Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - problémák

problémák kérdések és válaszok

problémák
Tisztelt Doktor!
Édesanyám (54) viselkedésével kapcsolatban problémák állnak fenn. Egy veszekedést követően nekem esett és édesapámat is megpróbálta bántalmazni, holott ez soha nem volt jellemző, normális családban élünk (életünk), átlagos körülmények között. Azóta nem beszélünk, folyamatosan bosszút forral, mindenkinek hazudik rólunk, és azt állítja, hogy elloptuk a pénzét. Próbáltam mentőt hívni a dühkitörésekor, de ők nem tudtak segíteni, hisz önszántából nem ment velük, illetve a hangulatát mások előtt pillanat alatt változtatja, így bizonyítani sem tudjuk, hogy baj van. Próbálnék rajt segíteni, hogy normálissá váljon a helyzet, de mivel ő nem ismeri be, hogy beteg, ezért nem tudom mit tehetnék, de megkeseríti az életünket. Várom szíves válaszát!
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. április 21. 09:29
Kedves Kérdező!
Alapvetően a háziorvos segítségét kérheti, aki a hozzátartozók elmondása alapján mentőszállítást javasolhat pszichiátriai osztályra (kényszerrel is), ha veszélyeztetés lehetősége merül fel pszichés betegség gyanúja miatt. Ennél persze jobb volna ha esetleg más indokkal, de el lehetne érni egy kórházi kivizsgálást.
Dr. Lakatos László
Megválaszolta: Dr. Lakatos László
2013. április 10. 14:40
Tisztelt Kérdező, a háziorvossal, illetve a területi Ideggondozóval kéne felvenni a kapcsolatot. Utóbbiak meg tudják próbálni rábírni a kezelésre, illetve szükség esetén kórházba is tudják utalni. Természetesen meg kéne byerni az ő együttműködését. Talán azt kéne megkérni a meggyőzésre, aki legközelebb áll hozzá, akire leginkább hallgat.
Üdvözlettel:
Dr.Pálvölgyi Rita
Megválaszolta: Dr. Pálvölgyi Rita
2013. április 10. 10:32
" VISELKEDESI PROBLEMEK HAZKÖZÖSSEGEN//CSALADON BELÜL "
Többszörösen is összetet, nehez kedest , (söt kerdeskomplexumot) feszeget !(Meg akkor is , ha -ab ovo - feltetelezem , hogy mindent objektiven es realisan lat .) Gondolom , az sem a veletlen körebe tartozik , hogy igazsagügyi pszichologus-szakertöt szolitottak meg.
Legelöször is : rendkivül szomoru (es lehangolo ), hogy pont a csaladon belül keletkeznek olyan repedesek es artalmak , mely tarsadalmi-emberi egysegnek elsödleges funkcioja az összetartas ,a vedelem es egymas segitese kell(ene ) legyen !Ez a lehetö legnagyobb veszteseg , melyet el lehet (es Önök el is szenvedik ), szenvednie egy embernek!
Csak azt tudom javasolni , hogy sürgösen keressenek fel egy, ezen a szakterületen ("csaladterapia ") tevekenykedö pszichologus vagy pszichiater szakembert , s a segitsegevel tisztazzak a helyzetet , probaljanak kiutat talani.
(Nem tudom , de nem kizart hogy gyogyitasi szükseglet is megbujhat az Ön altal elmiondottak mögött.)
Vegsö esetben - ha minden egyeb eszközröl bebizonyosodik, hogy csödöt mond - a területileg( lakhely szerinti ) gyamhatosag segitseget is lehet kerni.

Ezzel együtt is ugy gondolom , hogy a kriminalizalodas a legkevesbe kivanatos -es altalaban sehova sem vezetö - ut !
Tisztelettel: Bujdoso Balazs i.ü. pszich.szakertö
Megválaszolta:
2013. április 10. 10:16
Sajnos az Ön által leírt tünetek alapján az édesanyjának pszichiáterre és gyógyszerre van szüksége.
Érdemes a körzeti orvossal is beszélni talán rajta keresztül sikerül elérni, hogy szakorvoshoz forduljon.Enélkül sajnos a tünetetek enyhülése nem várható.
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr thisReklám

Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank