Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - xareltó

xareltó kérdések és válaszok

xareltó
Tisztelt Főorvos úr!
Nagyon köszönöm a válaszát. Pillanatnyilag a Marfarint szedem, de az INR értékem ingadozó. Nehéz beállítani, de a házi orvosom annyira lelkiismeretes, hogy hetente nézeti az INR értékemet és a vesefunkciót. Mivel a nyáron nagyon ödémás lett mindként lábam, és még a dializis is felmerült. De Mohai főorvos úr nagy mennyiségü Furosemid AL 2x500 mg tablettát/nap és injekciót írt elő, ami rendeződött, Bár még most is szednem kell a vízhajtót, de már a 115 mg /nap -nál tartok naponta. A xareltót nem kaphattam, mert a biológiai műbillentyű mellé és a rossz vesefunkció miatt nem javasolta sem a sebész, sem a füredi kardiológus. Sajnálom, hogy ez így történt, mert sok probléma megoldódna, ha szedhetném. Nem vagyok elégedetlen, de mindig reménykedem, hogy egy új gyógyszer kerül feltalálásra, ami nekem is könnyebbséget jelentene.

Tisztelettel üdvözli: Bárány Györgyné
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2017. április 08. 16:09
Tisztelt Főorvos úr!
Nagyon köszönöm, hogy ilyen sok időt fordított a kérdéseim megválaszolására.Most már nyugodtan megvárom az onkológus kezelő orvosom felgyógyulását, ami május hónapban esedékes.
Tisztelettel üdvözli: Bárány Györgyné
2017. április 08. 16:01
Így akkor stimmel, a Leyden mutációval kapcsolatban én nem nyilakozhatok, mert nem az én szakmám, de elfogadom. Ezek szerint két ok, a veseelégtelenség, és a LEyden miatt nem kaphat Xaelto-t. A Marfarin kezelésel így egyetértek.
K.G.
2017. április 08. 14:10
Tisztelt Főorvos úr!
Köszönöm válaszát. Nagyon örülnék, ha a Xareltot ismét szedhetném. Nekem azt mondták, hogy alvadásgátlót a leiden mutációs és biológiai műbillentyű nem teszi lehetővé. Az eGFR értékem csak mostani időszakra lett 30,0,de folyadékbevitellel és a vízhajtó hatására ennek is nagyon örülök, Minden esetre igyekszünk javítani, hogy emelkedjen. A leiden mutáció miatt kell az alvadásgátló, ennek viszont nem örülök. A rossz vesefunkció miatt nem kaphattam vissza ezt a gyógyszert ezek szerint.
Tisztelettel üdvözli: Bárány Györgyné
2017. április 08. 09:23
A biológiai műbillentyűtől még szedhetné a Xarelto-t, mivel a biológiai műbillentyű 3 hónappal a beültetés után nem igényel alvadásgátló kezelést. Ha a vesefunkció eGFR 30 felett van, 15 mg Xarelto szedhetó.
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*
Reklám

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank