Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvos válaszol - Onkológus

Onkológus

Tisztelt Doktornő! Édesanyám évek ta jár tüdőgondőzba ahol a napokban volt kontrollon és a mellkas rtg-en a következő látszott. Édesanyámnak Asztmája és COPD-je van bronchitis . RTG: Mko-n rekesz felett fok. rajz. Jobb oldalon paracard.rajz,fok. Bő borosnyi nodulus. Hilus mellett kötegárnyék.Szív megemelkedett Scoliosis,súlyos gerincferdlés pont abba az irányba ahol látszott ez a borsonyi nodulus.. Ez mit jelent? Két hónap múlva kell visszamennie kontrollra és ha ott is látszik még akkor elküldik CT-re. Várjunk addig vagy keressünk megoldást? Köszönöm válaszukat
Kérdező: fgffgrgfgf Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2017-04-08 11:56:41
Tisztelt Doktot Úr/Hölgy! 39 éves, Hysterectomia-n átesett nő vagyok Adenomyosis diagnózissal. A műtét nem oldotta meg a hosszú ideje fennálló bal alhasi fájdalmamat, mely peteéréskor ciklikusan erősödik és fokozott hasmenéssel jár, az elmúlt hónapokban pedig állandósult. A Colonoscopia negatív. A CT a bal petefészken Cystoadenoma-t mutat és közel hozzá egy Endometriosis-os csomót. Eddig abban a tudatban éltem, hogy az Endometriosis a méhen belül maradt. Ez most megdőlni látszik. A bal petefészek kezdettől rendellenesen, cisztásodással működik, melyek időnként elérik a 46 mm-t is, majd eddig felszívódtak. Nem PCOS. Emiatt döntöttem az eltávolítás mellett. 1., Tartok tőle, hogy a tüneteim rosszabbodhatnak és az elváltozás rosszindulatúvá válhat akkor is, ha sem az Endometriosis, sem a Cystadenoma nem azok. Jogos-e ez a félelmem? 2., A bal oldali petefészek eltávolítása segíthet-e abban, hogy gátat szabjunk az Endometriosis-nak, vagy csak idő kérdése és megjelenhet a jobb petefészken is? 3., Milyen hormonális változással kell számoljak az egyik petefészek eltávolítása következtében? Erősebbet várhatok, mint amit a méheltávolítás okozott? 4., Igaz-e, hogy a mesterséges hormonpótlás tovább erősíti az Endometriosis terjedését?Hogyan lehet a fellépő kellemetlenségeket minimalizálni Ön szerint? 5., Valóban segíthet a szinten tartásban a GM és cukormentes étkezés? Köszönöm válaszát!
Kérdező: soso.hana Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-04-05 12:39:21
Tisztelt ! Rossz indulatú hólyag rákot diagnosztizáltak nálam, A hólyagomat el akarják távolítani, de én ez nem akarom. alternatív, vagy sugárterápiás megoldások iránt érdeklődnék. Köszönöm Krisztin-Németh Antal
Kérdező: knemeth Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! 42 éves nő vagyok. 2 hónapja voltam mell uh -n .Uh fél évenként megyek.Cisztáim vannak kisebb nagyobb. Mamogtáfián 1 év 4 hónapja voltam. Tapintáskor két kisebb csomót fedeztem fel a mellemben.Lehetséges hogy azóta kialakult mellrák vagy csak mirigyeket érzek? A csomók egyformák tapintásra. Köszönöm a válaszát.
Kérdező: bs1975 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-08-19 12:15:41
Üdvözlöm Februárban 1db Kemót kaptam Carbonplatint mivel kivedték a jobb herémet daganat miatt. Azóta eltelt 6 hónap. Kérdésem az lenne okozhat e bármiféle problémát a magzatnál ha teherbe esik a feleségem.Vagy el kell e telni e egy évnek ahoz hogy gyereket várjunk.
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 0 db
Február 22. Én kaptam 1darab kemót mégpedig carbonplatint.A mai napon általános vérképeredmény nél a limfocita magas értékét mutat 54.2 Az lenne a kérdésem hogy ez az érték már veszélyes e és a kemó befolyásolhatta e van e rá esély hogy újra vissza ál a normális érték re?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 0 db
Tiszteletem 35 éves vagyok az lenne a kérdésem hogy az agydaganat ot tumormarkerből meg lehetne állapítani vagy csak mr vagy ct?És egy nyagigerinc sérvel össze keverhetők e a tünetek ha a sért nyomja az ideget?Mert nyaki gerinc sérvem van hogy tudnám kideríteni hogy a mitől szédülök ennyire?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 0 db
Jó napot! Több hónapja emlőfájdalmaim vannak(június óta) a diagnózisom mastopathia fibrocystica mammael.d. kíváncsi lennék hogy ez mit jelent mivel teherbe estem 7 hetes terhes vagyok eddig míg nem voltam terhes semilyen gyógyszert nem írtak csak emlő centrumba küldtek ahová még csak most fogok menni február 15-én pedig már juniusban megkértem az időpontot. Azt szeretném tudni hogy meg fognak vizsgálni az emlőcentrumban, nem veszélyes - e így a terhesség lehet -e így gyógyszert szedni rá ha írnak vagy inkább szakítsam meg a terhességet? Köszönöm mielőbbi válaszukat nagyon kétségbe vagyok esve. Tisztelettel : Danó Zsanett
Kérdező: Danó Zsanett Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-05-19 11:13:04
2015. januárban emlőmegtartó műtétem volt. Famos gyógyszert szedem még 4 évig. 25 sugárkezelést kaptam. Nagyon fájnak (főleg a térdem) az ízületeim. Infalámpával lehet-e kezelni? Köszönöm szíves válaszukat!
Kérdező: Cary Válaszok száma: 0 db
A feleségem elment egy mammográfiai szűrésre és több kb 1-2cm nagyságú cisztát találtak a mellében az ultrahangos vizsgálatnál. Vettel belőle folyadék mintát, aminek még várjuk az eredményét. Egy kicsit meg vagyunk ijedve. Mitől lehet ez? Van-e rá gyógymód? Kézzel nem tapinthatóak és panaszt sem okoznak.
Kérdező: hlaca67 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-06-03 13:40:47
Tisztelt Dr Úr! Teljesen kétségbe vagyok esve. 11 hónapos kislányomon először hasi, ezt követően mellkas röntgent csináltak. Nem volt kitakarva semmi, a nemi szerveket is érte sugárzás. Utólag olvastam a sugárzás káros hatásairól, hogy növekedhet a gyermekkori leukémia kialalkulásának az esélye. Ez valóban így van? Illetve, meddőséget is okozhatott a sugárzás? Elképzelhető, hogy a petesejtek sérültek? Ha jól tudom, a hasi röntgen nagyobb sugárdózissal jár. Mekkora kárt okozhattam a lányomnak? Kiürül a szervezetéből a sugárzás? Mit tudok tenni, hogy ne legyen semmi baj?Köszönöm válaszát!
Kérdező: Csillag978 Válaszok száma: 0 db
Jó napot kívánok! Tanácsot szeretnék kérni, májusban diagnosztizáltak nálam akut mileoid leukémiát (M4). Elkezdték az első kezelést (indukciós) amelyre jól reagált a szervezetem, a második csontvelővétel alkalmával már nem találtak kóros sejteket. Most kapom a 3. fenntartó kezelést, eddig minden kezelést láztalanul és problémamentesen bírtam. Az orvosom mindenképp transzplantációt akar de én nem igazán szeretném. A citogenetikai vizsgálatom negatív lett ill. a vizsgált gének az FLT3 és az NPM1 nem mutattak ki genetikai eltérést. A vérképem azóta is rendben van. Ilyen esetben indokolt e az átültetés vagy a kemoterápia is elég lehet a gyógyuláshoz. Köszönöm válaszát!
Kérdező: edina82 Válaszok száma: 0 db
Kedves Dr! 40 éves nő vagyok.2 évvel ezelőtt és most voltam mell uh-n és mamográfián. Kisebb ciszták vannak a mellemben. A ball mellemben 2 éve 12mm és most is jelenlévő 17mm es lipomát állapitottak meg.uh vizsgálat javasolt fél év mulva.Kérdésem lehet ez rossz indulatú? Lehet kérni szövettani vizsgálatra leszivást? Köszönöm.
Kérdező: bs1975 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Bulyovszky István 2015-07-24 14:28:12
Tisztelt Dr. Úr/Nő ! Nagyon szeretnék válaszokat kapni a kérdéseimre . 2014.03. Égő gyulladás a hüvely és a gát részen Dg.Kolpitis Kezelés:KLion 100.kúp Diprosalic kenőcs Cytológia P/2. HPV-gyanú --- 2014.06. Cytológia P/2 HPV-gyanú 2015.03.HPV-gyanú P/3---tipizásás történt melynek eredménye HPV DNS pozitív alacsony LR 6-11 magas HR16-os. Ueroplazma+Clamidya Kaptam:Azi-Sandoz 1-doboz(6)szem Doxiciclin(2)doboz Isprinosina 6-hónapra Szeretném megkérdezni ez a gyógyszer elég volt arra hogy a HPV kivül a többi rendeződjön azóta többször éreztem gát részen ugyanazt az égő érzést amit Betaldinnal kezelek semmilyen folyásom nincs nem is volt az égető érzésen kivül más tünetem nincs. Nagyon szeretném tudni nemi életet nem élek de mielőtt megjött a lelet egyszer volt orális érintkezés a párommal ez új kapcsolat elkaphatta tőlem?nem mondhatom el neki ezt nem értené meg.Ha 1-doboz 6 szem Azi-Sandost beszedne az esetleg elég lenne? Azt is szeretném tudni ha máshogy nem érintkezünk csak én orálisan akkor is fenn áll a veszély?A gumi nem jöhet számításba nem birja .Szeretném megtartani a párom valami módon ha már saját magammal igy elbántam. Tudni kell 55-éves vagyok van esélyem rendbe jönni? Vagy ezek a fertőzések elkisérnek mig élek? Még amit kérdeznék elég ha 6-hónapra rá lesz újra vizsgálat --várható-e még szemölcsök kialakulása ha eddig nem volt? Szájban kialakulhatnak elváltozások? Őszinte válaszát megköszönöm.
Kérdező: galagonya Válaszok száma: 0 db
Az L III-as csigolya corpusa mögött jobb oldalon kb. 12 mmm hosszú, 6 mm széles T2 súlyozott képeken a discusnál kissé jelintensivebb, T1 súlyoztt képeken csaknem a dicsussal megegyező jelmenetű terület, melynek megítélésére a kiegészítő kontrasztanyagos vizsgálat nem sikerült, mivel a fémek miatt melegedett a hasam. Egy epe, egy vakbél, egy vastagbél rosszindulatú daganatos, és egy sérvműtétem volt. ENG vizsgálat is volt. A diagnózis polyoneuropathia. A lábaimba sugároz a fájdalom, nehéz a menés, és a bal vállamba a nyakamtól kezdve. Gordius 400 gyógyszert kaptam a fájdalom csillapítására, egy hónap múlva kontroll. Ezt a gyógyszert a súlyos mellékhatások miatt nem merem beszedni. Milgammát szedek önhatalmúlag, és ha nagyon fáj, csak akkor veszek be algoflexet, vagy algopyrint, aszpirint. Úgy gondolom, hogy a Gordius fájdalomcsillapító nem megoldás, bizonytalan vagyok, hogy még valamit tenni kellene a gyógyulás érdekében. Szeretném megkérdezni a független szakorvost, hogy milyen orvoshoz menjek még, milyen vizsgálatot ajánl, vagy milyen gyógyszert, amitől gyógyulhatok? Köszönöm szépen a válaszukat. Sándorné
Kérdező: Ugrai Sándorné Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 2015.02.03.-án tüdőemboliával kezeltek,02.10.ig.Valószínű fogamzásgátló szedése miatt. Azóta véralvadásgátlót szedek (xarelto). Az orvosom szerint, a szív ultrahang alapján, a pitvari septumon nagy amplitódójú főleg jobb felé boltosuló aneurysma szerű elváltozás látható. Még TEE vizsgálat nem volt. A kérdésem az, hogy ezt az elváltozást okozhatta-e az hogy a kezdődő embóliával későn (1hónap) fordultam orvoshoz? És hogy összefügg-e a két betegség, kiválthatta-e az embólia az értágulatot? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Édesapám 64 éves, kb 3 hete arduzzanattal vittük be a kórházba, ahol trombózist állapítottak meg illetve áttétes tüdődaganatot.Leírom a radiologiai visgalatainak eredményét. Mellkas Ct vizsgálat natív kontraszaranyos,90ml Iomeron.A pajzsmirigy mklebenye között egy 20mm.es az aorto pulminális ablakban néhány 10-15 mm es a jobb hilusban egy 14mmes.subcarinalisan néhány 5-10mm es nyirokcsomó különíthető el.A tüdőparanchyma légtartalma megtartott,jobb oldalon a felső lebenyben 24mm átmérőjű finoman spiculált kerk lágyrész képlet ábrázolodott elszórtan mk tüdőmezőben néhány 5mm nél kisebb emphysemas bulla látható.A pleura irregulárisan megvastagodott helyenként sátorszerűen meghúzott lemezei között folyadék nem ábrázolodott.A jobb mellékvese ép a bal mellékvese laterális nagyságú kontraszanyagot széli részeiben halmozó góc kapcsolodik.A lépben 30mm átmérőjű a kontraszanyagot kevésbé halmozó góc figyelhető meg:A csigolyákon degeneratív elváltozások láthatók,csonszerkezeti eltérés nem igazolodott.Térfoglaló 6-os segmentumi apró gócok lehetnek metastasisok.Empysemas bullak.Callus pleurae.A bal mellékvese és a lép góca metastasisnak megfelelhet.Spondylosis thoracalis.Szeretném megtudni mi várható vele kapcsolatban?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy édesapámnak körülbelül 3 hete elkezdett puffadni a hasa, nem étkezett, sokszor hányt majd a héten már vett erőt magán nagy unszolas árán és múlt hét vasárnap elment az ügyeletre, ott a doktor nem tudta megmondani mi baja van, majd pár órával később bement az ügyeletes belgyógyász orvoshoz, hozzátenném, hogy szabad szemmel is jól látható volt, hogy a hasán belül kb egy teniszlabda nagyságú valami van majd ez az "orvos" azt írta a leletere hogy DEPRESSZIÓS. Hétfőn apukám elment a háziorvoshoz, aki elküldte vér és vizeletvételre és tükrözésre. A mostani héten hétfőn meg is jöttek az eredmények és szerdán elkezte inni a belmosó folyadékot és semmi hatás, kihívtuk a háziorvost és megnézte a leleteket. TELJESEN JÓ, egy szem csillag sincs majd beutalta a kórházba "belcsavarodasa" gyanújával, hozzátenném még mindig látható volt az a dudor. Édesapámat, mivel az összes műtős műtött így este kilenckor kezdtek el megműteni, egy rákot vettek ki és a vastagbelének a kilencven százalékat eltavolitottak. Egyszerűen hihetetlen, hogy lehet hogy SENKI NEM VETTE ÉSZRE EZT ÉS HOGY LEHET HOGY AZ EREDMÉNYEK JÓK MÉG GYULLADÁST SEM MUTATOTT KI A LELET??? Hogy lehet, hogy az, aki a belgyógyászatra specializálódott ezt nem vette észre és DEPRESSZIÓVAL küldi haza??? De igazán a kérdésem az lenne lehet-e áttét, és a papírokból miért nem derült ki??? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Jó napot kívánok. 45 éves vagyok, metropathia haemorrhagica és megvastagodott nyálkahártya miatt végzett méhkaparáson vagyok túl, egy hét telt el. A vérzés már másnapra elmúlt, de azóta rendszeresen tapasztalok gyenge halványpiros szivárgást, amit csak a vécéhasználatnál szokásos óvatos tisztálkodáskor a papíron látok. Görcs, fájdalom, rosszullét nem jelentkezett, de az onkológiai leletig még két hetet kell várnom, és talán érthetően ideges vagyok. A műtéti vizsgálat "I.d." típusú petefészekcisztát is megállapított, amiről egyébként megnyugtattak. A kérdésem az, hogy ez a kis folyás erősíti-e komolyabb sebészeti beavatkozás szükségességének gyanúját, vagy ez ebben a helyzetben még szokásos jelenségnek vehető. Köszönöm a segítségüket.
Kérdező: PRózsa Válaszok száma: 0 db
T Cím! Nem tudom mi legyen a továbblépés? Hormonterápia? Sugárterépia? Megfigyelés? Kérem szíves válaszukat. TUR-P műtétet követően 1 dl-nyi borsnyi-félbabnyi szürkésvörhenyes rugalmasan tömött darabokból álló szövetminta szöveti meghatározásának eredménye 2015. I. 21-én: „hyperplasia nodosa glandularis valde adenomatosa partim fibromyomatosa prostatae. A hyperplasia jeleit mutató mirigycsoportok között részben bekúszva a beningus hyperplasitus mirigyek közé, elszórtan egy-egy gócban kis %-ban adenocarcinoma prostatae területei láthatók amelyekben HCK pozitív myopithel sejtréteg nem mutatható ki. Ezekből megadható Gleason szerinti gradus 2. Kisebb mennyiségben hólyagnyaksclerosisnak megfelelő simaizom hyperplazia. Egy-egy prosztatarészlet felszínén kevés megtartott uroephitel boritás látható.”
Kérdező: Soós Roland Válaszok száma: 0 db
Üdvözletem! Sajnálattal tapasztalom válaszra sem méltatnak sokunkat. Pedig hát végső elkeseredésből folyamodtam a kérdezés eme formájához. Az biztos soha többé nem teszem és főleg nem ajánlom ismerőseimnek sem.
Kérdező: krisztina77 Válaszok száma: 0 db
59 éves édesapám. 2014 agusztusában rectum tu. Diagnosztizáltak pleura és tüdő szort metast. + májáttétek. Kemoterápia indult 3*8 kezelés. Majd két hete stomaképzés történt mert a tu. Megakadályozta a széklet űrűlést, a tu inoperabilis zsugorítani fogják sugárkezeléssel. A metasztok száma nőt a tüdőben nagyságuk nem. A májban 20%al nagyobbodtak. Másik kemoterápiát terveznek. A rectum tu idegi fájdalmakat okoz csípő derék és nem kizárt a csont érintetség sem az izotop szerint. 20 kg fogyot most 65kg. Szeretnénk tudni kezelés nélkül és kezeléssel mennyi időnk van megvalósítani amit szeretne? Cukorbeteg, Hypertoniás, Bechterew kór, soha nem dohányzot és alkoholt sem fogyaszt 20 éve.
Kérdező: krisztina77 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Édesapámnak tavaly szeptemberben laphámsejtes daganatot diagnosztizáltak mely a tüdőből ered, és a nyirokcsomóba képzett áttétet, 6 alkalommal kapott kemoterápiás kezelést.A nyirokcsomók visszahúzódtak, de egyre erősebben és sűrűbben véreznek,váladékoznak,és már nem is akar megszűnni(minden nap,naponta többszőr).Kérdésem, hogy mire számíthatunk? Decemberben MR vizsgálatot is végeztek.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Fél éve hagytam abba a szoptatást. Abban az időben kisfiam ráugrott a mellemre és azóta nagyon fáj. Jártam mammográfián,rá 2 hónapra, akkor nem találtak semmit. Majd 4 hónapra rá elmentem uh-ra ott sem találtak semmit. Az 5 hónapban elmentem nőgyógyászhoz, ahol babnyi csomót találtak. Az uh már kimutatott egy tokos szerkezetű 1,1cm-es csomót. Aspirációs vizsgálatot végeztek, utána 1 hónappal megint meg akarjak csinálni a biopsziát. Kell, hogy aggódjak? Kialakulhat ebből a tejmirigy, vagy mellgyulladas-rák? A mellem azóta is fájdogál. Mikroszkópos vizsgálat eredménye: A granuláris anyagban hystiocytak valamint apocrin hámsejt lemezek láthatóak. Galactocelenek felel meg a laesio elsősorban. A háttérben neutrophil granulocyták is jelen vannak. Az elváltozás inficialt kis fokban.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Rendszeresen jártam mammográfiára ,eddig semmi problémám nem volt. November végén voltam újra,akkor már a Radiológiai kép:A jobb oldalon a felső negyedhatáron kis tömöttség érezhető. Glanduláris típusú emlőszerkezet,felső negyedhatáron aszimmetrikus denzitású terület jelent meg kb 35mm átmérőjű területen. Visszahívtak kiegészítő vizsgálatra ,és mintát is vettek.Két hét múlva megkaptam az eredményt ami teljesen mellbe vágott. Rossz lett az eredményem ! Csomó nem tapintható az orvos sem talált.Szeretném a szakmai véleményét kérni ! Most még az MR vizsgálat lesz napokon belül és ennek az eredményétől függ minden.Ekkor beszéljük meg az Orvossal ,hogy lesz tovább. Leírnám a mikroszkópos adatokat : A mintában a kb a szövethenger 10 % -ában figyelhető meg infiltratív carcinoma,a minta további részében csupán fibrotikus alapállományt,hegesedést,megtartott terminális ductalis tubularis sejteket észleltünk.Az infiltratív komponesben a tubulusképzés 10 % alatti / 3 pont/,magpolypmorphismus kifejezett /3 pont /,10/10 HPF mitosis /2pont/,mely grade III -as differenciáltságú carcinomára utal. A tumor mellett in situ carcinoma is látható.ez részben cribriform, közepes ,illetve magas nuclearis grádusú tumorszövetnek felelt meg. Micropapillaris növekedési mintázatú ,intermedier grádusú DCIS is emellett megfigyelhető.Szeretném ha leírná véleményét ezek függvényében ! Köszönöm megtisztelő válaszát !
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
A betegségem kb. 8 éve kezdődött és részben azóta is fenn áll. Hónaljban dió nagyságú gyulladásom keletkezett. Az általános sebészeten ezt 8 éve felvágták és a benne lévő váladékot eltávolították. A betegség azóta sem szűnt meg, időnként újabb gyulladások alakultak ki, tetőzve, hogy a testem több részén is megjelentek (hónalj, nyak, ágyék, fenék felett) egyre gyakrabban. A 8 éve sebészeten történt vágás helye nem gyógyult be, nem forrt össze az is váladékozott, mígnem nyáron találtam egy rendelőintézetet, ahol úgy gondoltam/gondolták tudnak segíteni. Ebben bízva elkezdtem a magánrendelésekre járni. A gyulladás megszüntetése után mindkét hónaljamnál műtétet végeztek, kivágták a nyirok csomókat. Sajnos a hónaljam még nem gyógyult be teljesen. Igaz ott nem alakultak ki újabb gyulladt csomók, de néhány hete az ágyék és fenék felett újra megjelentek. Úgy tűnik az elmúlt időszak kezelése sem volt eredményes. Szeretném megtalálni azt a szakorvost aki az említett betegségem kezelni, meggyógyítani tudja. Kérem amennyiben az Önök rendelőintézetében erre van lehetőség adják meg azt az elérhetőséget ahol ez ügyben felvehetem Önökkel a kapcsolatot, vagy kérem hívjanak fel az alábbi telefonszámon. Esetleg ha Önök ezzel a betegséggel nem foglalkoznak és tudnak ajánlani szakorvost szívesen venném. A betegség jelentkezése óta eltelt időszakban jártam több bőrgyógyásznál ( házi orvos oda irányított) sajnos eredménytelenül, jártam belgyógyásznál (szintén házi orvos irányított oda) sajnos az is eredménytelen. Olyan szakorvost keresek aki maximális figyelmet szentel a beteg ellátásnak, betegség kezelésnek, legfőképpen a beteg gyógyulásának! Mielőbbi válaszukat várva!
Kérdező: g.gabor88 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Kérdésem elméleti jellegű: a szakmai protokoll szerint bármely daganat pleuritis carcinomatosa áttéte abszolút inoperabilitást jelent. Igaz ez arra az esetre is, ha maga a daganat a tüdőben van, és nincs más áttét? Tudtommal műtétileg már megoldható a teljes érintett tüdőfél és a pleura eltávolítása, ha a beteg egyébként jó fizikai állapotban van. Mi indokolja ezt a kategorikus elzárkózást a műtéttől úgy általában? Válaszát megköszönve maradok tisztelettel
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 2013-ban diagnosztizált emlőtumor miatt 7 kemoterápia és 25 sugárkezelés után 2014-ben a jobb emlő eltávolítását követően újabb kemoterápát kapok! ( tüdőáttét miatt). Az utóbbi pár hónap alatt farcsonti/keresztcsonti fájdalom,valamint derék,kar-alakult ki. A rtg.szerint :durva spond. fölrakódás,Scler.zárólemezek L/S rés beszűkült,vetületében vákum jel."Csontizotóp vizsgálatra csak jan.hóra kaptam időpontot,a fájdalmam sokszor elviselhetetlen. Kérdésem: ez lehetséges a kemoterápia mellékhatása,azaz csontritkulás?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Páromat két éve operálták heredaganattal, sugárkezelés nem volt szükséges. Jelenleg 2-3 havonta kell vérvételre és ultrahangra mennie. Érdeklődnék, hogy (talán pont a betegség elöl való menekülésként???)a felépülése és teljes gyógyulását, nemzőképessége megmaradását mennyire befolyásolja a rendszeres alkoholfogyasztás? (Napi szinten 1-2 sör, hétvégente keményebben). Én aggódom érte. Előre is köszönöm szépen a válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! A férjem csontrák-tüdőrákban szenved. A betegséget 1 évvel ezelőtt diagnosztizálták. Kapott kemoterápiás és sugár kezelést.A kezelések nem hozták meg a várt eredményt. Jelenleg nem kap kezelést, a betegség nagyon előrehaladott állapotban van. A problémát most a testen kívül megjelenő dudorok jelentik amik fájdalmasak.Szeretném kérdezni hogy létezik-e fájdalom csillapító KENŐCS amit a dudorokra kennék, hogy ne fájjon annyira. Köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
ÜDV.Előző kérdéseimre várhatok még válasz?!!!
Kérdező: zakor.m@citromail.hu Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr/nő!Sugár és kemo kezelés után megvizsgálnak e még a műtét előtt?
Kérdező: zakor.m@citromail.hu Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Az a kérdésem lenne, hogy 42 éves korban a szoptatás növelheti-e a mellrák esélyét. A probléma azért érdekel, mert anyukámnál 60 évesen mellrákot diagnosztizáltak, amiből 5 év tünetmentesség után (természetesen műtét és kezelések után) csontáttét (is) lett. Nekem ikreim születtek 40,5 éves koromban, lombikkezelés eredményeképpen. (Előtte 34 évesen szültem szintén lombikbabát, így van most 3 lányom, ebből két másfél éves iker.) Ha jól tudom, a lombikkezelés is növeli a mellrák kockázatát. Azt is tudom, hogy klímax elleni hormonok is növelik a mellrák kockázatát (amit én biztos nem fogok szedni). Azt is tudom, hogy a 30 év alatti szoptatás csökkenti a mellrák kockázatát. De vajon a 40 feletti szoptatás nem-e pont ellenkező hatású?? HIszen ez olyan (női) hormonokat termel, ami nem feltétlenül ehhez a korosztályhoz tartozik. Feltételezem, hogy túl sok vizsgálat nem folyhatott erre vonatkozóan, de tudva, hogy a hormonokkal nagyon is összefügg a mellrák, az onkológus szakember véleményére lennék kíváncsi. Előre is köszönettel
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdv.Kemo és sugárkezelés letelte után meg vizsgálnak e még?Gondolok a tükrözés,hasi CT,MR
Kérdező: zakor.m@citromail.hu Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2015-03-17 22:44:06
Üdv.Kemo és sugárkezelés után vizsgálatok nélkül műthetnek e?
Kérdező: zakor.m@citromail.hu Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr nő/Dr úr! Nem is tudom hol kezdjem...sok kisebb "jelentéktelennek mondott" betegségem van s általában mind a súlyomra van fogva mert túlsúlyos vagyok.38 éves vagyok s lassan kb 8 éve vannak panaszaim.Egy kis diónyi csómót észleltem jobb bordámnál ami sokszor fáj begörcsölt,2x volt epehólyag gyulladásom kb 5-6 éve hasmenéses székletem van(volt hogy spontán bevéreztem végbélben) csináltak végbél tükrözést vettek mintát de aztmondták csak gyulladás...gyerekkorom óta hormonzavaros vagyok (menstruációm 1évben tán 1-2x van,több a férfi hormonom szakálasodom :-(...)Tavaj szeptemberben begörcsölt hasam felfújódtam kö kemény volt sasam rettenetes fájdalmaim voltak..bekerültem ...kórházba 3 napig bent tartottak ambulánsan kezeltek vérvétel uh,annyit mondtak lehet fekélyem van tükrözést nem csináltak haza küldtek.Január óta jobb oldalam hátul a vese s tüdő tájékán nagyon fáj..mozgásnál belenyilal gyenge fáradékony vagyok.Voltam tüdőröggenen miből csak annyit tudok valami folt van tüdőmön,de nem küldtek további vizsgálatokra :-(( Sokat fáj hasam s jobb oldalam napi szinten...ha eszek azért ha nem eszek azért.Március óta folyamatos hasi fájdalmaim vannak s a csomo jobb oldalt már tenyér nagyságú kidudorodik de körzeti orvosom szerint csak egy lipóma zsírcsomó s nem kell vele foglalkozni.Azóta hasam több részén találtam kisebb érzékeny csomókat s utóbbi időben észlelem hogy hasam furán eldeformálódik jobb oldalt nagyobb.Május óta terhességre utaló jeleket tapasztaltam (hányinger,sürű vizelés,has gömböjödés,fáradékonyság,kívánósság mell fájdalom)voltam nőgyogyászaton hol nem találtak terhességet.Hasam napok óta keményedik feszül nem bírok hajulni mert olyankor elnyom levegő fulladok. megkell gondolnom hogy mozdulok mert berántja hasam s oldalam a görcs.2-3 hónap alatt 29 kg híztam úgy hogy semmivel se eszek többet mint azelőtt...:-(...szűken ennyi lenne amit érzek.Félek mert 4gyermekem van kiket fel kell nevelnem s úgy érzem ha így halad hogy nem vizsgálnak ki hiába kérem csak húzzák az időt mondván fogyjak le s nem lesz bajom nem lesz rá lehetőségem!!...várom véleményüket mit tegyek s mi lehet a baj??:-( köszönettel Tímea
Kérdező: Tímea38 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2014-07-04 07:47:26
Üdvözlöm! Emlődaganattal műtöttek 2012 decemberében. Kaptam 33 sugarat, kemót nem. De vérképem minden egyes vérvétel alkalmával emelkedik. Most a CEA 10,03 4,30 a normális. A CA 15-3 31,88 25,00 helyett. Félek! Az onkológusom azt mondta ez még nem jelent semmit, de akkor miért emelkedik? Az Anabrest hatása, vagy mert lisztérzékeny is vagyok, vagy mi lehet az oka? A stressz is csinál ilyet? Köszönöm válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Jónapot kívánok...Tímea vagyok 38 éves s lassan 4ik éve vettem észre egy akkor diónyi kis csomót jobb oldalt a gyomorszájam mellett mi sokszor fáj begörcsöl s mindig érzékeny...elmentem orvoshoz azt mondta zsír csomó ne törődjek vele....de miért fáj??....egy éve sebészetre is elmentem mivel már tojás nagyságú s szemmel látható s kitapintható drnő elküldött kórházba mivel szerinte nem jó hogy fáj ha nyirok vagy zsir csomó is.Kerepestarcsai kórházban az orvos miután végig mért (sajnos túlsújos vagyok 120kg:(...)...közölte hiába műtene meg lehet fájdalom nem szünne meg s oda vágta foggyak le vagy 40 kg az nagyobb betegség...tudom nem jó a kövérségem de hormonzavarom van amit szintén nem kezelnek:-(( viszont már hasamban több fájdalmas kis csomót észlelek s félek nem lesz lehetőségem lefogyni mert elvisz e ismeretlen betegség...utobbi hónapokban fáradékony vagyok fáj mindenem s már melleim is fájnak:-(...kérem írják meg mit tegyek mert félek...hisz négy gyermekes anyuka vagyok sok sok betegséggel mivel nem akarnak foglalkozni orvosok mert kövér vagyok s nagy a rizikó faktor...de ha nem segítenek s már késő lesz ki neveli fel gyermekeim??? elnézést hogy ennyit írtam...várom mielőbbi válaszukat... Tímea
Kérdező: Tímea38 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! A kérdésem az lenne, hogy mi lehet az oka a mellbimbó fájdalomnak. Szúró érzést érzek, de csak a mellbimbómban. Azért furcsa számomra, mert a menstruáció előtt is szokott fájni, de rövidebb ideig tart és más jellegű a fájdalom. Már több mint egy hete meg van duzzadva, fáj és szúr és a menstruáció várható időpontja is távolabb van még. Szedtem a pms tünetekre barátcserje kapszulát, már a második hónapot fejezem be, lehetséges, hogy annak az egyik tünete vagy mellékhatása? Ha nem akkor mitől lehet? Nagyon köszönöm a válaszát!
Kérdező: lulu Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Antalné Putnik Judit 2014-09-06 10:10:32
Üdvözlöm! Hónapokkal ezelőtt vettem észre, hogy csomók jelennek meg a mellemben, de nem tudom mindig ugyanott kitapintani, illetve akkor még csak menstruáció előtt jelentkeztek. Mostanában már menstruáció után is sokszor feszül a mellem, mindkettőben érzek csomókat, de általában nem ugyanott. Mennyire kell megijednem?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Az a kérdésem lenne, hogy 42 éves korban a szoptatás növelheti-e a mellrák esélyét? A probléma azért érdekel, mert anyukámnál 60 évesen mellrákot diagnosztizáltak, amiből 5 év tünetmentesség után (természetesen műtét és kezelések után) csontáttét (is) lett. Nekem ikreim születtek 40,5 éves koromban, lombikkezelés eredményeképpen. (Előtte 34 évesen szültem szintén lombikbabát, így van most 3 lányom, ebből két másfél éves iker.) Ha jól tudom, a lombikkezelés is növeli a mellrák kockázatát. Azt is tudom, hogy klimax elleni hormonok is növelik a mellrák kockázatát (amit én biztos nem fogok szedni). Azt is tudom, hogy a 30 év alatti szoptatás csökkenti a mellrák kockázatát. De vajon a 40 feletti szoptatás nem-e pont ellenkező hatású?? Hiszen ez olyan (női) hormonokat termel, ami nem feltétlenül ehhez a korosztályhoz tartozik. Feltételezem, hogy túl sok vizsgálat nem folyhatott erre vonatkozóan, de tudva, hogy a hormonokkal nagyon is összefügg a mellrák, az onkológus szakember véleményére lennék kíváncsi.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Carcinoma k.m.n. Kemo és Sugár után kiadtak édesapámat az Onkológiai Intézetből . Még mindig keressük a megoldást.....
Kérdező: Sophie Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni. 35 éves 135 kg- os férfi vagyok és leukémiát diagnosztizáltak nálam. A fehérvérsejtem 365 a normális 4 helyett. A kérdésem az lenne, hogy a lúgosítás hasznos- e ebben az esetben, illetve milyen ételek fogyasztása javasolt? Köszönöm szépen előre is
Kérdező: Tivadar Válaszok száma: 0 db
Nagymamámat 12 éve emlődaganattal operálták, akkor sugárkezelést kapott, tavaly ősszel pedig a csont másodlagos daganatát diagnosztizálták nála. A bal vállában 17x5 mm-es jól körülhatárolt fellágyult területet látni a röntgen felvételen illetve a bal csípője is érintett. A vállát nem fájlalja, viszont a nyaka rettenetesen fáj, illetve a csípőfájdalma kevésbé erősen jelentkezik, általában csak éjszaka, pihenéskor. A kollagén keresztkötés értéke 380 lett. Mozgása teljesen jó, a fáradékonyságot leszámítva tökéletesen ellátja magát, járkál, mozog, látható problémája nincsen. Fogorvosa tanácsára (fogínysorvadása miatt) az onkológus által felírt biszfoszfonát infúziót (zoledronsav) elutasította. A kérdésem az lenne, hogy milyen a betegség lefolyása, mire számíthat a fájdalmon kívül és hogy mi történik ha kezeletlenül marad ez a csontáttét. Egyre nagyobb fájdalmai lesznek? Vagy csonttörések? Ha semmilyen kezelést nem vállal, milyen gyors a betegség lefolyása?Válaszát nagyon köszönöm!
Kérdező: Zsu Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2015-03-17 22:44:35
Tisztelt Doktor Ur/ Nö. Szeretnem ha attekintene a leirt diagozisaimat, es valaszolna a kerdesemre. Rövid elötörtenetem. Ket evvel ezelött vastagbel mütetem volt, rosszindulatu daganat. A daganatra vonatkozo adatok;pT3 pNO (0/16) Resektion RO Grading II Kemoterapias kezelesben nem reszesültem. 2013 juniusig tökeletesek voltak az erdmenyeim .vazsgalotok alkalmaval. Juliusban elmentem egy hasi ultrahangra, mely a következöket irta a lelet; A hepar norm. nagysagu a jobb lebenyben lateralisan kb.20 mm-es, ventralisan 12mm, a 6-os szegmentumban kb. 12mm-es, ill.a hilus mellett egy kisebb es a bal lebenyben egy kb,20 mm-es jol körülirt echodus keplet lathato ill.a 4-es segmentumban ventralisan egy 16 mm-es cysta abrazolodik." A többi szervemnel semmi negativ elterest nem allapitottak meg. Itt megjegyezni kivanom, hogy ugyanezen a napon TUMORmarkert csinaltak, amely semmi elterest nem mutatott. A naqyverkep ezen idöszakabn elterest mutatott a verselytsülyedesnel ( eppen ezen idöben mandulagyul.volt ez is valtoztathatott a leleten. esetleg??) A verselytsülyedesem 23, az Se aszpartat aminotranszferaz 52, Se alamin aminotranszferaz megh.55, Se CRP 24,3 volt. A PET/CT eredmenye csak a majban van elteres idezem, " A maj mindket lebenyeben, több intenziven halmozo max.30 mm-es kerekded HYPODENZ keplet figyelhetö meg." Oktober 14-en ujabb verkepp keszült, mely az Se alkalikus foszfataz meghat.305,Se CRP 12,8 az eredmeny ami rosszabb, a korabbihoz kepest meg javulast tükröz.- hogy lehet ez? Meg kesöbbi verkep szinte tökeletes a verselytsülyedesnel van elteres az 23. Majbiopsziat vettek tölem 3 hete negativ lett, igen, elkepzelhetö, hogy nem jo helyröl vettek, ezt a bioüpszia vetelt megismeteltek, Ennek most varom az eredmenyet. A masodik biopszia elött keszitettek maj MR-t, mely a következöt irja le." A maj szamottevöen nem nagyobb, a 7-es szegmentumban dorsalisan egy 16 mm-es, a 8-as szegmentumban medialisan 18 mm-es a 6-os szegmentumban 8 mm-es a v. portea mögött 7 mm-es az also polusban egy 17 mm-es a T1sulyozott felveteleken alacsony, a T2 sulyozott felveteleken mersekelten magas jelü keplet eszlelhetö. Az elözö CT vizsgalat soran a 2-es szegmentumban latott terime az MR felveteleken csak sejthetö. Elnezest kerek, hogy ennyire reszletesen leirtam, csak gondoltam, ha igy folyamataban atlatja az eredmenyeket könnyebb a valaszolas. Kerdesem az lenne elöször is, hogy Ön szerint, mik a kilatasaim?????. Megjegyzem elsöre az orvosom azt mondta 4-6 honapom van, egy masik orvos azt mondta, hogy kezelessel / kemoval ) talan 4-5 evem. . Es meg az egyik azt mondta, hogy a biposzia azert szükseges, mert a szövettanbol allapitja meg milyen összetetelü kemoterapiat kell alkalmazni, ehhez kepest, a vizsgalatot nalam azzal inditotta, hogy van 2 fele kemo....es elmondta, hogy hogyan is müködne, Aztan kezdte irni az ambulans lapot es akkor nezte meg a biopszia eredmenyt, es teljesen magan kivül volt, hogy negativ lett. Akkor kerte a maj MR-t, melyröl fentebb irtam. Kerem doktor ur/ nö, mit jelent az, hogy a tumormark normalis, a majfunkciok sem olyan rosszak, vagyis keves az elteres, es ez megis attet, es mit jelent az hogy " a korabbi CT eszlet 2 db attet csak sejthetö hogy ott volt. Hova tünt??? Szeretnem ha valaszolna a kerdeseimre, hiszen mint irtam az orvosom eleg erdekesen kezeli ezt a dolgot, nagyon ideges lett, hogy nem tudja alkalmazni a kemot azonnal, hogy meg egy biopszia kel, miert volt ideges, nekem lenne okom az idegessegre. Köszönöm elöre megtisztelö valaszat. üdvözlettel
Kérdező: Csilla Válaszok száma: 0 db
kedves doktor úr! 59 éves asszony vagyok. Ez év áprilisában a jobb mellemből egy tumort operáltak ki. A zentai patológiai Dg,-Carcinoma ductale invasivum mammae Lymphadenitis chonica reactive cum sinus histiocytosis -a tumor szövet legnagyobb átmérője 9 mm -nottinghan grade 4 - a hónalji zsirszövetben található 13 limfnih ??csomóban nincs jelen metastazis-ha helyesen forditom szerb nyelvről,csak gyulladás,de kivették - patológiai TNM-pt 1b, pN O,pM x Kamenicai onkológiai Dg-ER 7, PR 4 , HER2 O, KI67 2% 5 évig kell szednem a nolvadex )tamoxifen) tablettát és sugárterápiát javasoltak. Zentán nincs onkológiai szakember,Újvidék melletti Sremska Kamenicára kell járni,ami2-3 hónap bejelentkezést és több kilómétert jelent.A sugárterápiát az operálás után mennyi időre kell elkezdeni? Mert én valamikor újév után kerülnék sorba. Nem vagyok meggyőződve,hogy 1o hónap elteltével is használni fog(kemoterápiát nem kaptam). Az október 31-i tumormarker eredményem 1o.o7 U/mL.A többi labor eredményeim jók, kivéve a nőgyógyászati.A méh endometrijum vastagság legutóbb 6,2 mm, a mai 9,5 mm.szeretném a véleményét kérni a sugárterápiával kapcsolatban. válaszát előre is köszönöm. Mária
Kérdező: marika954 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! A következő esetben kérném az Ön véleményét, segítségét. 78 éves nagypapám combnyaktöréssel került kórházba. A combnyaktörés elesés nélkül keletkezett. A műtét során kiderült, hogy a csontban áttét keletkezett, mivel régóta küzd prosztata rákkal. A rehabilitáció közben elkezdte fájlalni a másik lábát is. A röntgen törést nem mutatott ki, de újabb áttétre gyanakodunk, mivel rettentően fájlalja a lábát, így nem képes mozogni. Onkológiai gyógyszert, vagy kezelést még nem kapott, a rendszeres prosztatarák injekción kívül. Mi az eljárás ilyen esetekben? Hogyan lehet megtudni van e áttét a másik combnyaknál, vagy esetleg "csak" kopás? Tisztelettel: Balázs Krisztina
Kérdező: Krisztina94 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Jánky György 2013-10-25 12:23:26
Valós infó az, hogy be fogják tiltani a kemoterápiát?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Agydaganat kezelése jelenleg kemotablettával történik. Lehet használni emelett alternatív módokat is orvosi felügyelettel és/vagy netán anélkül?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Édesapámnál (70) 14 évvel ezelőtt "kikezelt" emlődaganat után most gerinccsigolya áttétet vettek észre. (Metastasis ossei multiplex). Lényegében sajnos majdnem mindegyik csigolya érintett. Szervi érintettséget egyelőre nem észleltek - röntgen, CT, MR volt. Gyógyszeres hormonterápiát és biszfoszfonát kezelést kap most. A háti fájdalmai, melyek kisugárzanak végig a végtagokba 1 hónapja kezdődtek. Csak feküdni tud ill. járókerettel tud járni. Milyen esélyei vannak arra, hogy keret nélkül járjon? Tudom, hogy nehéz ilyet megmondani, de hozzávetőlegesen mennyi időre tehető a túlélés? Köszönöm szépen válaszát!
Kérdező: brusselex Válaszok száma: 0 db
osteoblast Tisztelt Doktor Nő/Úr! 49 éves nő vagyok Lumbalis gerinc MR vizsgálat készült 04.22-én A gerinc íve diszharmonikus. Acsigolyatestek magassága megtartott,aperemszélek megnyultak,helyenként osteophytosissal. Adiscusok jelintesitasa a T2 súlyozott felvételeken csökkent. AZ L.II. csigolyatest ék alakban megkeskenyedett ,kóros jelintenzitás figyelhető meg. Az l.I-II,II-III, III-IV, IV-V ben körkörös discus protrusio látható. VÉLEMÉNY:Spondylosys,polydiscopátia compressio vertebrae L.II. Protrusio disci:l.I-II,II-III, III-IV, IV-V csontscintigráphia 04.26-án készült a vizsgálatot 700MBq 99mTc-MDPi.v. adása után többirányú kamerafelvételekel készítettünk a teljes csontrendszerről.Kiegészítő SPECT felvételek készültek. LELET:A csontscintigráphias felvételeken kórosan fokozott aktivitás felvétel látható a L II. valamint a háti VII-IX. csigolyákon a corpus sterni distalis harmadában mérs.fokozott aktivitás felvétel, abordák porcos részei elmeszesedett. A váll-, könyök-, csukló-, csípő-, és térdizületekben , valamint a SI izületekben fokozott inhomogén az aktivitásfelvétel.. VÉLEMÉNY:kórosan fokozott osteoblast tevékenység jelei a fenti helyeken.A lumbélis II. csigolyán compresszios fractura valószínű A többi eltérés degeneratív jellegű L.II.csigolyámon vertboplasztikát végeztek 05.14-én corzettet viselek 6 hét múlva controll Kérdésem: Csontrákom van? Mert se a háziorvos se a sebész nem foglalkozott a csontscintigráfiás leletemmel.Én olvastam utána. Várom mielőbbi válaszát.. herbar
Kérdező: herbar Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: dr Győrffy Edit Márta 2013-06-16 21:53:38
osteoblast Tisztelt Doktor Nő/Úr! 49 éves nő vagyok Lumbalis gerinc MR vizsgálat készült 04.22-én A gerinc íve diszharmonikus. Acsigolyatestek magassága megtartott,aperemszélek megnyultak,helyenként osteophytosissal. Adiscusok jelintesitasa a T2 súlyozott felvételeken csökkent. AZ L.II. csigolyatest ék alakban megkeskenyedett ,kóros jelintenzitás figyelhető meg. Az l.I-II,II-III, III-IV, IV-V ben körkörös discus protrusio látható. VÉLEMÉNY:Spondylosys,polydiscopátia compressio vertebrae L.II. Protrusio disci:l.I-II,II-III, III-IV, IV-V csontscintigráphia 04.26-án készült a vizsgálatot 700MBq 99mTc-MDPi.v. adása után többirányú kamerafelvételekel készítettünk a teljes csontrendszerről.Kiegészítő SPECT felvételek készültek. LELET:A csontscintigráphias felvételeken kórosan fokozott aktivitás felvétel látható a L II. valamint a háti VII-IX. csigolyákon a corpus sterni distalis harmadában mérs.fokozott aktivitás felvétel, abordák porcos részei elmeszesedett. A váll-, könyök-, csukló-, csípő-, és térdizületekben , valamint a SI izületekben fokozott inhomogén az aktivitásfelvétel.. VÉLEMÉNY:kórosan fokozott osteoblast tevékenység jelei a fenti helyeken.A lumbélis II. csigolyán compresszios fractura valószínű A többi eltérés degeneratív jellegű L.II.csigolyámon vertboplasztikát végeztek 05.14-én corzettet viselek 6 hét múlva controll Kérdésem: Csontrákom van? Mert se a háziorvos se a sebész nem foglalkozott a csontscintigráfiás leletemmel.Én olvastam utána. Várom mielőbbi válaszát.. herbar
Kérdező: herbar Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Tóth Attila 2013-06-13 13:37:55
Tisztelt Doktor Úr! Egyik rokonomnak a szájában volt egy rosszindulatú daganat. Csütörtökön lesz 9 hete, h műtötték (Szerbiában), az orvos sugárterápiát láttak elő. Sajnos itt csak leghamarabb júliusban kapott volna időpontot, így megpróbálkoztak Szegeddel. Rögtön el is fogadták, már másnap megcsinálták a maszkot és a CT-t is (ez múlt kedd volt). Csütörtökön kellett visszamenni az eredményért, és sajnos a kemoterápiára is szüksége van. Aznap már megkezdték az első sugárterápiát, amit 15 szögből kap, a kartonra 1,8 van írva. Ebből lesz 28 darab, aztán 12 könnyebb. Heti 1 szer kap kemoterápiát, 3 üveggel. De előtte vérvétel és az alapján állítják össze. Azt nem tudta megmondani az orvos, h hány van előlátva neki. Nagyon aggódom, mert nem mondanak az orvosok semmit, nem is találkozik a kezelőorvosával. Kérem, ha tud segítsen, h milyen állapotban lehet. Nagyon várom a válaszát! Üdvözlettel, Tímea
Kérdező: Timea Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Torday László 2013-06-07 13:31:14
Tisztelt Torday László ! Bár nem ismerem önt személyesen,de isten mentsen meg attól,hogy valaha is az ön rendelőjében vagy az ön által végzett vizsgálatán vegyek rész ! Ön a betegeivel is ilyen agresszív ? Azt gondolom még nincs miért fizetnem ( ha ön ezt kérdésnek szánta ) mert normális választ sem kaptam a kérdésemre ! akkor miért hozták létre ezt az oldalt ha nehezére esik tisztességesen válaszolni ? manapság ezt tanítják az egyetemen ? én ugyan 20 éve jártam oda,de általában emberi módon válaszolok,ha kérdeznek. Köszönöm a semmit !! Mártonné
Kérdező: MÁRTON LÁSZLÓNÉ Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Torday László 2013-05-08 14:49:17
Tisztelt Doktor Úr! Apósomnak végbéldaganatot állapítottak meg, amelyet először sugárkezelnek majd műtenek. A sugárkezelés 5 hetes lesz, hétvégente lehet majd itthon. A kérdésem, hogy nekünk van egy 1,5 éves kisfiunk, aki hétvégente 1 napot ott szokott tölteni a nagyszülőknél és érdekelne, hogy a sugárkezelésnek van-e / lehet-e valamilyen hatása rá. Az izotópos vizsgálatnál hallottam már hogy ott van pár nap amig jobb ha nem érintkezik a vizsgált személy a kisgyerekkel, de sugárkezelés esetében ez hogyan működik? Köszönettel várom válaszát!
Kérdező: AnitaSanchez Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Torday László 2013-05-08 08:59:50
KÉRDÉST TETTEM FEL,ÉS NEM KAPTAM RÁ VÁLASZT,AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI,HÁNY MUNKANAPON BELÜL VÁLASZOLNAK ?, KŐSZÖNETTEL mÁRTONNÉ
Kérdező: MÁRTON LÁSZLÓNÉ Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Torday László 2013-05-06 19:05:47
Különösebb betegségem nincsen,mivel 58 éves vagyok,és soha nem jártam orvosnál,de sajnos dohányos vagyok 30 éve ( nem sokat ) így arra gondoltam,hogy nem árt egy teljes vérkép,mindent kértem a vérből ( magán alapon ) Szeretném öntől meg kérdezni,ad e okot aggodalomra a köv. eredmény ? CA72-4 7,2 U/ml a 6,9 helyett,továbbá Limfocita mely 50,10 a 45,00 helyett,és AFP 9,8 ug/L a 6,0 helyett .Jól érzem magam ,különösebb bajt nem észlelek magamon,szeretném tudni menjek e további vizsgálatokra ?.Köszönettel várom válaszát Márton Lászlóné
Kérdező: MÁRTON LÁSZLÓNÉ Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Torday László 2013-05-06 19:04:45
Jó napot! A problémám, hogy néha csomókat érzek a mellemben. Amikor először éreztem 17 éves lehettem, elmentem ultrahangra, azt mondták a tejcsatornák vannak kitágulva, nem kell kezelni semmivel. Utána el is múlt a dolog. Most 25 vagyok, ismét érzem őket a mellbimbó körül. Ön mit javasolna, milyen vizsgálatot végeztessek?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Torday László 2013-05-08 09:01:30
Jó napot! A menstruáció alatt és néhány nappal előtte egy ideje állandóan fájdalmat érzek a bal hónaljamban. Amikor odanyúlok sokszor érzek is egy nagyobb csomót. Viszont ahogy elmúlik a menstruáció a csomó is visszahúzódik. Lehetséges, hogy csak a menstruáció okozza?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 0 db
Jó napot! Plasztikai műtétet fontolgatok. Érdekelne, mekkora a kockázat, hogy később mellrákom lesz?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Torday László 2013-01-31 15:42:09
Jó napot kívánok! 1 éve 2 cisztát találtak az egyik mellemben. Aggódom... Későbbiekben okozhatnak valamilyen problémát, betegséget?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: dr.Khalid Bushra 2013-01-29 14:24:14
Üdvözlöm! Következő lenne a kérdésem: 2012.12.12 én Conisación estem át műtét közben a tágításnál átszakadt a méhfalam.Szerencsére nem volt utána komplikáció. 1 héttel a műtét után kivette a draint az orvosom majd 22-én telefonon kérdeztem az eredményem.Azt mondta a méhnyálkahártya lelet negatív de a kimetszett részben kezdődő méhnyakrák van! Még a mai napig nem hívott vissza nem kaptam meg az eredményem.Nem tudom mit tegyek? Nem kellene valamilyen kezelés vagy gyógyszer? Csak 3 hónap után lehet újabb kenetet venni? Előre is köszönöm és nagyon várom a válaszát!
Kérdező: sivivali Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: dr Czifra Imre 2013-01-14 00:33:00
Tisztelt Doktornő ( Úr) ! A rákgyógyításban 3 csodaszert emlegetnek. Az Oncomárt (búzacsíra kivonat),a Vitanax PX4/S (patkónyelv gomba kivonat) Amigdalina (B17 vitamin,sárgabarackmag kivonat).Azt szeretném megtudni hogy ezek közül melyik a leghatásosabb,és lehet-e kettőt ,vagy mind a hármat egyszerre szedni?
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Torday László 2012-12-11 10:59:52
kemoterápia miatti vérszegénységben szenvedek az orvosom Neo-ferrol-folgammát írt fel és e mellett napi két ferlecit 12.5 mg/ml es injekciót kapok infúzióban szeretném öntől megtudni hogy mehet e a két gyógyszer egyszerre és hogy az injekcióból lehet e napi kettőt kapni? Amióta tart ez a kezelés azóta hát. hasi és gyomor fájdalmaim vannak olvastam hogy ezek okozhatják szóltam orvosomnak de ő azt mondta nem ettől van szeretném az ön véleményét is hallani válaszát előre is köszönöm
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Torday László 2012-12-11 10:58:18
Szeptemberben voltam béltükrözésen.Egy polipot eltávolítottak.A végbél jó indulatú daganata a diagnózis.A tükrözés után klion és dicetel tablettát kaptam.A dicetelt írják továbbra is.Az lenne a kérdésem,hogy ez a daganat elmúlhat-e?Vagy rossz indulatúvá válhat?Két év múlva kontroll.Addig mit csináljak?A hasam még mindig fáj,de már nem annyira és nem állandóan.Fáj a végbelem is és időnként úgy érzem mintha egy jégcsap volna benne.Kérem írják meg mit tehetek.Tisztelettel:N. Katalin
Kérdező: lilac Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2012-11-27 19:52:04
Segítséget kérnék, nagyon félek.! Az éves alkalmassági vizsgálaton foltot találtak a tüdőm felett, kivizsgálásra küldött a tüdőgyógyász,amely bronchoscopiából, hasi UH-ból laborból, és CT vizsgálatból állt. A bronchoscopia során gyulladtnak találták a bal felső lebenyt, antibiotikumot írtak fel. A beavatkozás során, szövetmintát nem tudtak direkt kicsípni, a hörgőmosó folyadékból a direct Koch vizsgálat negatív lett, és a citológia sem mutatott kórosat(P1). A CT leleten, bal oldalon, az 1/2. segmentumban peripheriasan, dorso- laterálisan 37x25x25mm kiterjedésű, részben köteges jellegű kis levegőbronchogrammot is mutató infiltratum képződés figyelhető meg, amelynek cranialis része kissé tömöttebb struktúrájú, enyhén lobulált felszínű. A bal tüdő egyéb területén, valamint a jobb tüdőben más kóros dentitás eltérés nem mutatható ki.3 hónap múlva CT co. Ez után ismét antibiotikum következett és egy hét múlva RTG controll, amely szerint az előző felvételhez képest gyakorlatilag nincs változás. Egy hónap múlva ismét RTG co. lesz, s ha nincs változás, vagy minimális eltérés, műtétet javasolt a tüdőgyógyász, kérdésemre, hogy nem kellene-e tűbiopszia azt válaszolta, hogy annak nem tenne ki, és lehet, hogy a CT controllra sem lesz szükség. Kérem szépen értelmezze számomra a leletet, és javasoljon esetleges teendőket.
Kérdező: Tokai Piri Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Laki István 2012-09-26 22:33:29

Reklám


E-mail cím:*
Név:*

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank