Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Kórtörténetek - Hormonbetegségek - Pajzsmirigy-alulműködés

Hormonbetegségek - Pajzsmirigy-alulműködés

Hormonbetegségek - Pajzsmirigy-alulműködés

Beküldő neme: nő
Beküldő kora: 27 év

Történet: Egy évvel a második gyermekem születése után nagyon hullani kezdett a hajam. Semmitől nem javult, hónapok teltek el. Ezután kértem egy vérképet és ott jött ki a pajzsmirigy alulműködés (TSH: 9). Furcsa, hogy mindig is vékony, hízásra képtelen nő voltam. Most próbálok figyelni, nehéz megszokni, hogy nem ehetek akármennyit.

Kezdeti tünetek:
Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
a bőr kiszáradása, pattanás

Általános tünetek:
csökkent terhelhetőség, állóképesség, fáradtság, hajhullás

Ivarszervek:
szabálytalan ciklus

Kórház, rendelő: Fejér Megyei Szent György Kórház (Fejér megye, Székesfehérvár)

Gyógyszerek: Letrox 25, később 50

Meggyógyult: nem

Rehabilitáció: Remélem rendszeres ellenőrzéssel szinten lehet tartani, mert szeretnénk még gyereket.

Forrás: betegszoba.hu

Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó videók
A betegséghez kapcsolódó orvosoknak feltett kérdések és válaszok
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! A 3 pontos vércukor és inzulin leletem értékelésében kérném a segítségét. Hysterectomia-n estem át 1 éve, petefészek cisztákkal küzdök (nem PCOS), a nagyműtétet követően fél éven belül hashártya és bél összenövéseket oldottak. Túlsúlyos vagyok (165 cm 100 kg). Szeretném a cisztásodás lassítása érdekében rendezni a vércukor és inzulin értékeimet. Érdekelne, hogy szükségesnek találja-e ezek alapján a gyógyszerszedést (Meforal, Merckformin), javítana-e a petefészkek állapotán. Merckformin XR 500 mg-ossal nagyon alacsony volt a vércukorszintem, beszélni, gondolkodni is nehezemre esett. Elegendő lehet még a 160 g-os diéta és a rendszeres testmozgás? A tüneteim: Gyakori vércukorszint leesés, különösen ha 3 óránként nem eszek. Evés utáni ólmos fáradtság. Visszatérő gombás fertőzések a bőrön, nőgyógyászati területen. Hajnali rendszeres ébredés hipózás érzéssel, erős szívdobogással kísérve. Reggeli erős izzadás, remegés. Végtagok, száj zsibbadása. Az aktuális helyzettel szembesülés miatt készíttettem a vérvizsgálatot, melynek eredményei referencia értékekkel a következők: G(0) 5,3 mmol/l Referencia értékek: 3,8 - 6 G(60) 5,8 mmol/l Referencia érték nincs megadva G(120) 4,8 mmol/l Referencia érték: 4,1-7,8 I (0) 16,5 mIU/L Referencia érték: 3,5-25,0 I (60) 117 mIU/L Referencia érték nincs megadva I (120) 38,8 mIU/L Referencia érték nincs megadva Inzulin rezisztencia (HOMA index) 3,89 (Normális 2 alatt) Köszönöm a segítségét!
Kérdező: soso.hana Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-10-23 10:14:17
Tisztelt doktor úr! 39 éves nő vagyok sincumart szedek két éve volt egy mélyvénás trombozisom a bal lábamban. Hosszas álldogálás után megfájdult a bal combom ami napról napra egyre feljeb terjedt egészen a bal medencémig fel éreztem erős fájdalmat. Voltam vele a háziorvosnál aki a sebészetre irányitott. A leleten ez áll: A bal comb az ülőideg kilépési pontjától provokálható. Mozgászavara nincs. A lumbalislordosis enyhén elsimult az L V S1 résben kb. 5-6 mm-es ventralis irányú listhesis. A foramen jelentősen beszűkült. DG. Discopathia I V Diagnózisok: M5110/3 - Lumbalis és más intervertebrális discus rendell. radiculopathiával. Ez mit jelent pontosan? Komoly probléma? Az nem lehet hogy egy ujabb trombozis lett a lábamba? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel: egy aggódó édesanya.
Kérdező: aggodo77 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2017-03-21 05:36:13
Kedves Doktor Nő/Úr, Babatervezés miatt vérvételen voltam, a ciklus 2.napján a következő laboreredményem lett (32 éves vagyok): TSH: 1,95 mUI/L FSH 17,7 UI/L LH 7,3 UI/L Oestradiol 178 pmol/L Tesztoszteron 0,69 nmol/L alatt Prolactin 250 mIU/L Ezek az értékek 50 ug Euthyrox szedése mellett kaptam (TSH-m 3,8-4,1 körül volt régebben). Petefészkek rendben, PCOS nincs. Menstruáció 27 naponként van, 5 napos, a 20-22 naptól barnázás előfordul. Erősen hátrahajló méh, erős, fájdalmas menstruáció jellemző. Sok édességet eszem, 165 cm, 53 kg vagyok, stresszes életmódot folytatok. Ön véleménye szerint a FSH emelkedett értéke mitől lehetséges? IR okozhatja vagy más is? Nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel: Zsanett
Kérdező: pointbreak Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-12-11 16:06:39
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Segítséget szeretnék kérni pajzsmirigy betegségemmel kapcsolatban. Jelenleg 17. hetes terhes vagyok, 34 éves, 2005 óta pajzsmirigy alulműködésem van (Hashimoto-thyreoiditis, hypothyreosis) , amelyre kezdetben Euthyrox, most L-Thyroxin 50 µg tablettát szedek. A gyógyszer mennyisége nem változott 2005 óta. Belgyógyász végzettségű kezelőorvosom a pajzsmirigy probléma megoldására gluténmentes diétát javasolt, melynek hatására a korábbiakhoz képest részben rendeződött a pajzsmirigy állapota. A 2016.08.19-én a Semmelweis Egyetem Pentacore Laboratóriumban mért pajzsmirigy értékeim a következők voltak: Érték: Abn referencia tart: TSH Supersens. 3.663 mU/L 0.350 – 4. 940 T3 szabadfrakció 4.30 pmol/L 2.63 – 5.70 T4 szabadfrakció 12.57 pmol/L 9.00 – 23.20 ATPO 204.30 U/mL 0.00 – 63.00 A 2016.08.23-án a Székesfehérvári Szent György Kórházban mért pajzsmirigy értékeim: Érték: Ref. tartomány: TSH 5.57 mIU/l 0.55 – 4.78 T4 szabadfrakció 13.84 pmol/l 11.5 – 22.7 A gluténmentes diétás étkezés mellett a fenti kezelőorvosom a következő vitaminok szedését javasolta, melyet a teherbeesés előtt szedtem és jelenleg is naponta szedek: D vitamin 10.000 NE egy hónapig szeptember 1-től október 1-jéig, utána 5000 NE B Komplex napi 1 db. (Mega B-100, Vitaking) Szelén 100 µg napi 1 db (Vitaking) Cink 30 mg napi 1 db (Vitaking) Beta-Carotin 25000 NE napi 1 db (Vitaking) Vas komplex napi 1 db (Vitaking, Iron All) Magnézium és C-vitamin por formátumban napi 2 x ½ - ½ mokkáskanál 2 dl vízben feloldva. Az lenne a kérdésem, hogy a fenti pajzsmirigyértékek fényében amennyiben nem növelem meg továbbra sem a pajzsmirigy gyógyszer adagot, árthatok-e a babának, tekintve, hogy a nőgyógyászom a pajzsmirigy gyógyszer növelését javasolja, amíg a belgyógyász kezelőorvosom határozott álláspontja az, hogy amennyiben a T3 és T4 értékek rendben vannak, a babának sem lehet semmi baja, mert az a lényeg, hogy a hormonszintek rendben legyenek, az egyéb pajzsmirigy értékek nincsenek hatással a kisbaba mentális fejlődésére. Köszönöm a Doktornő/Doktor Úr mielőbbi visszajelzését! Köszönettel: Rajkó Ágnes
Kérdező: Agnes1982 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-11-08 11:46:49
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 2015. októberében készült pajzsmirigy vérképemben a következők voltak az eredmények: TSh 2,1. FT-4 12,6. Múlt héten elmentem újra az újabb eredmények: TSh 5,9 FT-4 10,3. Endometriosis miatt Visanne hormon szedek november óta. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a gyógyszer befolyásolhatta rossz irányba a pajzsmirigy működésem? Semmilyen tünetem nincs, nem híztam, vérnyomásom rendes, nem hullik a hajam stb. Mi a teendő ebben az esetben? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Cseh Éva
Kérdező: csevi Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Doktornő! Én atóimmun beteg vagyok, aki nevezetesen asztmás reuma artritiszes és pazsmirigy beteg. Kérdésem az lenne hogy mint immnológust megkereshetem e Önt egy teles kivizsgálás reményében? Válaszát előre is megköszönve maradok tisztelettel Bolla Gáborné
Kérdező: bollam Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Doktornő! Én atóimmun beteg vagyok, aki nevezetesen asztmás reuma artritiszes és pazsmirigy beteg. Kérdésem az lenne hogy mint immnológust megkereshetem e Önt egy teles kivizsgálás reményében? Válaszát előre is megköszönve maradok tisztelettel Bolla Gáborné
Kérdező: bollam Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Szakértő! Szeretném kikérdezni a véleményét. A 14 éves fiamat 2013-ban diagnosztizálták autoimmun thyreoiditis-sel. Előtte és ezalatt az idő alatt is fájtak olykor a karjai, lábai. Lúdtalpa is van. Tavaly szeptember óta a bokáját fájlalta, Achilles-ín gyulladása volt, és azóta is nagyon fáj a lába, most már nem csak terhelésre, hanem reggel is, ha felkel. MRI eredménye: " A calcaneusban szinte teljes egészében foltos csontvelő ödéma látszik, legintenzívebb a középső harmadban. Ebben a régióban közepes fokú kontraszthalmozás is van. Az ödéma a T1 súlyozott képeken is azonosítható. Folyadékgyülem nem ábrázolódik. A talus feji részében az alsó felszínhez közel néhány mm-es folyadék jelintenzitású, valószínűleg degeneratív eredetű cysta van. Folyadékgyülem nem ábrázolódik. A synovium nem vaskosabb, kontraszt-halmozást mutat. Az ábrázolt inak jelintenzitása, szélessége rendben. Vélemény: synovitis utaló eltérés nem igazolódott. Kiterjedt csontvelő ödéma a calcanesusban. Gyulladás, Trauma? " Az ortopédus vissza irányított minket az immunológushoz, aki szerint ortopédiai eredetű a probléma. Köszönöm szépen a segítséget!
Kérdező: korana71 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz:
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Pajzsmirigy alulműködésem van már tíz éve. A tünetek száz százalékosan sosem maradtak el, viszont az utóbbi időben egyre rosszabb minden. 28 éves nő vagyok, 85 kiló és 168 centi magas. Már ott tartok, hogy nem tudok normálisan élni. Fél éve elhatároztam, hogy leadom a felesleges kilóimat. Sikerrel jártam, eddig 7 kiló ment le. A problémám az, hogy nagyon nehezen megy az edzés, gyorsan elfáradok, szédülök is, a vérnyomásom is magas. Sport után gyorsan elálmosodom, van, hogy akkor is szédülök. A vérnyomásom, mivel sokszor kánikula van, nem éppen a legjobb, feszít a fejem, a nyakam is. A háziorvosom vett vért, sok volt a vasam (eddig mindig vashiányos voltam), de csak annyit tanácsolt, hogy szokjak le a dohányzásról (napi 16 szál, szerintem nem a Világ vége). Ettől azért több mindent kellett volna tennie, kivizsgáltatni, vagy hasonló... Elég sok problémám van ezen kívül, a hasam is mindig puffadt, a jobb oldalam görcsösen fáj étkezés után. Külföldön élek, viszont sajnos idegenként kezelnek az orvosok, még nem találtam meg azt, aki valóban oda figyelne ezekre a tünetekre. Kérem Önt, hogy adjon tanácsot, merre induljak, milyen vizsgálatokat kérjek, esetleg én mit tudnék tenni a javulás érdekében? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: BVB Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Kedves Válasz adó Doktor úr/nő. Kérdésem:Az izom és azideg ingerület,parancsátvitel ideje hosszabb mint kellene. A beszédkifejezésem is lassult.Ha lehet,akkor a lehető legkevesebb mellékhatású gyógyszert ill.homeopátiás vagy táplátékgyógyítását hagyományos házilag alkalmazható hatékony gyógy módszert-megoldást szíveskedjék ajánlni részemre! 67 éves vagyok. Üdvözlettel;István
Kérdező: n.istvan1948@gmail.com Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Kedves Orvosok :) 2008 óta szedem a Medrolt , Aravát,Celebrexet,most felírták a Metoject injekciót,amelyet magamnak adok be heti egyszer. Érzem ,hogy nem jó,nem javulok és azt érzem,hogy ártalmasak ezek a szerek. De szteroid nélkül szinte menni sem tudok. A biológiai kezelésen ,kisérleti programokon résztvevő sorstársaim csak rövid ideig voltak jobban. Tudnak-e hatékonyabb segítséget, gyógymódot és kevésbé ártalmasat a mellékhatások tekintetében. Köszönettel : Kovács Tamásné Sára
Kérdező: Sarah1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Szentiványi Csilla 2015-04-09 18:08:53
Tisztelt Doktor Úr!! Magas prolactin szint miatt szeretném Önnel felvenni a kapcsolatot. Dr. Kiss Lászlóhoz járok de ő csak május 31-én tud fogadni és az nagyon késő van. Először is tudom nem ezzel kellen kezdeni de szeretnék érdeklődni a rendelés árairól, valamint ha bejelentkezek mikorra kapok időpontot. Volt már prolactinnal gondom, de visszaállt, most viszont ismét magas lett az eredmény. Köszönettel Sándorné Molnár Anita
Kérdező: Smanita Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
A lányom 41 éves. Kb.1 éve vették észre,hogy miómája van. Tünetei:alhasi fájdalom,puffadás,menzeszi vérzése több,mint régebben,kisebb vashiány,fáradékonyság,kedvetlenség,boka duzzanat,vízvisszatartás a szervezetében.Meglévő betegsége:magas vérnyomás.pajzsmirigy alulműködés,magas koleszterin.Esmiát szedett a miómára. Műtétet nem akar! Mi a megoldás?
Kérdező: borsijánosné Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Több éve már,hogy puffadok,néha hasmenésem van,néha székrekedésem van,néha émelygek,de mostanában,időnként,keresztben fáj a felhasam.Néha olyan érzésem van,mintha rekeszizomlázam lenne,vagy gyomorszáj izmának a láza érzés.Jobbra hátba sugároz,tompán.Refluxom is van évek óta. Lehet-e a merckformin cukor gyógyszer hatása,amit 4 éve szedek?
Kérdező: borsijánosné Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2014-12-03 10:57:30
Egy éve, hogy hullani kezdett a hajam és egyre erősebben zsírosodott! Nem gondoltam komolyabb dologra felkerestem egy hajgyógyászt, a hölgy Vital termékeket írt fel nekem melyeket négy hónapig használtam, sajnos eredménytelenül. Háziorvosom javaslatára teljes labor.vizsg. mentem melynek eredménye 7.40 * vas, viszont a többi eredmény elfogadható, gyógyszert nem kaptam csak egy zsírosodásra ajánlott sampont! Tovább mentem szakorvosokhoz vizsg. 1. Fogászat eredmény: teljesen redben. Nőgyógyászat eredm: rendben. Orr-Füll gégészet : rendben, itt viszont a dr úr kért pajzsmirigy vizsgálatot és TSH. Pajzsmirigy : jobb lebeny 18x20x43mm echoszegény inhomogen, bal lebeny: 20x22x45mm echszeg. inhomg. A pajzsmirigy szerk. echodusabb körülírt képletek. Az isthmus nem szélesebb, inhomogen. TSH: 17,411. T4 szabad frakció 11,56. Dr úr tovább küldött belgyógyászatra. Újabb vérvételt kért a belgyógyász, nincs esetleg cukorbetegségre utaló jel, vérvétel eredmény : koleszterin *6.51, HDL koleszterin:* 2.35. Nem kaptam gyógyszert mondván várni kell még egy hónapot újabb TSH kért!!! Elmondtam neki, hogy már egy éve ezzel küzdöm majdnem minden nap hajat kell mosnom annyira zsírosodik, és rengeteg hajam kihullott, nem tudok kellőképpen koncentrálni ugy érzem, hiába eszem kevesebbet 4-5 kilót hiztam ebben az évben és nagyon oda kell figyelnem, hogy ne gyarapodjanak a kilók, valamint sokszor vagyok fáradékony, lehangolt és nem értem miért! Már annyira szenvedek ezektől, hogy ezek után amivel utamra engedtek nem tudom hova fordulhatnék, kihez! Valakinek csak úgy nem jeletkeznek ezek a tünetek ha nincs semmi baja, viszont már rengeteg idő eltelt és semmi nem változott, kérem segítségüket! Tisztelettel. Napocska
Kérdező: napocska Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this




Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*
Reklám

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank