Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Sarokcsont elmozdulás nélküli törése, funkcionális kezelés

Sarokcsont elmozdulás nélküli törése, funkcionális kezelés kérdések és válaszok

Sarokcsont elmozdulás nélküli törése, funkcionális kezelés
Tisztelt Doktor Úr/Nő
Október 24.-én üzemi balesetet szenvedtem, a jobb lábam Röntgen alá került, majd CT felvételt is készitettek, amely kimutatta, hogy eltört a sarkam. Ez Németországban történt, ahol az orvos azt mondta, hogy nem kell műteni, gipszet sem kell rátenni. Mozgathatom, de nem terhelhetem. Alvásnál polcoljam fel egy párnával. Fájdalomcsillapitót irt és trombózis elleni injekciót, amelyet napi szinten hasfalba kell adni. Az orvos minimum 6 hetet mondott a gyógyulásra.
Most a 6. hét kezdődik, a lábam egyáltalán nem fáj, csak ha teljesen felhúzom a lábfejemet, de akkor is csak enyhén. A pihentetés alatt napi szinten C és D vitaminokat szedtem. Napi szinten mozgatom a lábfejem, de nem terhelem egyáltalán a lábam. Többször kimozdulok mankóval sétálni. Egy hét múlva megyek vissza kontrollröntgenre.
Néha zsibbadást érzek a talpamon, be is van dagadva. Enyhe sötét foltot látok a bőr alatt. Nyomásra sem fáj.
A kérdésem, hogy Ön szerint ez igy rendben van, vagy valamilyen beavatkozásra lenne szükség?
A fokozatos terhelést már most elkezdhetem, vagy várjam meg a röntgen eredményét?
A 6 hetes pihenés alatt gyakran kimozdultam és nem csak egy helyben feküdtem, de a problémás területet, vagyis a jobb lábam soha nem terheltem le, nem próbáltam ráállni. Ön szerint jól csináltam, vagy problémáim származhatnak abból, hogy nem terhelgettem fokozatosan?

Köszönöm a segitséget!
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2016. december 27. 19:39
Nem kell aggódnia a lila folt lassú felszívódása miatt. Az nem a trombózis, hanem az injekció helyének bevérzése.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2016. december 26. 23:44
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Ma a 9. hete hogy eltört a sarokcsontom a jobb lábamon. A trombózis elleni vérhigító injekció tegnap elfogyott és azt mondta az orvos, hogy nem kell több belőle. Viszont észleltem egy lilás foltot a bal combomon és a bal oldalamon az injekció beadásának helyén is. A lábamra csak félig tudok ráállni, már nem kell két mankó, egy mankóval félig le tudom terhelni a jobb lábamat. Hozzáteszem, az orvos azt mondta, teljes mértékben terhelhetem a lábam, viszont úgy még fáj.
Az lenne a kérdésem, hogy aggódnom kell-e trombózis miatt, ha nehezen múlik el a lilás folt és/vagy észre veszek a bőröm alatt a sérüléstől távolabb is foltot?
A 9 hét alatt minden nap kaptam 40mg Clexane-t. Tegnap fogyott el.
Köszönöm a segítségét!
2016. november 28. 16:25
Mindenképpen várja meg a kontroll idejét, addig a részterhelést se kezdje el. A mankózás, mozgatás jó. Még lila lehet, mert a szövetek közül a vérömleny nehezen szívódik fel.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás



Flattr this




INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank