Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Kórtörténetek - Szív- és érrendszeri megbetegedések - Szívritmuszavarok (pitvari- és kamrai aritmiák)

Szív- és érrendszeri megbetegedések - Szívritmuszavarok (pitvari- és kamrai aritmiák)

Szív- és érrendszeri megbetegedések - Szívritmuszavarok (pitvari- és kamrai aritmiák)

Beküldő neme: nő
Beküldő kora: 45 év

Történet: A tüneteim nem minden naposak,talán nem is veszem igazán komolyan őket, de amikor jelentkeznek,nagyon megijedek és rohanok a kardiológiára. Valószínűsítik,hogy leleki eredetűek. Ezt én nem nagyon fogadom el,mert egy nagyon kiegyensúlyozott kapcsolatban élek, 4,5,és 21 éves lányok anyukájaként.

Kezdeti tünetek:
Fül, orr, gége:
fülcsengés, fülzúgás

Ideg-, csont- és izomrendszer:
görcsök, zsibbadás

Későbbi tünetek:
Keringés és légzés:
alacsony vérnyomás, fulladás-érzés, gyenge pulzus, hirtelen kialakuló nehézlégzés, légszomj, erős mellkasi fájdalom, lassú szívműködés, szapora szívműködés, szívverés kihagyása

Kórház, rendelő: Keszthely Városi Kórház (Zala megye, Keszthely)

Gyógyszerek: 2001 februártól Rivotril és Propafenon amit javulás után abbahagytam. 2007 november óta újra jelentkeztek a panaszok, ezt lelki okkal magyarázták és napi 1 Asentra nevű gyógyszert szedtem,valamint Rivotrilt. 2008 májustól Con-cor,K-vitamin és Rivotril -minél előbb szeretném abbahagyni őket-

Alternatív gyógymódok: WPW-syndróma miatt javasoltak katéteres sínus-csomó korrekciót, amibe egyelőre nem egyeztem bele.

Meggyógyult: nem

Forrás: betegszoba.hu

Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó videók
A betegséghez kapcsolódó orvosoknak feltett kérdések és válaszok
Csak egy részét írom le: Septum basalis resze kisse hypokinetikus, nem sign. Bk syst funkcio megtartott,kis relax zavar.Kis MPS,jelzett MI Köszönöm.
Kérdező: mazsola Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Üdvözlöm!38 éves nő vagyok és már több,mint egy éve nem tudnak rájönni,hogy mi lehet a bajom.Olyan érzésem van, mintha a mellkasomban egy izom,vagy aorta, vagy artéria rángana egyet.Ilyenkor a szívverésem kihagy egy ütemet.Nagyon kellemetlen,rossz érzés, nyugalmi állapotban kevesebbszer fordul elő.Naponta többször jelentkezik.A szívkatéterezésen kívül az összes lehetséges vizsgálatot megcsinálták a kardiológián,koronária ct-t is,nem találtak elváltozást.Továbbá gyomortükrözést,mellkasröntgent...A szívfrekvenciám magasabb az átlagnál,nyugalmi állapotban is 85/perc.Egy ilyen görcs vagy rángás után megemelkedik,majd fokozatosan lassul..Pajzsmirigy vérvizsgálatom is negativ. Kihez forduljak,mi lehet az oka ennek?Köszönöm válaszát!
Kérdező: hairka Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz:
Tisztelt Doktornő! 2003-ban pajzsmirigy műtéten estem át. A pajzsmirigyem 90%-át eltávoliították túlműködés és hideg göbök miatt.Azóta Euthyrox 75 mg tablettát szedek.Az utóbbi időben a laboreredményeim megváltoztak. 2016.02.hóban a TSH 5.300mlU/L, FT4 16.69 pmo/L. A szakrendelésen az endokrinológus főorvos ezt írta a lapomra : Határérték feletti FT4 szint miatt a substitutios dosis nöbvelése a iatrogén thyreotoxicosis provokálásának lehetősége miatt nem tanácsolt. Azóta az értékeim ismét nőttek. TSH 4.159 mlU/L szabad T4 18.65 pmol/L. Sajnos azóta az endokrinológiai szakrendelés itt Kiskunhalason megszünt,Kecskeméten minimum fél év az időpont.Most nem tudom mitévő legyek.Háziorvosom azt mondja csökkentsem a gyógyszer adagot,de én nem értem.Ha ez pajzsmirigy elégtelenség,akkor nem növelni kéne.Kérem segítségét addig is míg eljutok a szakrendelésre.Lehet hogy ez okozza szívritmuszavaromat illetve azt hogy mindig nagyon melegem van? Előre is köszönöm segítségét. Nagy tisztelettel Bokros Jenőné
Kérdező: Vica1026 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Dr. Úr-Nő, 30 éves férfi vagyok őt hónappal ezelőtt magas vérnyomás betegséget diagnosztizáltak nálam elég komoly 240/130 volt az orvosnál, kaptam rá Lisonormot amiből reggel egy 20/10 és este egy 10/5-öset szedek meg 2 mgr-es doxazosin értágítót velük együtt, szerencsére mára tökéletes értékeket mérek, viszont a szívem egyre többet rosszalkodik. Legalább havonta egyszer teljesen nyugalmi helyzetben egyszer csak elindul a motor és meg se áll 130-140 körüli pulzusig, csak frontinnal tudom megállítani amit a vérnyomáscsökkentők mellé kaptam 0,5-ös, mert jeleztem, hogy vannak hasonló gondjaim is és szerintem a túlzott stressztől illetve fáradságtól alakulhatott ki havi 300 órát dolgozom már 10 éve, de minden leletem negatív lett és a vérképem is jó, viszont napi szinten 5-6 alkalommal érzek nagyobb ütések van, hogy egy órán belül többet is mikor úgymond közbever a szívem ami elég ilyesztő ilyenkor még a levegő is belém szorul és szerintem ez nem normális, szóval ön szerint van-e szükség kivizsgálásra a szívemet illetően? mert arra nem került sor, se E.K.G.,holter nem utaltak be belgyógyászhoz, ultrahangon annyit megtudtunk, hogy nincs megnagyobbodása és kész, esetleg tudd tanácsot adni milyen jellegű probléma lehet ez? Valamint miként cselekedjek ha esetleg ez a semmiből jövő pulzusemelkedés egy buli közepén kap el, mikor már alkoholt is fogyasztottam, akkor mit tehetek a lecsillapítására, mert ugye frontint ilyenkor már nem vehetek be mást meg nem ismerek amit ilyen esetben alkoholra lehetne alkalmazni? Válaszait előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: Szyba Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Kovács Aranka 2017-01-08 17:37:18
Tisztelt Dr. Úr-Nő, 30 éves férfi vagyok őt hónappal ezelőtt magas vérnyomás betegséget diagnosztizáltak nálam elég komoly 240/130 volt az orvosnál, kaptam rá Lisonormot amiből reggel egy 20/10 és este egy 10/5-öset szedek meg 2 mgr-es doxazosin értágítót velük együtt, szerencsére mára tökéletes értékeket mérek, viszont a szívem egyre többet rosszalkodik. Legalább havonta egyszer teljesen nyugalmi helyzetben egyszer csak elindul a motor és meg se áll 130-140 körüli pulzusig, csak frontinnal tudom megállítani amit a vérnyomáscsökkentők mellé kaptam 0,5-ös, mert jeleztem, hogy vannak hasonló gondjaim is és szerintem a túlzott stressztől illetve fáradságtól alakulhatott ki havi 300 órát dolgozom már 10 éve, de minden leletem negatív lett és a vérképem is jó, viszont napi szinten 5-6 alkalommal érzek nagyobb ütések van, hogy egy órán belül többet is mikor úgymond közbever a szívem ami elég ilyesztő ilyenkor még a levegő is belém szorul és szerintem ez nem normális, szóval ön szerint van-e szükség kivizsgálásra a szívemet illetően? mert arra nem került sor, se E.K.G.,holter nem utaltak be belgyógyászhoz, ultrahangon annyit megtudtunk, hogy nincs megnagyobbodása és kész, esetleg tudd tanácsot adni milyen jellegű probléma lehet ez? Valamint miként cselekedjek ha esetleg ez a semmiből jövő pulzusemelkedés egy buli közepén kap el, mikor már alkoholt is fogyasztottam, akkor mit tehetek a lecsillapítására, mert ugye frontint ilyenkor már nem vehetek be mást meg nem ismerek amit ilyen esetben alkoholra lehetne alkalmazni? Válaszait előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: Szyba Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Egy éve élek ritmus-szabályzóval. A legutolsó ellenőrzés (2016.05.27) óta a baloldali derékvonal magasságából kiinduló - szabálytalan ütemű - beütéseket tapasztalok magamon. Ezek főleg háton fekvésnél, baloldali fekvésnél és járművön ülve (rezgés hatására) jelentkeznek. Álló helyzetben, mozgásnál nincs panaszom. Kérem, szíveskedjenek tanácsot adni, mi legyen a teendőm, hogy ettől megszabaduljak. Köszönettel
Kérdező: agirepa38 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Doktor Úr/Asszony! Azzal a problémával fordulok Önhöz,hogy folyamatos szív szurkálásom,mellkasi szorító fájdalmam van,ami a jobb lapockámba nyilallik ki.A vérnyomásom ingadozó,a perem majdnem mindig 100-on felül van. Elvileg 1.5 hónapja pánikbetegnek nyilvánítottak ki,de nem hagy nyugodni ez az egész,mivel a családon belül jellemző a szívelégtelenség.A 1.5 hónap alatt már volt 3 EKG-m,s mindegyik jó lett.Gondolkodtam már azon is hogy elmegyek maszek alapon egy kardiológushoz,csináljon szív ultrahangot,még egy EKG-t,de nem tudom érdemes lenne-e,vagy ez mind a pánikbetegségből adódik.Szeretnék tanácsot kérni,hogy érdemes-e felkeresnem egy kardiológust. Tisztelettel: Borza György
Kérdező: Borza György Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Dr. Úr/Nő Orvosi papírjaimról másolok: Diagnosis: -Incomplett atrioventricularis sövényhiány -Periovalis pitvari sövényhiány -Mitralis és tricuspid. insuff. grad. I. Műtét: 1999.06.07 A mitralis billentyü hasadékának zárása egyes öltésekkel, a pitvari sövényhiány zárása müanyag folttal extracorp. keringésben, cardioplegiával,mérsékelt hypothermiában. Vizsgálati eredmények: Testsúly felvételkor: 10kg távozáskor: 10kg Ez már másik: Tág volumenterhelt jobb pitvar és jobb kamra. Paradox kamrai septum mozgás. A pitvari septumon kb 5mm es prim tipusu defectus, melyen bal jobb shunt detectálható PD vel. A mitralis billentyü mellső vitorláján cleft. A billentyü sikjában mitralis insuff detectálható. Kicsi beáramlási tipusus vsd. Vsd flow: 3,7 m/s Aorta normális asc flow: 1,4 m/s desc flow: 1,5 m/s pulmonális normális pulmonális flow: 1,7 m/s /shuntgaadiens/ Vél: ASD I mitralis cleft vsd incomplett AV calal 97.10.07 Megint másik: Éles konturu rekeszek, sinusok szabadok. Mk. tüdő vascularisatioja kissé fokozottabb. A sziv elsősorban balra tünik nagyobbnak, oldal felvételen jobb kamra nagyobbodás rad.jele. A thymus árnyéka változatlanul látszik. Dr.Sándor / MM 97.10.02 Utolsó: Anamnézis: 1999-ben reconstructions szívműtéten esett át incompett atrioventricularis éspitvari septum defectus miatt. Panaszmentes. Köldökében piercing van. Kólát és energiaitalt hetente szokott inni. Státusz: St.pr.: Máj,lép nem tapintható. Valamennyi végtagon egyenletes, jól tapintható pulzusok. Ritmusos, norm. intezitásu szívhangok, kóros zörej nem hallható. 02 Sat: 98% EKG: 63/min sinus ritmus, norm. átvezetési idő,bal állásu QRS tengely,szabályos repol. W: kóros hypertrophia,terhelés nins. Echocard.vizsgálat (2D,color,duplex): Norm.relatiojú és tágasságú szívüregek és nagyerek. Ép septumok, echodens öltésnyomok,resid shunt nem látható. Norm. billentyűk, norm. áramlási görbék. MI min grad. TI I Vmax: 2,1 m/s. Nyaki erek eredése szabályos, az áraméás lamináris. Szabályos aortaív. Norm. kamrafunkciók. Vélemény: Incomplett AV septum defectus, és pitvari septum defectus. St.post op cordis.(1999) Keringése egyensúlyban van. Műtéteknél, eszközös beavatkozás endocarditis profilaxis szükséges ! Kontroll: 1/2 év múlva Diagnózis: DIAGNÓZISOK megnevezése Kód K V T Pitvar kamrai sövényhiány Q2120 2014.03.12. 3 Status post sanationem U9920 2014.03.12 5 Kaposvár, 201.03.12 Ezek alapján csináltathatok nyelv piercinget vagy sem ? Válszát előre is köszönyöm Tisztelettel: KKRD
Kérdező: KKRD Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Barátfalvy Irén 2015-12-17 19:28:59
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Férjem agyi infarktusát követően szívritmus zavara miatt pacemaker beültetésére kényszerült. A beültetést követően elkezdte szedni a Warfarint. Havonta vért vesznek tőle, és az INR értékét a mai napig nem sikerült beállítani. Már ott tartunk, hogy napi 8 mg Warfarint szed, az étkezésén nem változtattunk és meglepő, de a múlt hónapban az INR 1,75, rá egy hónapra már 3,55. Pár napja hadakozik a gyógyszer ellen, mert azt mondja nem jó a közérzete és olyan gyengének érzi magát. Szeretném megkérdezni, mivel én sem olvastam túl sok jót erről a készítményről, valóban okozhatja-e ezeket a mellékhatásokat, meddig kell még ezt szednie, nem lehet-e lecserélni másra? Most már több, mint 2 éve szedi a gyógyszereket, már ott tartunk, hogy napi 16. Véleményem szerint rengeteg méreganyag került már a szervezetébe és féltem, nehogy ennek még pluszban káros következménye legyen. Várom válaszukat.
Kérdező: mogorm Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-02-09 13:35:23
jó napot kívánok Azzal a gondal kerestem fel ezt az oldalt hogy segítséget szeretnék kérni ! az a nagy gondom hogy születésem óta a jobb arcfelemen daganat van és egyben csontkinövés is de már 2 szer műtöttek meg ezzel a problémámal! Később pedig kiderült hogy allergiás vagyok és asztmám is van és szívbeteg is vagyok! Teljesen tanácstalan vagyok és emiadt dolgozni sem vesznek fel mert elég sokmindenben befolyásol a betegségem sajnos 20 évesen ennyi problémám van és ez zavar semmi keresetem sincs!
Kérdező: zsuzsa19 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Egri Gábor 2014-12-12 15:43:41
Tisztelt Szakértő! Édesapám a következő gyógyszereket kapta: először 0.25 mg frontin aztán 1:20-2:45 óra között 1mg+5mg+10 mg midazolam=16 mg midazolam majd 4 orakor 2 mg dormicum 5 órakor 2x2,5mg midazolam majd 7 órakor ujra 2.5 mg midazolam-ot kapott. ezután a leírás szerint kontaktusképtelen állapotba került erős fájdalom ingerekre sem reagált... elképzelhető hogy kómába került? 84 éves a beteg. köszönöm a válaszát
Kérdező: mikojo Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Prosztata szūrõvizsgàlat 4 évvel ezelõtt 10.5 PSA eredmènyt mutatott.Biopszia adenocarciomåt mutatott ki,85 èves vagyok hormonkezelèst mellékhatàsok miatt nem birtam.Tàplàlèkkiegèszitõket szedek,Avemar-ONcomar,ès Facket gyógygombàkat.A PSA szint fokozatosan emelkedik jelenleg 13.Kõzèrzet jó,vizelés rendben\ éjjel 2 alk./ rendszeres csontcintigrafia ès Uh ellenõrzés rendben.Wait and see àllapot fenntartható? Mi a kritikus PSA szint?
Kérdező: Furedi jozsef Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2014-11-19 20:05:11
Prosztata szūrõvizsgàlat 4 évvel ezelõtt 10.5 PSA eredmènyt mutatott.Biopszia adenocarciomåt mutatott ki,85 èves vagyok hormonkezelèst mellékhatàsok miatt nem birtam.Tàplàlèkkiegèszitõket szedek,Avemar-ONcomar,ès Facket gyógygombàkat.A PSA szint fokozatosan emelkedik jelenleg 13.Kõzèrzet jó,vizelés rendben\ éjjel 2 alk./ rendszeres csontcintigrafia ès Uh ellenõrzés rendben.Wait and see àllapot fenntartható? Mi a kritikus PSA szint?
Kérdező: Furedi jozsef Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Prosztata szūrõvizsgàlat 4 évvel ezelõtt 10.5 PSA eredmènyt mutatott.Biopszia adenocarciomåt mutatott ki,85 èves vagyok hormonkezelèst mellékhatàsok miatt nem birtam.Tàplàlèkkiegèszitõket szedek,Avemar-ONcomar,ès Facket gyógygombàkat.A PSA szint fokozatosan emelkedik jelenleg 13.Kõzèrzet jó,vizelés rendben\ éjjel 2 alk./ rendszeres csontcintigrafia ès Uh ellenõrzés rendben.Wait and see àllapot fenntartható? Mi a kritikus PSA szint?
Kérdező: Furedi jozsef Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Prosztata szūrõvizsgàlat 4 évvel ezelõtt 10.5 PSA eredmènyt mutatott.Biopszia adenocarciomåt mutatott ki,85 èves vagyok hormonkezelèst mellékhatàsok miatt nem birtam.Tàplàlèkkiegèszitõket szedek,Avemar-ONcomar,ès Facket gyógygombàkat.A PSA szint fokozatosan emelkedik jelenleg 13.Kõzèrzet jó,vizelés rendben\ éjjel 2 alk./ rendszeres csontcintigrafia ès Uh ellenõrzés rendben.Wait and see àllapot fenntartható? Mi a kritikus PSA szint?
Kérdező: Furedi jozsef Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Megosztás



Flattr this





E-mail cím:*
Név:*
Reklám

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank