Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Kórtörténetek - Vese- és húgyúti megbetegedések - Veseelégtelenség

Vese- és húgyúti megbetegedések - Veseelégtelenség

 Vese- és húgyúti megbetegedések - Veseelégtelenség

Beküldő neme: nő
Beküldő kora: 56 év

Történet: Évek óta tartó tüneteimet háziorvosom nem vette komolyan, sőt egyenesen szimulálásként fogta fel, emiatt 2001. óta súlyos depressziós tüneteim voltak, magánéleti és munkahelyi kapcsolataim tönkre mentek. Alapos kivizsgálás után extrém magas kreatinin-szinttel azonnali dialízisre kerültem. Hét hónapig heti 3x4,5 órában dialízis kezelést kaptam, majd 2006-ban sikeres vesetranszplantációt végeztek rajtam. Vesefunkcióim rendkívül jók, köszönhetően sebészemnek és kezelőorvosomnak. Neurológiai tüneteim részben megszűntek, de a transzplantáció óta súlyos pánikbeteg vagyok, amit azonban fokozatosan, különböző módszerekkel igyekszem leküzdeni. A dialízis ideje alatt és a műtét óta is nagyon jó tapasztalataim vannak, rendkívül segítőkész és lelkiismeretes orvosokkal és ápolókkal hozott össze a sors. A műtét óta minden napnak, minden apróságnak tudok örülni és bizakodó vagyok a jövőt illetően.

Kezdeti tünetek:
Ideg-, csont- és izomrendszer:
a járás és mobilitás rendellenességei, a koordináció egyéb hiányossága, bizonytalan állás, egyéb és nem meghatározott kóros akaratlan mozgások, elesések, érzészavar, izomgyengeség, vagy -bénulás, izomrángás, járási nehézség, szédülés, támolygó járás, vérzés

Magatartás, felismerés, érzelem:
a külső megjelenést és magatartást illető egyéb tünetek és jelek, aggodalmasság, alacsony személyi higiénia, aluszékonyság, alvászavar, amnézia, boldogtalanság, érzelmi labilitás, hallucinációk, hangulatváltozás, idegesség, idegfeszültség, írásképtelenség, -nehézség, lassultság és szegényes reszponzivitás, lehangoltság, letargia, memóriazavar, nemi vágy csökkenése, szédülékenység, személyiségváltozás, szorongás

Általános tünetek:
álmatlanság, általános állapotromlás, csökkent terhelhetőség, állóképesség, étvágytalanság, fáradtság, fejfájás, gyengeség (fizikai), idegi labilitás, ingerültség, lábdagadás, levertség, rossz közérzet, szorongás, testsúlytöbblet, vérszegénység, viszketés (bőr, száj, torok, orr, stb.), zavartság

Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
bőr viszketés, hegesedés, körömszín változása, pörk, sápadtság, sárgás-barna foltok a körmökön, varasodó, pörkösödő elváltozások, vizenyő (arc, szem körül, has, végtagok, főleg lábfej, boka), vizenyő (boka, lábszár, lábfej duzzanata), vizenyő (különösen a szemhéj, arc, ajak és a nyelv duzzanata)

Szem:
fokozatos látásvesztés, kettőslátás, látáscsökkenés

Has és emésztő rendszer:
fokozott gázképződés, hányás, hányinger, hasi telítettség érzése, haskörfogat növekedése, haspuffadás, szellentés

Keringés és légzés:
fulladás-érzés, horkolás, lábszár járásra fokozódó fájdalma, magas vérnyomás, orrvérzés, sóhajtozás, szapora szívműködés, szívdobogás érzés, terheléskor légszomj, vérzés a torokból

Húgyrendszer:
habos vizelet

Ivarszervek:
menstruáció elmaradása

Szájüreg:
szájszárazság

Későbbi tünetek:
Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
a bőr kiszáradása, barnás elszíneződés a boka körül, bőr viszketés, bőrkiütés, bőrsérülések a vakarózás miatt, bőrszín elváltozása, fehér hámdarabkák a haj tövén, gennyes hólyagok, haj-, vagy fejbőr viszketés, hegesedés, körömszín változása, pörk, pörkösödő, varasodó elváltozás sebben, sápadtság, varasodó, pörkösödő elváltozások, vizenyő (arc, szem körül, has, végtagok, főleg lábfej, boka), vizenyő (boka, lábszár, lábfej duzzanata), vizenyő (különösen a szemhéj, arc, ajak és a nyelv duzzanata)

Beszéd, hang:
a hang elvesztése (aphonia), beszédértés zavara, elkent beszéd

Ideg-, csont- és izomrendszer:
a járás és mobilitás rendellenességei, a koordináció egyéb hiányossága, ájulás, beszéd károsodása, bizonytalan állás, csonttörés már kis erőbehatásra is, csökkent izomtónus, demencia - elbutulás, egyensúlyproblémák, elesések, érzéscsökkenés, érzészavar, izomgyengeség, izomgyengeség, vagy -bénulás, izomösszehúzódások, izomrángás, járási nehézség, koordinálatlan, gyors izommozgások, lábfájdalom, szédülés, támolygó járás, vérzés

Magatartás, felismerés, érzelem:
aggodalmasság, alacsony személyi higiénia, aluszékonyság, alvászavar, amnézia, boldogtalanság, fizikai erőszakhajlam, gyanakvás és kifejezett kitérési hajlam, hallucinációk, hangulatingadozás, idegesség, idegfeszültség, ingerlékenység, írásképtelenség, -nehézség, koncentráció zavar, csökkent éberség, lassultság és szegényes reszponzivitás, lehangoltság, letargia, memóriazavar, nyugtalanság és agitálás, olvasásképtelenség, -nehézség, pszichés állapot megváltozása, szédülékenység, személyiségváltozás, szorongás, viselkedés megváltozása

Általános tünetek:
általános állapotromlás, fáradtság, fejfájás, fogyás, gyengeség (fizikai), hőhullámok bőrpírrel, idegi labilitás, lábdagadás, lábfájdalom (néha csak terhelésre), rossz közérzet, szorongás, vérzékenység

Has és emésztő rendszer:
alultápláltság, bélműködés változás, fokozott gázképződés, hányás, hányinger, hasmenés, szellentés

Ivarszervek:
elgennyesedő, majd kifakadó hólyagok, helyükön fájdalmas fekélyek, menstruáció elmaradása

Keringés és légzés:
fulladás-érzés, horkolás, kóros köpet, lábszár járásra fokozódó fájdalma, lassú szívműködés, magas vérnyomás, orrvérzés, terheléskor légszomj, véres köpet

Húgyrendszer:
habos vizelet, zavaros vizelet

Kórház, rendelő: Semmelweis Transzplantációs és Sebészeti Klinika (Budapest, Budapest)

Gyógyszerek: Sirolimus, Myfortic, Prednisolon, Apo-famotidine, Aspirin-protect, Talliton Maltofer-fol, Cardura XL,Calcicarb, Kalium-ret, Lescol XL, Furosemid Estulic, Tritace, Velaxin

Alternatív gyógymódok: Sok folyadék, kevés szénhidrát és zsír, minimális sóbevitel, rendszeres mozgás. A súlyfelesleg leadásához fülakupunktúrát vettem igénybe, valamint kedély-javítás és a pánikbetegség oldása érdekében kiskutyámmal naponta nagy sétákat teszek.

Meggyógyult: nem

Rehabilitáció: Donor

Forrás: betegszoba.hu

Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó videók
A betegséghez kapcsolódó orvosoknak feltett kérdések és válaszok
Tisztelt Doktornő/Úr! 55 éves nő vagyok. Múltkor találtam egy kis csomót a mellemben. Ennek kapcsán elküldtek tumormarker vizsgálatra, nagy rutint is csináltak . A laboreredményekből csak az eltéréseket írom le. MCV 101 80-96 NEUT 42.4 50-70 MONO 9.4 2-8 EO 5.0 1-4 Glukóz 3.5 3.8-6.0 Karbamid 8.8 1.7-8.3 Kreatinin 102 45-84 eGFR 53 >90 Hügysav 380 143-339 Összkoleszterin 6.5 2.6-5.2 LDL koleszterin 4.54 1.1-4.14 25-hydroxi-D vitamin 32.70 >75 Utoljára tavaly októberben voltam laborban, minden érték normális volt. A tumormarkerek közül a CA 15-3 24.9, normál értéke 25, nem tudom, hogy ez normális-e. A háziorvosom az egészre annyit mondott, hogy nem ittam eleget, engem viszont aggaszt ez a lelet. Szíveskedjen megírni, ön mire következtet ezekből az értékekből. Nem kellett volna legalább egy vizelet vizsgálat? Nem kellene D vitamint szednem? Segítségét előre is köszönöm. Mária
Kérdező: barkomaria Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Jó napot! Pár napja jelentkezett nálam vese tájéki fájdalom jobboldalon. Főleg esténként érzem, néha éles szúró fájdalom, néha tompa fájdalom, de mindig elmúlik. A vizeletem volt már rózsaszínes, de véres még nem. Lehetséges, hogy felfázás okozza a tüneteket?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Van egy négy hónapos kisfiam és legalább két hónapja gennyes a vizelete . Jelenleg 6-7 gennysejt van a vizeletében az urológián voltam vele, 10 napig antibiotikumot kell szedni. A kérdésem a következő csak anyatejet eszik,lehet,hogy nálam van gyulladás és baktérium, és tőlem kapja ?
Kérdező: herbar Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Dr. Győrffy László 2012-12-31 09:46:53
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this




Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*
Reklám

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank