Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvos válaszol - Transzfuziológus

Transzfuziológus

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tavaly állapítottak meg nálam vészes vérszegénységet - B12 hiányos-amit havi egy adagnyi B12 vitaminnal kezelnek. Úgy tűnik sikeresen. Elküldtek gyomortükrözésre tavaly, mivel jelezték,hogy ennek a vérszegénységnek a gyomornyálkahártya sorvadásából,gyulladásából adódó oka lehet. Ezt meg is állapították. K2950 Idén ismételten elmentem tükrözésre. Itt viszont az orvos nem talált semmiféle sorvadásra,gyulladásra utaló jelet. Mintát is vettek. A lelet Sine Morbo megjegyzéssel zárul. U9990 Ez jó! Bár az orvos javasolta ,hogy lehet lisztérzékeny vagyok és ebből adódik a vérszegénységem. Vérvétel volt ez irányba. Nem vagyok lisztérzékeny. Kérdésem az lenne,hogy a sorvadás,gyulladás a B12 injekciók hatására elmúlt? Lehetséges? Kímélően étkezem. Bár egy korábbi itt feltett kérdésemre válaszolva jelezték,hogy az étkezés nem függ össze a B12 felszívódását okozó sorvadással,gyulladással mivel autoimmun betegség.Állapot és együtt kell vele élnem. Illetve a tükrözést végző orvos javasolta még a vastagbél tükrözést is. Ennek mi az oka? Milyen okok lehetnek még a B12 hiányos vérszegénységemnek? Tisztelettel várom teljes körű kimerítő válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Jó napot kívánok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy pár hete jobban látszanak a zöld erek a karomon, mellkasomon, ez mitől lehet? 176cm 68kg vagyok, vékony testalkatú, jelenleg mivel egy ideje nem napoztam fehér vagyok( nem falfehér ) Vékony a bőröm, csak azért kérdezném, mert korábban ez nem volt, bár az igaz, hogy mostanában a vizsgaidőszak miatt sokat ültem, és a konditermet, futást, focit nemrég kezdtem újra... ( éreztem korábban, ahogy kering a vér a lábamban, szerencsére ez már elmúlt ).
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A kérdésem a következő. Már egy hónapja érdekes nyomásérzést érzek a bal oldali bordaív alatt. Néha oldalt is érzem, de inkább az elülső oldalon ismétlődik kb. fél óránként. Nem fájdalom és nem szúró érzés, hanem olyan mintha valami nyomná a bordáimat és valamit belül. Nagyon kellemetlen. Voltam kardiológusnál, de ott nem találtak semmit. Szívultrahangot és EKG-t is csináltak, de nem szív eredetű a problémám. Lehet, hogy egy kicsit megfoghatatlan a tünet, de már nagyon kellemetlen. Azt mondta a kardiológus, hogy bordaközi izom fájhat, mert beszorul e levegő, de ez nem fájdalom, hanem nyomást érzek. Refluxom is van, de az most panaszmentes. Olvastam a lép és a hasnyálmirigy megbetegedéseiről. Talán ezek valamelyike? Kérem adjon tanácsot, hogy hova forduljak, mert a háziorvos szerint megfoghatatlan a panaszom. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Kedves Hölgyem/Uram! Sajnos a családunkban a nagynéném rákos megbetegedésben szenved, a testvérei közül vérvizsgálat alapján édesapámat (61 éves) találták a csontvelő átültetés szempontjából alkalmas donornak még 2014 januárjában. Az eljárás igen elhúzódott, és időközben édesapám megbetegedett. Magas lázzal több hétig volt kórházban, ahol vérátömlesztést is kapott, majd mikor már úgy tűnt, hogy jobban van, akkor az egyik szemével lett probléma, amivel ismét kórházba került. A mostani diagnózis szerint a szemében lévő érben elzáródás van (szemfenék érelzáródás), ami sajnos azóta sem múlt el. Folyamatosan vérhígítót és értágítót kell szednie. Kérdésünk az lenne, hogy Ön szerint édesapám továbbra is alkalmas-e csontvelő donornak? Amennyiben igen, akkor milyen kockázattal járhat a beavatkozás? Előre is köszönjük válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Molnár Péter 2014-06-03 11:25:56
Üdvözlöm! Május elsején este nagyon elkezdtem szédülni és reszketni, ami körülbelül 15 perc után elmúlt. Ugyanez jelentkezett rá két napra, aztán hetente körülbelül egyszer. Vasárnap este éreztem, hogy szédelgek, remegett mindenem és fájt a fejem is, ami sajnos nem múlt el, hanem másnap is ugyanúgy folytatódott. Kórházba kerültem, ahol azt mondták, hogy magas a vérnyomásom : 140/90. 3 nap után kiengedtek, de most is ugyanúgy szédülök és nem érzem jól magam. Mitől alakulhat ki ebben a korban magas vérnyomás? Az a baj, hogy nagyon ideges típus vagyok, ha bárkivel összeveszek az idegeskedéstől már azonnal megy a gyomrom, nem tudok enni és aludni sem. Lehet ez is a kiváltó ok?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Molnár Péter 2014-06-03 10:46:21
Tisztelt Dr. Úr /Nő! Érdeklődni szeretnék, hogy létezik-e olyan tanulmány mely vizsgálta azt, hogy a multivitaminok mennyire hatékonyan szívódnak fel? Lényegében van-e értelme szedni ennyi vitamint, ásványi anyagokat egy tablettában, mármint nem jobb, ha külön szedi őket az ember vagyis azokat együtt melyek egymás felszívódását segítik? Aktív élet és stressz mellett igyekszem változatosan étkezni, de nem mindig sikerül ezért szednék vitamin és ásványi anyagokat. Köszönöm válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Túlsúlyos, porckopásos és kissé problémás visszérrel rendelkező vagyok. Úszni és Aqua-fitness-re járok, heti 2-3 alkalommal. A fenti problémák miatt javasolt-e számomra a vibrációs rezgéssel működő Lotos 6125 gép használata, vagy a Lotos 3D?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db
Tisztelt Doktor! A nőgyógyász nem tudott nekem tanácsot adni, mert azt írta, hogy praxisában ilyen beteg még nem volt, azt írta, hogy transzfúziológus szakorvos véleményét kérjem ki. 24 hetes terhes vagyok. 3 hónappal ezelőtti véreredményem a következő volt: Egyéb vörösvérsejt antigének: C+ E- c+ e+ K- M- N+ Vörösvérsejt ellenes antitestek: anti-M A régi nőgyógyászom azt mondta, hogy nem kell ezzel az eredménnyel foglalkozni, mert csak vérátömlesztés esetén lehet érdekes. A mostani nőgyógyászom azt mondta, hogy ez nagyon veszélyes terhesség alatt, mert ha nő az ellenanyag termelés a szervezetemben akkor a magzatom vörösvérsejtjeit elpusztítja és akár meg is halhat. Nagyon szeretném tudni, hogy most kinek higgyek, hiszen a gyermekemről van szó és nem értem, ha egy egyetemen tanulnak az orvosok akkor miért állítanak egymásnak ennyire ellentétes véleményt? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!
Kérdező: szaboeszter Válaszok száma: 0 db
Havonta kb egy alkalommal - feltehetően frontérzékenység miatt - vérnyomásom első értéke 180 körül mozog, míg a perértékek abszolút normálisak. Ez a jelenség mindíg éjszaka ébreszt fel, napközben általában 110/60/58 körül mozog vérnyomáscsökkentőm Concor 5 mg, azonban fél éve felére csökkentettük, mert napközben volt úgy hogy l00-at alig érte el. A kb havi 1 alkalommal jelentkező kiugráskor Tensiomin segít, de van úgy hogy ha visszafekszem vizszintes helyzetbe ujból kiugrik.Ilyenkor egy darabig ülök és csak ha normalizálódik merek visszafeküdni. E vérnyomás kiugrás szinte állandó kísérője,hogy egész testem tapintása hűvös és elkezdek fázni. E jelenség kb fél éve van. Pitv.fibr.miatt Rhytmonormot szedek kb másfél éve ami nagyon bevált, Aspirin Prtotectet, és a fél Concort. Köszönöm előre is válaszát
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 0 db
Jó napot! Újszülött koromban többször is lecserélték a véremet, a vércsoportom ekkor rh negativ b volt. Most a terhességem alatt csináltak vércsoport meghatározást és rh pozitív b lett. Ez hogy lehet? Megváltozott a vércsoportom?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 0 db



E-mail cím:*
Név:*
Reklám

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank