Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvos válaszol - Orvos természetgyógyász

Orvos természetgyógyász

Kedves doktor úr/nő! 61 éves nő vagyok. Generalizált szorongással kezelnének de a megfelelőgyógyszer eddig még nem sikerült megtalálni, mert nagyon érzékeny vagyok rájuk a mellékhatások miatt. Az eddig szedett antidepresszánsok nagy része SSRI csoportba tartozik. Próbálkoztunk az SSRE gyógyszerrel is némi eredményt az SNRI gyógyszereknél (Mirtazapin, Velaxyn) de egy idő után ezeket is abba kellett hagyni a mellékhatások miatt (szőrösödés stb.). Mostani vérvizsgálatnál derült ki, hogy a hormon háztartásom felborult. Tesztoszteron: 4,23nmol/L; Cortisol: 223,60nmol/L; Progeszteron: 0,3 nmol/L (follikulásirs fázis:0,3-0,95; luteális fázis: 4,6-50,6; posztmeno pauza: 0,3-0,6) Estradiol: 11,0pg6ml (follikulris fázis:21-251; ovulációs fázis: 38-649; luteális fázis: 21-312; posztmenopauza: <10-28) A hajam szinte naponta zsírosodik és hullik. A kérdésem az, hogy milyen természetes gyógymódokat tudna ajánlani ahhoz, hogy helyreálljon a hormon háztartásom illetve a a generalizált szorongásomra? Előre is köszönöm válaszát!
Kérdező: kovacsirma55 Válaszok száma: 0 db
Lehet-e a szem betegségeit akupunktúrával gyógyítani?
Kérdező: Mariska Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2015-03-17 22:47:59
Lehet-e a szem betegségeit akupunktúrával gyógyítani?
Kérdező: Mariska Válaszok száma: 0 db
A lányom / 36 éves/ hetek óta köhög. Háziorvosnál volt.Hörghurutot hallgatott ki az orvos Antibiotikumokat,köhögésre való kanalas orvosságot is szedett már,de csak köhög.Kamilla teával gőzöl esténként. Nem volt láza,dolgozik. Mit lehet itt még tenni a köhögés ellen?
Kérdező: borsijánosné Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2015-03-17 22:49:00
Tisztelt Szakértő! 8 éves kisfiam esténként néha nehezen alszik el. Olvastam az Ashwaganda (Withania Somnifera) nevű gyógynövény jó hatásairól ilyen esetben. Van egy készítmény, ami ezt tartalmazza. Szeretném megkérdezni, hogy adhatom-e a kisfiamnak a felnőtt adag felét belőle? Ártalmas lehet-e gyermeknek? Hozzászokás veszélye fennálhat-e, ha adom neki minden nap? Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: liszape Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2015-03-17 22:49:36
Tisztelt Szakértő! Már több éve szedek antidepresszáns tbl.-t (Paroxat) és Rivotril tbl.-t A Paroxat tbl.-t sikerült lecsökkentenem naponta fél tbl-ra, a Rivotril tbl.-ból napi 1-et szedek. Ezeket most nem tudom lecsökkentemi, ill. elhagyni. Sajnos a depressziós tüneteim erősödnek, de már nem szeretném emelni az antidepresszáns adagját a sok mellékhatás miatt, hanem természetes hatóanyaggal egészíteném ki a kezelést. Szeretném megkérdezni, hogy ezek mellett a gyógyszerek mellett szedhetem-e a Aranygyökér (Rhodiola Rosea) kapszulát? Sok jó hatását olvastam ennek a gyógynövénynek. (Mindkettő gyógyszerből,mint írtam elég keveset szedek.) Ha igen, akkor hosszú távon szedhető ez az aranygyökér kapszula? Olvastam,hogy létezik szerotonin-szindróma nevű tünetegyüttes, amit nem szeretnék, hogy előjöjjön, ha a gyógyszereket és a gyógynövényt is egyszerre szedem! Nagyon várom válaszát és előre is köszönöm!
Kérdező: liszape Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2015-03-17 22:50:40
mélyvénás trombózisom van 20 éve.Ez óta évente legalább egyszer viszérgyulladás,és orbánc is elkap.A lábszáram csúnya barna ezvégett. Egyszer a Petőfi rádióban egy éjszakai műsorban ajánlott valakinek egy saláta szerű növényi ételt,amiben volt lila káposzta is.Akkor sajnos nem jegyeztem meg.Nagyon szépen megköszönném,ha lenne szíves leírni nekem.Előre is köszönöm. Maradok őszinte tisztelője.
Kérdező: Balogh7x64@gmail.com Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2015-03-17 22:51:19
A héten jártam fogorvosnál,2 fogamat tömte be, rá 2 napra az ínyemen fehér foltszerű nagyon fájó,seb jött elő és vörös az ínyem is. Most már nemcsak ott fáj ,hanem a fülem ,de még a fogaim is, sőt mivel hátsó fog volt az egyik már a torkomon is érzem a fájdalmat.Mit lehet erre szedni, vagy öblögetni?
Kérdező: Kollár Katalin Válaszok száma: 8 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2015-03-17 22:51:54
Lányom ( 20 éves ) feje nagyon gyakran és erősen fáj. Már volt mindenféle kivizsgáláson, kivéve az MR-t vagy CT-t, de semmit nem találnak. Ráadásul csak a Cataflan használ neki. Mit tehetnénk? Van-e valami gyógynövény készítmény, ami hatékonyan csillapítja a fejfájást? De leginkább hogyan találhatnánk meg az okát???
Kérdező: gszab49 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2015-03-17 22:53:07
Jó napot! 7 éves kislányomnak nagyon izzad a keze és a lába, talán akkor kezdődhetett, amikor iskolába ment. Tudna valamit javasolni, hogy kezelhetném?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 8 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2015-03-17 22:53:38


Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*
Reklám

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank