Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Alopecia leírása, hatása

Alopecia

Hajhullás, hajvesztés révén kialakuló, foltokban vagy általánosan jelentkező kopaszság.

Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó videók
A kifejezéshez kapcsolódó orvosoknak feltett kérdések és válaszok
Üdvözlöm! Pár hónapja hullani kezdett egy foltban a hajam, jobb oldalon, elöl, nem kör, hanem inkább szabálytalan folt alakban. Amikor észre vettem először is bőrgyógyászhoz fordultam, aki góc kutatásra küldött, valamint alpicort hajszeszt és egy gyógyszertári kevert hajszeszt írt fel amit felváltva kellett használnom. Használtam is kb 2 hónapig, de a hajam egyre inkább csak ritkul azon a területen. Pár centiméteren teljesen ki hullott. Történt fül orr gegeszeti kivizsgálás, 2 különböző orvosnál jártam hogy biztos legyek a dologban. Történt orr és torok váladék tenyésztés, az orromban egy staphylococcus nevű bakterumot találtak, ami a doktor nő szerint nem okozhat ilyen panaszt, azért kaptam rá egy antibiotikumos orr cseppet. Torok váladék mintavetel negatív. Jártam fogorvosnál, jövő héten lesz meg a röntgen felvétel, jártam nőgyógyásznál, ott is minden rendben. Jópár hónapja tart a hajhullás ezen a területen, és már nagyon meg vagyok ijedve hogy ott nem marad hajam, ki fog hullani az összes. El mentem egy másik bőrgyógyászhoz, aki szemrevételezte a hajam, Annyit mondott hogy a bőröm ott enyhén rózsaszín, de nem lát semmijen különösebb elváltozást. Panaszkodtam neki arról is, hogy azon a területen folyamatosan, minden nap egy egy gennyes pattanás jelent meg a fejbőrömön az utóbbi pár hétben. Ezeket ki nyomom majd fertőtlenítem. Arra gondolt hogy talán valami féle bakteriális dolog lehet a háttérben, ezért fel irt egy 4 hetes antibiotikum kúrát, amelynek már csak az utolsó tablettája van hátra. Heti egy darabot kell be vennem a fluconazole q pharma gyógyszerből. Azt mondta hogy ha bakteriális, illetve gombás fertőzés lenne akkor a gyógyszertől el kell hogy múljon, és vissza fog nőni a hajam. Még mindig folyamatosan elő jönnek a pattanások, illetve kiütések, nem tudom minek nevezzem.. Most türelmesen várnom kell? Pajzsmirigy alulműködésem van, másfél éve szedek l thyroxint, folyamatosan ellenőrzik a tsh - t, jó az érték, és nem autoimmun. Eddig is volt kisebb mértékű hajhullásom, de nem így. Történt terheléses vércukor és inzulin meghatározás, nem találtak semmit. Nőgyógyászati hormonok is rendben vannak. Milyen további vizsgálatokat ajánlana, hogy ki derüljön mi a foltos hajhullásom okozója? Jelenleg dr hair hajcseppekkel kezelem a területet, valamint ma még be veszem az utolsó darabot a fluconazole gyógyszerből. Nem kellene esetleg egy alaposabb kivizsgálás? Hátha tudna egy kis tanácsot adni merre lenne érdemes még fordulnom? Valamint valami kiegészítő helyi kezelést? Nagyon szépen köszönöm előre is válaszát! Szép napot! Barbara.
Kérdező: Barbara Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Kedves doktor úr/nő! 61 éves nő vagyok. Generalizált szorongással kezelnének de a megfelelőgyógyszer eddig még nem sikerült megtalálni, mert nagyon érzékeny vagyok rájuk a mellékhatások miatt. Az eddig szedett antidepresszánsok nagy része SSRI csoportba tartozik. Próbálkoztunk az SSRE gyógyszerrel is némi eredményt az SNRI gyógyszereknél (Mirtazapin, Velaxyn) de egy idő után ezeket is abba kellett hagyni a mellékhatások miatt (szőrösödés stb.). Mostani vérvizsgálatnál derült ki, hogy a hormon háztartásom felborult. Tesztoszteron: 4,23nmol/L; Cortisol: 223,60nmol/L; Progeszteron: 0,3 nmol/L (follikulásirs fázis:0,3-0,95; luteális fázis: 4,6-50,6; posztmeno pauza: 0,3-0,6) Estradiol: 11,0pg6ml (follikulris fázis:21-251; ovulációs fázis: 38-649; luteális fázis: 21-312; posztmenopauza: <10-28) A hajam szinte naponta zsírosodik és hullik. A kérdésem az, hogy milyen természetes gyógymódokat tudna ajánlani ahhoz, hogy helyreálljon a hormon háztartásom illetve a a generalizált szorongásomra? Előre is köszönöm válaszát!
Kérdező: kovacsirma55 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Dr! Majusban volt egy aneurysma basilaris reptura - SAV (4mm) műtétem,ami a megrepedésből adódóan azonnali ellátásra került az ameriai uton. 12 napig fekudtem az ito-n (folyamatosan kaptam a venas "koktelokat" fajdalomcsillapitokent), ahonnan 3 napra atkerultem osztalyra, Ahol "hazi" fajdalomcsillapiton kivul mar mas tipusu csillapitot mar nem kaptam mar, viszont 14 napig kaptam verhigito heparint. Problemamentes a labadozas, viszont a tarkomon egy fel tenyernyi foltban gyakorlatilag kihullott teljesen az a hajam. Szeretnem kerdezni hogy ez a remisztő "mellekhatas" 1. Mitol van? 2 vegleges e? Kb 3 het mulva kell mennem kontrollra addig pedig szeretnem tudni mi ez ;) elore is koszonom a valaszt
Kérdező: vlilly Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-06-17 19:33:50
Jónapot kívánok...Tímea vagyok 38 éves s lassan 4ik éve vettem észre egy akkor diónyi kis csomót jobb oldalt a gyomorszájam mellett mi sokszor fáj begörcsöl s mindig érzékeny...elmentem orvoshoz azt mondta zsír csomó ne törődjek vele....de miért fáj??....egy éve sebészetre is elmentem mivel már tojás nagyságú s szemmel látható s kitapintható drnő elküldött kórházba mivel szerinte nem jó hogy fáj ha nyirok vagy zsir csomó is.Kerepestarcsai kórházban az orvos miután végig mért (sajnos túlsújos vagyok 120kg:(...)...közölte hiába műtene meg lehet fájdalom nem szünne meg s oda vágta foggyak le vagy 40 kg az nagyobb betegség...tudom nem jó a kövérségem de hormonzavarom van amit szintén nem kezelnek:-(( viszont már hasamban több fájdalmas kis csomót észlelek s félek nem lesz lehetőségem lefogyni mert elvisz e ismeretlen betegség...utobbi hónapokban fáradékony vagyok fáj mindenem s már melleim is fájnak:-(...kérem írják meg mit tegyek mert félek...hisz négy gyermekes anyuka vagyok sok sok betegséggel mivel nem akarnak foglalkozni orvosok mert kövér vagyok s nagy a rizikó faktor...de ha nem segítenek s már késő lesz ki neveli fel gyermekeim??? elnézést hogy ennyit írtam...várom mielőbbi válaszukat... Tímea
Kérdező: Tímea38 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Létezik hogy egy éve nem festettem a hajam és még mindig a hajfestéktől lenne kis hólyagos kiütés a fej bőrömön.A fül mögött és a tarkó tájékon.Voltam bőrgyógyásznál ő állapította meg hogy lehet hajfestéktől.Ezen kívül még volt, hogy egyszerre, vagyis csomóban több hajszál is kijött hajmosáskor . Köszönettel várom a választ.
Kérdező: Lizocska Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Kertész Mária 2014-03-01 17:53:53
Tisztelt Doktor! Pár hete nézelődök az interneten hogy a hajhullást meg tudjam előzni mivel apám korán elvesztette a haját és a bátyám is kezdi elveszíteni. A keresgetések között rájöttem hogy DHT miatt hullhat amit ugyebár örököltünk, a neten néztem 1-2 külföldi készítményt amivel be kell kenni a fejbőrt de miután abbahagyjuk a kezelést ismét visszatér az eredeti állapot. Hallottam a "Finasterid" nevű tablettáról ami vel vissza lehet nyerni bizonyos nagy százalékát még a kopaszodás fázis elején. Tisztába vagyok a mellékhatásával. Napi 1 mg finasteridet kellene bejuttatni a szervezetbe hogy ne hulljon korán a hajunk. Ilyet hogy lehetne feliratni ilyen receptet?, vagy kihez forduljak segítségért? Mert ugye vényköteles.
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2014-02-18 07:42:57
Korpásodás ellen van valamilyen gyógynövényalapú (nem szintetikus) szer?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Korpás fejbőrre van valamilyen általános szer, ha lehet gyógynövényalapú ?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
38 éves vagyok kb. 2-3 hónapja kezdődött ,hogy a fejem tetejéről középén eléggé megritkult a hajam. Sajnos most már nagyon látszik. Szeretném megkérdezni, hogy ennek mi lehet az oka és hogy milyen vizsgálatok szükségesek?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Prof, Dr. Gál István 2013-03-29 10:01:46
Jó napot! Néhány hónapja jelentkeztek először a tüneteim. A fejbőröm elkezdett viszketni, korpásodni, vettem korpa elleni sampont, de semmit sem javult. Úgy vettem észre, hogy sokkal több hajam is hullik, mint régebben és furcsa módon enyhe fájdalmat érzek a hajtövemnél fésülködéskor. Mi tehetnék? Lehetséges, hogy valamilyen betegségem van?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: dr Apostol Éva 2013-02-11 15:46:55
Jó napot kívánok! Körülbelül 2 évvel ezelőtt kezdett hullani a hajam, először csak kis mértékben, de az elmúlt fél évben már marokszám hullik minden nap. Már jártam endokrinológián, de nincs hormonzavarom, daganatot sem találtak. Mi tévő legyek?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Megosztás

Ha tetszett, lájkolja, pluszegyelje, küldje tovább!


Flattr this



Reklám

Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank