Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Angiogram leírása, hatása

Angiogram

Az erekről készült röntgenfelvétel, amelyen az erek azért láthatók, mert a felvétel készítése előtt a vérpályába a röntgenfilmen kontrasztot adó festékanyagot juttattak.

Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó videók
A kifejezéshez kapcsolódó orvosoknak feltett kérdések és válaszok
Csak egy részét írom le: Septum basalis resze kisse hypokinetikus, nem sign. Bk syst funkcio megtartott,kis relax zavar.Kis MPS,jelzett MI Köszönöm.
Kérdező: mazsola Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Üdv! 48 éves enyhén molett,hölgy vagyok.Nemrég derékbecsípődés, magas RR,és pulzus miatt voltam orvosnál, eddig nem volt különösebb betegségem.A kardiológus elküldött sok vizsgálatra,és amíg nem lesz meg mind, nem kell visszamennem hozzá.Ezek a leletek meglátásom szerint nem negatívak, ezért kérném a segítségét értelmezésében,köszönöm.Gabrielle Mellkas rtg. Szív harántirányban bő ujjal szélesebb.Háti kyphosis nyhén fokozott.zárólemezek jelzetten íveltek,peremeken spondylosisos apró deformitások.Jelzett fordított S alakú háti scoliosis. Hasi UH: csak azt írom,ami nem negatív. Máj homogén,sima felsz. reflexiója fokozottabb.Jobb vese 91 mm,több kehelyvégben apró meszesedés.Bal vese,104x51x51x15 mm több kissé tágabb kehelyvégben 2-4 mm es reverberatiós árnyékot adó echodens képlet.mk vesében- uterus,91x 40 66 mm- dg Steat-heoatis Calc ren, lu Hyperuricaemia
Kérdező: mazsola Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Üdvözlöm!38 éves nő vagyok és már több,mint egy éve nem tudnak rájönni,hogy mi lehet a bajom.Olyan érzésem van, mintha a mellkasomban egy izom,vagy aorta, vagy artéria rángana egyet.Ilyenkor a szívverésem kihagy egy ütemet.Nagyon kellemetlen,rossz érzés, nyugalmi állapotban kevesebbszer fordul elő.Naponta többször jelentkezik.A szívkatéterezésen kívül az összes lehetséges vizsgálatot megcsinálták a kardiológián,koronária ct-t is,nem találtak elváltozást.Továbbá gyomortükrözést,mellkasröntgent...A szívfrekvenciám magasabb az átlagnál,nyugalmi állapotban is 85/perc.Egy ilyen görcs vagy rángás után megemelkedik,majd fokozatosan lassul..Pajzsmirigy vérvizsgálatom is negativ. Kihez forduljak,mi lehet az oka ennek?Köszönöm válaszát!
Kérdező: hairka Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz:
Üdv! Azt szeretném kérdezni,Mi okozhat ilyen szedulest,kovalygast vegtaggyengeseget? 3 napja reggel becsipodott egy ideg a derekamban.Vettem be egy Mydeton 150 est,es egy Aflamint.Delutan mar szedultem.Este megint vettem be ezekbol. Masnap egesz nap kovalyogtam.De mar nem vettem be semmit.3 nap elmentem az orvoshoz,Voltaren ,Algopiryn inj irt fel.Delutan orultem,mert nem ereztem szedulesz,es a fajd is csokkent. Ma,szombaton megint visszatert a szedules. Nagyon megijedtem. Ha a Mydeton okozta volna,mar el kellett volna muljon. Idegbecsipodes okozhat ilyet? Amire meg gondolok. Tegnap reggel megmertem a vernyomast,kisse magasabb volt,de a pulzusom 118, amire vettem be egy fel Betalocot. Lehet,h a magas pulzus okozta a szedulest,es a Betaloc hatasara elmult? Majd csak hetfon megyek vissza a haziorvoshoz. Adfig esetleg tudna tanacsolni valamit? Mi okozhatja,es mi lehet a bajom,kerem valaszoljon
Kérdező: mazsola Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2017-01-17 18:38:34
Tisztelt Doktornő! 2003-ban pajzsmirigy műtéten estem át. A pajzsmirigyem 90%-át eltávoliították túlműködés és hideg göbök miatt.Azóta Euthyrox 75 mg tablettát szedek.Az utóbbi időben a laboreredményeim megváltoztak. 2016.02.hóban a TSH 5.300mlU/L, FT4 16.69 pmo/L. A szakrendelésen az endokrinológus főorvos ezt írta a lapomra : Határérték feletti FT4 szint miatt a substitutios dosis nöbvelése a iatrogén thyreotoxicosis provokálásának lehetősége miatt nem tanácsolt. Azóta az értékeim ismét nőttek. TSH 4.159 mlU/L szabad T4 18.65 pmol/L. Sajnos azóta az endokrinológiai szakrendelés itt Kiskunhalason megszünt,Kecskeméten minimum fél év az időpont.Most nem tudom mitévő legyek.Háziorvosom azt mondja csökkentsem a gyógyszer adagot,de én nem értem.Ha ez pajzsmirigy elégtelenség,akkor nem növelni kéne.Kérem segítségét addig is míg eljutok a szakrendelésre.Lehet hogy ez okozza szívritmuszavaromat illetve azt hogy mindig nagyon melegem van? Előre is köszönöm segítségét. Nagy tisztelettel Bokros Jenőné
Kérdező: Vica1026 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Dr. Úr-Nő, 30 éves férfi vagyok őt hónappal ezelőtt magas vérnyomás betegséget diagnosztizáltak nálam elég komoly 240/130 volt az orvosnál, kaptam rá Lisonormot amiből reggel egy 20/10 és este egy 10/5-öset szedek meg 2 mgr-es doxazosin értágítót velük együtt, szerencsére mára tökéletes értékeket mérek, viszont a szívem egyre többet rosszalkodik. Legalább havonta egyszer teljesen nyugalmi helyzetben egyszer csak elindul a motor és meg se áll 130-140 körüli pulzusig, csak frontinnal tudom megállítani amit a vérnyomáscsökkentők mellé kaptam 0,5-ös, mert jeleztem, hogy vannak hasonló gondjaim is és szerintem a túlzott stressztől illetve fáradságtól alakulhatott ki havi 300 órát dolgozom már 10 éve, de minden leletem negatív lett és a vérképem is jó, viszont napi szinten 5-6 alkalommal érzek nagyobb ütések van, hogy egy órán belül többet is mikor úgymond közbever a szívem ami elég ilyesztő ilyenkor még a levegő is belém szorul és szerintem ez nem normális, szóval ön szerint van-e szükség kivizsgálásra a szívemet illetően? mert arra nem került sor, se E.K.G.,holter nem utaltak be belgyógyászhoz, ultrahangon annyit megtudtunk, hogy nincs megnagyobbodása és kész, esetleg tudd tanácsot adni milyen jellegű probléma lehet ez? Valamint miként cselekedjek ha esetleg ez a semmiből jövő pulzusemelkedés egy buli közepén kap el, mikor már alkoholt is fogyasztottam, akkor mit tehetek a lecsillapítására, mert ugye frontint ilyenkor már nem vehetek be mást meg nem ismerek amit ilyen esetben alkoholra lehetne alkalmazni? Válaszait előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: Szyba Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Kovács Aranka 2017-01-08 17:37:18
Tisztelt Dr. Úr-Nő, 30 éves férfi vagyok őt hónappal ezelőtt magas vérnyomás betegséget diagnosztizáltak nálam elég komoly 240/130 volt az orvosnál, kaptam rá Lisonormot amiből reggel egy 20/10 és este egy 10/5-öset szedek meg 2 mgr-es doxazosin értágítót velük együtt, szerencsére mára tökéletes értékeket mérek, viszont a szívem egyre többet rosszalkodik. Legalább havonta egyszer teljesen nyugalmi helyzetben egyszer csak elindul a motor és meg se áll 130-140 körüli pulzusig, csak frontinnal tudom megállítani amit a vérnyomáscsökkentők mellé kaptam 0,5-ös, mert jeleztem, hogy vannak hasonló gondjaim is és szerintem a túlzott stressztől illetve fáradságtól alakulhatott ki havi 300 órát dolgozom már 10 éve, de minden leletem negatív lett és a vérképem is jó, viszont napi szinten 5-6 alkalommal érzek nagyobb ütések van, hogy egy órán belül többet is mikor úgymond közbever a szívem ami elég ilyesztő ilyenkor még a levegő is belém szorul és szerintem ez nem normális, szóval ön szerint van-e szükség kivizsgálásra a szívemet illetően? mert arra nem került sor, se E.K.G.,holter nem utaltak be belgyógyászhoz, ultrahangon annyit megtudtunk, hogy nincs megnagyobbodása és kész, esetleg tudd tanácsot adni milyen jellegű probléma lehet ez? Valamint miként cselekedjek ha esetleg ez a semmiből jövő pulzusemelkedés egy buli közepén kap el, mikor már alkoholt is fogyasztottam, akkor mit tehetek a lecsillapítására, mert ugye frontint ilyenkor már nem vehetek be mást meg nem ismerek amit ilyen esetben alkoholra lehetne alkalmazni? Válaszait előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: Szyba Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Doktor Úr! Aggaszt nagyon a dolog, az utolsó Angliai repülőutamon leszálláskor iszonyatos fejfájásom volt. Leginkább a szemeim és az orrom közti területen, de sjrtam a fájdalomtól. Akkor megfogadtam soha többé nem repülök, de unokám miatt mégis mennem kell februárban. Félek nagyon, nem tudom, valóban a légnyomásos fejfájás e ez? Tehetek e bármit ellen? Várom szjves válaszát! Üdvözlettel: Ildikó
Kérdező: bareith ildiko Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-11-02 19:45:40
Egy éve élek ritmus-szabályzóval. A legutolsó ellenőrzés (2016.05.27) óta a baloldali derékvonal magasságából kiinduló - szabálytalan ütemű - beütéseket tapasztalok magamon. Ezek főleg háton fekvésnél, baloldali fekvésnél és járművön ülve (rezgés hatására) jelentkeznek. Álló helyzetben, mozgásnál nincs panaszom. Kérem, szíveskedjenek tanácsot adni, mi legyen a teendőm, hogy ettől megszabaduljak. Köszönettel
Kérdező: agirepa38 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Doktor Úr/Asszony! Azzal a problémával fordulok Önhöz,hogy folyamatos szív szurkálásom,mellkasi szorító fájdalmam van,ami a jobb lapockámba nyilallik ki.A vérnyomásom ingadozó,a perem majdnem mindig 100-on felül van. Elvileg 1.5 hónapja pánikbetegnek nyilvánítottak ki,de nem hagy nyugodni ez az egész,mivel a családon belül jellemző a szívelégtelenség.A 1.5 hónap alatt már volt 3 EKG-m,s mindegyik jó lett.Gondolkodtam már azon is hogy elmegyek maszek alapon egy kardiológushoz,csináljon szív ultrahangot,még egy EKG-t,de nem tudom érdemes lenne-e,vagy ez mind a pánikbetegségből adódik.Szeretnék tanácsot kérni,hogy érdemes-e felkeresnem egy kardiológust. Tisztelettel: Borza György
Kérdező: Borza György Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Cím! Már évek óta minden vérvétel eredményem alapján vérszegény vagyok. A legutóbbin lévő eltérések: Vörösvértest 3.60, Haemoglobin 109.00, Haematokrit 0.33, Vas 28.5. A többi a referencia értékeken belül van. Az első három alapján mondja a házi orvos, hogy vérszegény vagyok, mivel ezek alacsonyabbak. De mivel az utóbbi időben hullik a hajam, a vasat is külön megnézette, ami most magasabb. Erre írt fel Neo-Ferro-Folgamma tablettát. Nem értem miért szedjek vasat, ha így is több, a kelleténél? Ráadásul a vaskészítményektől gyomorproblémáim vannak. Az évek alatt minden vérvétel után ilyen készítményeket írt fel. Mivel ezeket nem tudtam beszedni próbáltam olyan vaskészítményt találni, ami nem okoz gyomorpanaszt, pl.: Ferrocomp Forte. A gyógyszerész segítségét kértem, hogy most mit szedjek. A labor eredmény alapján ő sem javasolta a vas szedését, hanem azt, hogy ki kell vizsgáltatni, hogy milyen jellegű a vérszegénység, amiben hematológus szakember tud segíteni. Salvus vizet is vásároltam, mivel gyomorsavval is küzdök évek óta. A 20 mg-os már nem volt elég, 40 mg-osat kellet szednem. A házi orvos zokszó nélkül felírja évek óta, holott azt olvastam, hogy nem lehetne ilyen sokáig szedni. A gyógyszerész azt mondta, hogy akár a sav is lehet a baj, valami felszívódási zavar. Most egy ideje gyógyszert már nem szedek, csak a Salvus vizet iszom. Valamint még egy problémám van, 1,5 éve zúg a fülem. Kétoldali idegi hallásvesztés a diagnózis. Próbáltak gyógyszeres és infúziós kezelést is, de nem múlt el. Egyik orvos azt mondta, hogy a fülzúgás lehet vérszegénység miatt is. És ezeken felül még állandóan fáradt, gyenge vagyok. Nem tudok koncentrálni, szétszórt vagyok, feledékeny. Azelőtt nagyon felelősségteljes munkát végeztem, most nem tudnám csinálni. Cetlikkel mászkálok, mert semmit nem tudok fejben tartani. Alig tudom felidézni mi volt aznap délelőtt, nem tudom összeszedni a gondolataimat. Ezek nagyon zavaró dolgok, az életminőségemet rontja és a hajhullás sem múlt el. Lehet, hogy ezek is a vérszegénység miatt vannak? Az eredményeim alapján valamelyik egészségügyi problémámat okozhatja a vérszegénység? Mit tegyek? Milyen kivizsgálásra menjek vagy milyen készítményt kell szednem, hogy újra a régi legyek? Válaszukat előre is köszönöm!
Kérdező: Andrea80 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz:
az en kerdesem igen komlikalt roviden le irom ez elitt 3evvel pajzs mirigy alulmukodesem volt ami meg mindig tart de az imum szerintem nagyon gyenge ez elott tudo gyulladasom volt az utan jott ez a furcsa erzses hogy arctol le a labamig zsibadtam kulonosen lattam mindenbol egy es felet a beszedem fura volt nehezen tudtam beszelni es a feny nagyon zavart a targyakat nem tudtam meg fogni mert nem tudtam el donteni mijen tavolsagra vannak tolem es ha gyors mozdulatokat tettem szagatott latasom volt ez tartott egy hetig utanna hirtelen el tunt de az az egy het iszonyat volt a fejem minden nap fajt most varom az eredmenyt mri vizsgalatott vegeztek kozbe most par napra ra kaptam egy otvaros bor betegseget a feher versejt tobb mint a voros ezt is meg alapitottak tisztelt dr ur/no mi lehet a problema most megint kezdem erezni a zsibadast felek hogy megint abba leszek lehet megorultem elmezavar ?kerem mongya el mit gondol elore is koszonom
Kérdező: erika27 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Doktor Nő( Úr! Hajnalka vagyok 35 éves 6 éves korom óta epilepsziás.A gyógyszereknek köszönhetően(lamolep 200,rivotril 2mg) 10 éve rohamom nem volt. A lényeg hogy 17 évesen versenyszerűen body buildingeztem de egy fekve nyomás alatt elájultam és egy agyi aneurizma műtétem lett egy clippel lefogtak egy eret.Most újra elkezdtem az edzést egy hónapja de azt mondták hogy versenyszerűen már nem edzhetek mert a nagy súlytól elpattanhat a fém clip és akkor nem tudnak segíteni.Azt szeretném kérdezni hogy tényleg fel kell adnom az egyetlen sportot amit szeretek? A másik kérdésem pedig az lenne hogy a tömegnövelőt aminot engedik de a sustanonra azt mondták azt ne az epilepszia vagy az aneurizma mütét miatt azt nem tudom.De szeretnék egy sustanon kúrát régen sem ártott az epilepszia roham nem jött ki tőle.Ezért szeretném kikérni az ön véleményét erről. Köszönöm mihamarabbi válaszát. Maradok Tisztelettel. Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát. Maradok Tisztelettel: Banádi Hajnalka
Kérdező: Hajni81 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr. Tóth Tamás 2016-04-11 13:03:18
Tisztelt doktor Úr tavaj októberben nagyon erősen bevertem a fejem betonfalba.Három nap múlva koponya ct-t készítettek ami nem mutatott ki károsodást.Utána egy hónapig volt agyrázkódás szerü tünetem szédülés hányinger tarkó fejtető és szemkörnyéki fájdalom,a fej forgatása közben ropogott a nyakam.A tünetek közül csak a szédülés és a hányinger szünt meg,a többi mai napig fenáll.Mi lehet a probléma?
Kérdező: kkendre61 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-01-07 16:55:41
Kedves Orvosok! Pár hónapja azt vettem észre, hogy a bal kéz mutató ujjam néha zsibbad, ilyenkor fázik és hideg is. Kb 10 éve mutattak ki II. fokozatú cukorbetegséget, amit ez idáig gyógyszeres kezeléssel szinten tudok tartani. Kérdésem, hogy mi lehet a fent leírt jelenségnek az oka?
Kérdező: lacitati Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Megosztás

Ha tetszett, lájkolja, pluszegyelje, küldje tovább!


Flattr this





E-mail cím:*
Név:*
Reklám

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank