Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Kórtörténetek - Szemészet megbetegedések - Stargardt-szindróma

Szemészet megbetegedések - Stargardt-szindróma

Szemészet megbetegedések - Stargardt-szindróma

Beküldő neme: nő
Beküldő kora: 29 év

Történet: Nálam 13 évesen vették észre, először macula degenerációt állapítottak meg. Azóta kiderült, hogy stargardt, a dokik szerint végstádiumos vagyok, szóval előrehaladott állapotú a betegség. A gyógymódról semmi biztatót nem tudok, nálunk a Retina Magyarország szervezetnél érdemes érdeklődni, de én nagyon szkeptikus vagyok. Évekkel ezelőtt részt vettem egy kísérleti programban, ami a génterápiás gyógykezelést célozta meg, de nem lett belőle semmi. Inkább arra lennék kíváncsi, - ha valaki megosztja velem - hogy ti, mint stargardtosok, hogyan élitek meg a mindennapokat. Tudtok-e dolgozni, titkoljátok-e a betegséget vagy sem, le vagytok-e százalékolva stb... Jó lenne olyanokkal megbeszélni egyes dolgokat, akik pontosan értik, miről is beszélek, mert tapasztalatom szerint igazán se a látók, se a vakok közé nem tartozunk, másféle problémáink vannak, mint nekik. Nekem mind az iskolában, mind a munkakeresés során küzdenem kellett és kíváncsi lennék, hogy a sorstársaim hogyan látják a dolgokat. Szóval, ha valakinek, valakiknek van kedve tapasztalatokat, élményeket megosztani, szívesen felvenném vele, velük a kapcsolatot.

Kezdeti tünetek:
Szem:
a szem megerőltetése, égő szem, fokozatos látásvesztés, homályos látás, látáscsökkenés, látászavar, szemszárazság, színlátás csökkenése, tompa, elmosódott látás, torzult látás

Általános tünetek:
fejfájás

Kórház, rendelő: Semmelweis Szemészeti Klinika Tömő utca (Budapest, Budapest)

Gyógyszerek: Luteines bogyó

Alternatív gyógymódok: nincs

Meggyógyult: nem

Rehabilitáció: Maradéklátás maximális kihasználása

Forrás: betegszoba.hu

Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó videók
A betegséghez kapcsolódó orvosoknak feltett kérdések és válaszok
Üdv! Az lenne a kérdésem önökhöz, hogy BNO kód jár e olyan személynek aki szemsérüléssel maradandó szemkárosodást szenvedett illetve megvakult, a másik szemére pedig távolra homályosan lát. Illetve még, hogy fogyatékosságo kedvezményt kaphatok e rá vagy nem vagy valami hasonló juttatást kaphatok-e. A válaszukat előre is köszönöm!
Kérdező: sanyihu Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
3 szor műtóték a szemem ideghártya leválással több helyen szakadással,előszór gázzal majd szilikon olajjal töltötték fel de a mai napig csak fényt és nagyon közelről látom ami előttem van de azt is homályosan Lehet nem fogok többet látni?
Kérdező: Katalin67 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Doktor urak, hölgyek! A kérdésem, illetve a problémám a következő volna: Évek óta rendszeresen sportolok, jelenleg jiu jitsu küzdősporttal foglalkozom versenyszerűen. Ez egy kontakt küzdősport, hasonló a bírkózáshoz, annyi különbséggel hogy itt a két vállra fektetés helyett a cél az ellenfél feladásra kényszerítése különböző izületi feszítésekkel, valamint fojtásokkal. Mellette futni,illetve súlyzós erősítő edzést szoktam végezni. Szóval a problémám 2-3 héttel visszábbra nyúlik. Egyik edzés után éreztem hogy a bal vállam nem az igazi, fáj a karom előre emelésénél, valamint ha keresztbe a másik vállamhoz akarok átnyúlni vele. Első néhány napban nem volt annyira zavaró, de edzésről edzésre, mikor terhelést kapott rosszabbodott a dolog, és mostanra ott tart hogy vállból, mellből kinyomni a legkisebb súlyt, vagy akár megcsinálni egy fekvőtámaszt is iszonyú fájdalmas. Korábban volt már ugyanebben a vállamban izületi gyulladás, de az teljesen másfajta fájdalom volt, az folyamatosan jelen volt, ez csak a fentebb említett pozíciókban. Illetve inkább ilyen szóró fájdalomhoz hasonlítható. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezzel a fajta problémával milyen szakterületű orvoshoz kellene elmennem? Sportorvos? Sebészet? Esetleg reumatológia? Illetve hogy ha nem izületi, akkor milyen eredetű lehet a gond? Próbáltam több napot pihentetni, akkor szinte nullára csökkent a fájdalom, de amint újra terhelést kap, ugyanolyan intenzitással visszatér. Segítségüket előre is köszönöm!
Kérdező: soos.szabolcs Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-03-29 19:31:07
Kedves Doktorő/Doktorúr! 7 éves koraszülött kisfiamat többször is lézerezték retinaleválás miatt élete első 4 hónapjába, aminek hatására jelenleg az egyik szemére vak a másikkal kb. 3-5 %-ot lát. Az utóbbi időben egyre gyakrabban hallani arról, hogy őssejttel nagyon sok mindent meg lehet gyógyítani. Mivel lassan 35 éves vagyok szeretnék érdeklődni, hogy (mivel neki nem vetettük le a köldökzsinórvért) ha születne egy kistestvére lenne-e bármiféle esélye, hogy legalább részben visszaszerezhetné a látását. Hol lehet utána nézni, illetve kit lehetne megkeresni ezzel kapcsolatban? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Rnecsi Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr thisReklám

Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank