Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Kórtörténetek - Szemészet megbetegedések - Távollátás

Szemészet megbetegedések - Távollátás

Szemészet megbetegedések - Távollátás

Beküldő neme: nő
Beküldő kora: 30 év

Történet: 6 évesen kaptam meg az első szemüvegemet, Távollátást diagnosztizáltak nálam, és mindkét szememen +8-as dipotriás volt a lencse. Évenként javulgatott a szemem. Iskolás éveim alatt minden évben el kellett mennem a szemészetre, mert ha már erős volt a szemüvegem, akkor szemfájás, fejfájás, homlokfájásom volt. Jelenleg +5-ös dioptriájú szemüveget hordok, nem hiszem, h ennél többet tudna javulni a szemem. Kontaktlencsét is hordok, nagyon sok félelétezik, pár nap nap után, már nem is érzi az ember, h lencse van a szemében.

Kezdeti tünetek:
Szem:
a szem megerőltetése, égő szem, homályos látás, szemüvegrendelés gyakori változása, szemviszketés, tompa, elmosódott látás

Általános tünetek:
fejfájás, fényérzékenység, szem fájdalom

Kórház, rendelő: Szent Margit Kórház (Budapest, Budapest)

Gyógyszerek: Egyes esetekben pupillatágító, vagy szemcsepp. Kifejezett gyógyszer nincsen a távollátásra, csak a szemüveg.

Alternatív gyógymódok: Érdemes tornáztatni a szemet, szem erősítő gyakorlatokat végezni. Általában a szemész szakemberek tudnak adni pár tippet.

Meggyógyult: igen

Rehabilitáció: Évenkénti szemészeti ellenőrzés. Állandó szemüveg viselés.

Forrás: betegszoba.hu

Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó videók
A betegséghez kapcsolódó orvosoknak feltett kérdések és válaszok
Jó napot! 15 éve nagyon gyenge a szemem, mínusz 4-es, 6 évig szemüveget hordtam, aztán kontaktlencsét. Gondolkodom egy szemműtéten, mert éves szinten elég sokba kerül a kontaktlencse, így a műtéttel megoldható lenne későbbiekben ez a probléma. Az a gondom, hogy nem tudom megéri-e. Előfordulhat, hogy visszaromlik a szemem?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Serfőző Csilla 2013-02-11 20:19:52
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Lányom kiskora óta szemüveges, most 27 éves. Szerdán kapott új szemüveget. Mindkét lencse -1 dioptria, de -1,5-re romlott és 4. napon is kellemetlenül érzi magát a szemüvegben. Előfordulhat, hogy rossz a lencse, esetleg rossz dioptriát állapítottak meg? Ki a hibás ilyenkor? Köszönettel? Köszönöm válaszát!
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Vártok Éva Mária 2013-02-06 22:39:29
Tisztelt Doktor! 23 éves lányom 11éves kora óta szemüveges. Októberben a látás hónapja miatt csináltatott új szemüveget. A bal oldali lencsén -1.0 a dioptria, míg a jobb szemén -1,5, a cilinder mindkét oldalon 0,5. A változás az előzőekhez képest a jobb oldali szemnél a -0,5 dioptria a romlás, a cilinder nem tudom mennyit változott, de az biztos, hogy előzőleg is volt neki. 3. napon is kissé \"furcsállta\" a látását, kültérben megfelelően lát távolra, viszont a gyors fejmozgásoknál még nem az igazi. Beltérben, számítógépes munkát végez, melynél a szemüveg eddig nem zavarta, de most úgy érzi erőlteti a szemét. Lehetséges, hogy ez csak az újdonság és a megszokás hiánya miatt van? Hány nap kell, hogy rendeződjön? Köszönöm válaszát!
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Vártok Éva Mária 2013-02-06 22:42:14
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr thisReklám

Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank