni, hogy jobban legyek? Köszönöm segítségét! 20 éves/ nő
Kérdező: jessy Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: dr. Indries Krisztián 2017-11-30 20:49:12
TISZTELT DOKTOR ÚR DOKTOR NŐ!! Érdeklődni szeretnék hogy a következő betegségeim vannak REUMA:IZÜLETI ELVÁLTOZÁS-SYNOVITIS ÉS TENOSYVITIS.EPICONDYLITIS MEDIALS PSYCHIÁTRIA:KÖZEPES DEPRESSZIÓS EPIZOD KARDIÓLOGIA:IDÜLT ISCHAEMIÁS SZIVBETEGSÉG,K.M.N-RÉGI SZIVIZOM ELHALÁS NEUROLOGIA:PARKINSON KOR Ezzekel a betegséggékkel el lehet-e inditani a leszázalékolást:: Válaszukat előre is köszönöm szépen
Kérdező: Brigitta2 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2017-07-21 20:42:51
Tisztelt Hölgyem/Uram! 30 éves nő vagyok,és mostanában folyamatosan szorongok(aludni is nehezen tudok).2 hónapja rosszul lettem a buszon,ahonnan egyből le is szálltam(pánikroham lehetett-szédülés ,szapora szívverés-vashiányos vérszegény vagyok)És azóta folyamatosan ezeken rágódom,és figyelek minden rendülésemre.(eddig a légzésemre figyelve mindig megakadályoztam hogy olyan rosszul ,legyek megint).Tömegközlekedést ugyanúgy használom,tudatosan nem kerülöm.Édesapám betegsége,majd hirtelen halála (szívmegállás)nagyon megviselt(3 hónapja),új albérletbe költöztünk,elutasították a lakáshitelünket,gyes után visszamentem dolgozni.(és mindezt egy pár hónapon belül).Esténként citromfűt tablettát vagy teát iszok.De nappal sokszor nagyon rossz passzban vagyok.Sportolok,munka mellett iskolába is járok,és közben rettegek hogy ez már végig így lesz hogy mindig figyelnem kell magamra.Vagy egyáltalán a gyász feldolgozás ezen módja normális még?Szeretnék megint normális lenni!Nem tudom ezen tények függvényében kellene-e "külső" segítséget igénybe vennem?Vagy most még elég pár dolgot betartanom amivel átlendülhetek ezen a rossz időszakon?Válaszukat előre is köszönöm!
Kérdező: Léna Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Hogy lehet túl lenni azon hogy a barátnőm lelépett egy pasi miatt az életemből? És pont akkor hagyott el mikor lelkileg nagy szükségem lett volna rá. Amúgy is elég szerencsétlen vagyok mert csupa sérült pasit fogok ki( látás, mozgás, lelki), és emiatt depis vagyok, de annyira fáj a barátnőm értetlne viselkedése
Kérdező: trapi28 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Kedves doktor úr/nő! 61 éves nő vagyok. Generalizált szorongással kezelnének de a megfelelőgyógyszer eddig még nem sikerült megtalálni, mert nagyon érzékeny vagyok rájuk a mellékhatások miatt. Az eddig szedett antidepresszánsok nagy része SSRI csoportba tartozik. Próbálkoztunk az SSRE gyógyszerrel is némi eredményt az SNRI gyógyszereknél (Mirtazapin, Velaxyn) de egy idő után ezeket is abba kellett hagyni a mellékhatások miatt (szőrösödés stb.). Mostani vérvizsgálatnál derült ki, hogy a hormon háztartásom felborult. Tesztoszteron: 4,23nmol/L; Cortisol: 223,60nmol/L; Progeszteron: 0,3 nmol/L (follikulásirs fázis:0,3-0,95; luteális fázis: 4,6-50,6; posztmeno pauza: 0,3-0,6) Estradiol: 11,0pg6ml (follikulris fázis:21-251; ovulációs fázis: 38-649; luteális fázis: 21-312; posztmenopauza: <10-28) A hajam szinte naponta zsírosodik és hullik. A kérdésem az, hogy milyen természetes gyógymódokat tudna ajánlani ahhoz, hogy helyreálljon a hormon háztartásom illetve a a generalizált szorongásomra? Előre is köszönöm válaszát!
Kérdező: kovacsirma55 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Megosztás

Ha tetszett, lájkolja, pluszegyelje, küldje tovább!


Flattr this




Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*
Reklám

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank