Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - ujszülött csipőficam

ujszülött csipőficam kérdések és válaszok

ujszülött csipőficam
Tisztelt Doktor Nő Doktor Úr !
2 hetes babánál azt állapították meg?Q6580 csipő veleszületett deformitása bal oldal .A baba farfekvésű volt mert a köldökzsinór nagyon rövid volt.Császárral született.Érdeklődnék gyógyítható e teljes egészében és nem fog sántítani?Még nem írta fel az orvos a Pavlik kengyelt 4 hét múlva kell ismét menni csak terpesz-nadrágot kell használni.Bónagyon aggódom Várom válaszukat
TISZTELETTEL. :Andrea
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2016. december 10. 22:21
Köszönöm
Andrea
2016. december 10. 22:19
Tisztelt Doktornő !
Nagyon köszönöm hogy válaszolr,Nagyon ideges vagyok mert a a priváton készült UH lelet teljesen eltér a korházban készitettől.A privátban készitettnél a főorvos Úr mondta hogy
GRAF I minkét csipő .nagyon el lett mérve az előző lelet
De mi van ha nem máslk orvos van s aki 2 hetes kora óta látta felteszi a kengyelt Vagy ha 4 hónaposan mégis kell nem lesz késön? Őn szein ha mégis kell 4 hónaposan még teljes lesz a gyógyulás ?Köszönöm Önnek hogy mindig meghallgat.
2016. december 10. 18:07
Egyre jobban az a véleményem, hogy fölöslegesen ijesztgetik és idegesítik önöket. Ez teljesen negatív eredmény.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2016. december 09. 18:39
Tisztelt Doktornő!
Elnézést az ismételt zavarásért.Nem tette fel helyettes orvos a Pavlik kengyelt mert az UHlelet nem igazán győzte meg Csináltatott j UH de azt ajánlotta inkább máshol csináltassuk-Privát megcsináltattuk Az UH készitő főorvos szerint a korházi UH elmérték
Az új UH adatok:
Bal. Alfa 62.08
Béta45.43
Type1a
Jobb,Alfa62.08
Beta45.43
Type.1 a
Alfa68.21
Beta47.54
Type1 a
Mindkét csipő GRAF I -nek felel meg
Erre monda az ovo hogy nem tezi fel a kengyelt majd 4 hónpos röntgen után is ráér ha szükéges
Kérem sziveskedjék megirni a véleményét Csináltassunk máshol uj privát UH? Vagy várjam meg a rötgent? Nem veszjtünk sok időt ? Két hetes kor óta jáunk s még mindig nem tudunk biztosat
Kére még ost az egyszer sziveskedjen válaszolni
Köszönöm.Andrea
2016. november 29. 05:36
A távolság nem mindig akadály, az idő gondolom annál inkább. Kívánom mielőbb legyen minden rendben.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2016. november 28. 21:47
Tisztelt Doktornő !
Nagyon köszönöm Önnek hogy mindig válaszolt a levelemre.
Sajnálom hogy ilyen nagy a távolság s nem tudtuk megoldani felkeresni Önt..
Tisztelettel:Andrea
2016. november 28. 20:36
Ha még mindig laza a csípője, akkor mielőbb fel kell helyezni a kengyelt. Még semmi sincs elkésve, az UH ideje előtt ebben az életkorban kezdtünk kezelni, és meggyógyultak a babák.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2016. november 28. 19:36
Tisztelt Doktornő!
Mindig ugyanannál az orvosnál jártunk 2 hetes kora óta csak most volt helyettesítő orvos viszont ő is látta a leletet.Szintén azt mondta mintr Ön nem érti a kollegáját s szerinte ne várjunk a következő UH ra mert ez határeset s ha nem tesszik fel a kengyelt s nem javul a jobb cípő ami laza gyenge akkor veszítünk egy hónapot.Így előírta a kengyelt amit a héten szerdán felraknak gondolom már nem a helyettesítés lesz.Én már csak egyet szeretnék hogy biztosan tudjam meggyógyul a kicsi lába s nem árt a kengyel s nem későn kerül rá
Tisztelettel:Andrea
2016. november 28. 18:52
Most nem ugyanannál az orvosnál jártak, aki korábban UH vizsgálatot kért? Vagy Ő nem látta az előző leletet?
A jól alkalmazott kengyel nem károsít.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2016. november 28. 17:49
Tisztelt Doktornő!
Nagyon köszönöm a türelmét és a válaszait.Az orvos azt mondta a bal csípőben meglévő ficam teljesen rendbe jött a terpeszpelussal nem tudta kiugrasztani a jobb viszont gyenge az értékek alapján határeseten van de biztonságból felrakja a kengyelt hogy ne veszítsünk időt ha nem fejlődik a jobb csípő mivel 2 hetesen nem volt UH nincs viszonyítási alapja /ő nem küldte el 2 hetesen UH-ra /Ön szerint ártani nem fog a Pavlik kengyel.
Tisztelettel,és mégegyszer köszönettel a válaszokért.
Andrea
2016. november 28. 16:40
Továbbra sem értem a helyzetet. Ha a kolléga úgy gondolta, hogy kengyellel kellene kezdeni, azt már jóval korábban el kellett volna kezdeni, hiszen minél fiatalabb életkorban kezdődik a kezelés, annál rövidebb ideig tart. Most a leírás alapján (tulajdonképpen látatlanban) nem tudom, hogy mi a helyzet, hogy az ilyen UH lelet mellett milyenek a csípők mozgásai, van-e kötöttség, ami a kolléga döntését befolyásolja, így a felülbírálatot nem vállalom. Ebben az életkorban már általában 3 hónapig szoktuk a kengyelt alkalmazni annak megfelelően, hogy a kontrollok során hogyan alakul a fizikális és UH lelet.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2016. november 28. 15:20
Tisztelt Doktornő!
Az új UH leletünk:
Vizsgálat: 36161 csípőizület UH vizsg.
Kontroll
Jobb csípőnél az alfa szög 59 fok a béta szög 48 fok Graf II-nek felel meg
Bal csípőnél az alfa szög 61 fok a béta szög 41 fok Graf I -nek felel meg.
A héten felteszi az orvos a Pavlik kengyelt mert azt mondja ha 4 hét múlva megismételjük a UH kontrollt és nem fejlődik eléggé a most határeseten lévő jobb csípő veszítünk egy hónapot.Tisztelt Doktornő Önnek mi a véleménye erről.Mennyi ideig kell hordani a lelet alapján a Pavlik kengyelt és meggyógyul valóban teljes egészében a babám lába?
Várom köszönettel megtisztelő válaszát.
Andrea
2016. november 25. 21:45
Várom a leletet.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2016. november 25. 17:55
Tisztelt Doktornő! Elnézést hogy eddig nem írtam de nem tudjuk megoldani elvinni a kislányt bár nagyon szeretnénk és megnyugtató lenne,de nagy a távolság.Most megyünk ismét UH-ra amennyiben nem zavarom a Doktornőt szeretném elküldeni az UH eredményét kérem ha nem gond szíveskedjen elmondani a véleményét.Köszönöm:Andrea
2016. november 04. 05:22
Váron
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2016. november 03. 19:20
Tisztelt Doktornő!
Előre is köszönöm .Megbeszéli a család mikor és hogyan tudjuk megoldani minél előbb.
Tisztelettel.Andrea
2016. november 02. 19:05
Az adatlapomon van a címem. A telefonszám az asszisztensnőmé, vele tudnak egyeztetni. Szívesen megvizsgálom a babát.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2016. november 02. 17:08
Tisztelt Doktornő! Köszönöm hogy ilyen hamar válaszolt.Nagyon aggódom mert látom a mama milyen sokat szenved a csípőficama miatt a fájdalomtól.Amennyiben budapestiek lennénk már rég felkerestem volna a Doktornőt de több mint 100 km es távolságból ezt nem egyszerű.
Szinte éreztem hogy Ön hasonló választ fog adni ezért is voltam kiváncsi a véleményére.Nem értettem hogy ha 4 hét múlva Graf I I lesz az ultra hang amire már most azt mondta az orvos hogy szinte bizonyos miért kell várni,s ha GráfI I I lesz rögtön a kengyellel együtt vigyük a babát. Köszönöm megértését és válaszait .Ön hol rendel budapesten ha meg tudnánk oldani az elutazást.Láttam egy telefonszámot az Ön bemutatkozása mellett azon a számon Ön gondolom elérhető.
Tisztelettel:Andrea
2016. november 02. 16:26
Nem értem a kollégát, és látatlanban nem is tudok többet mondani, mint korábban. Tudom, hogy ez nem a reklám helye, de nem tudnának eljönni a rendelésemre? Ha csípőficam gyanús a fizikális vizsgálat alapján már kezdetben rá kellett volna adni a babára a kengyelt. Ha a vizsgálat nem utal erre, akkor az UH érték ellenére nyugodtan lehet tovább az eddigi módon kezelni.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2016. november 02. 15:21
Tisztelt Doktornő!
Elnézést hogy ismét zavarom,de szeretném hallani az Ön véleményét is.
Ma vittem vissza az UH leletet az orvoshoz,s azt mondta a csípőficam megszúnt de mindkét csípő laza és gyenge valószínűleg nem fogjuk megúszni a pavlik kengyelt de most még 4 hérig a terpeszpelenkát használjuk s meglátjuk.A Pavlik kengyelt ha kell 3 hónapig kell hordani s teljes lesz a gyógyulás.A kérdésem:ha biztos kell a kengyel akkor miért kell várni még 4 hetet főleg ha már most megmondta a doktornő hogy a Graf ii-ből biztos nem lesz Graf I.Ön szerint is teljes gyógyulást hoz a kengyel s mennyire fogja hátráltatni a mozgásfejlődését a babámnak.Annak kizárt az esélye hogy 4 hét múlva rendbe jöjjön a terpeszpelenkától.Nem lett volna jobb már most a kengyel ha nem lehet elkerülni.Mit hozhat a 4 hét a terpeszpelenkába amiért várnunk kell?
Tisztelette várom válaszát.
Andrea
2016. október 28. 19:48
Tisztelt Doktornő!
Köszönöm gyors válaszát
2016. október 28. 19:27
Szerintem jó irányban fejlődik. Továbbra is viselje a terpeszpelust, fektesse többet hason.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2016. október 28. 17:15
Tisztelt Doktornő !
Elnézést az ismételt zavarásért,de ma voltunk ultrahangon és szeretném megkérni véleményezze a leletünket.nagyon aggódok a babámért.
Lelet:Jobb csípőnél az alfa szög 59 fok.a béta szög34 fok.Graf II megfelel Bal csípőnél aalfa szög 56 fok a béta szög 37 fok Graf II.nek felel meg A periarticuloris lágyrészekben kóros eltérés nem látható
Rendben lesz és teljes lesz a gyógyulás a csipőficamból.Most terpeszpelenkát viselünk.
Tisztelettel várom válaszát:Szabó Andrea
2016. október 08. 07:12
Nyugodtan használhatja. Valójában a Rugi bugyit is úgy célszerű alkalmazni, ha varrnak rá kantárt, hogy ne csússzon, ne forduljon el. Sajnos a gyártók nem így készítik, ezt a Szülőknek kell pótolniuk
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2016. október 07. 15:42
Tisztelt Doktornő! Elnézést az ismételt kérdésemért.A terpeszpelenka amit kaptam a gyógyszertárban a legkisebb is nagy a kislányomra,csúszkál rajta.Vettem egy pamutot ami kantáros de ezt nem orvos írta fel az internetről rendeltem de ez kantáros és így nem csúszkál el a kislányon.Ráadhatom az orvosáltal felírt gyógyszertári terpeszpelenkára még ezt a másikat is,Nem ártok kettővel?Amikor ráadtam az alsó is szorosabban állt ,megtartotta s nem csúszkált el.Elnézést de nagyon aggódom s nem akarok ártani a kislányomnak.
Köszönöm válaszát.Andrea
2016. október 02. 06:18
Szívesen
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2016. október 01. 13:10
Tisztelt Doktornő !
Köszönöm a válaszokat.
2016. október 01. 11:36
Az, hogy örökölhető, nem feltétlenül jelenti azt, hogy örökli is. Egyébként a dg. önmagában nem jelent semmit, valahogy jelölni kell, ha valami eltér.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2016. október 01. 09:58
Tisztelt Doktornő !
Köszönöm válaszát azt még elfelejtettem megírni hogy a nagymama anyai ágon csípőficammal születet.Ennek ellenére van esély hogy a baba teljesen meggyógyul.A háziorvos és a korházi orvos szerint nem valószínű hogy kialakul a csípőficam.
Köszönöm válaszát.
2016. szeptember 28. 20:12
Mai viszonyok között legtöbbször gyógyítható konzervatív kezeléssel. Mivel nem azonnal kapott kengyelt, lehet, hogy csak gyanúról van szó. A 4 hetes kontrollnál többet fognak tudni.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás



Flattr this




INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank