Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvos válaszol - Nefrológus

Nefrológus

Tisztelt Szakértő! Férjemmel 2016.10.27.-én voltunk koponya CT vizsgálaton . Szeretném a véleményét kérni . Tiszutelettel egy agodó feleség Jobb oldalon frontalisan 15 mm legnagyobb átmérőjű területen tágabb külső liquortér van . Szintén jobb oldalon a temporális pólusban ismert arachnoidealis cysta ábrázolodik . A liquorterek máshol megtartottak. IC vérzés nincs. Acut ichaemias károsodásnak nincs jele . A közép vonal a helyén áll. Tészűkítő folyamat nem különül el . A jobb oldalon szemműtét utáni állapot van . Az orrmelléküregben kiterjedten látható minimális nyálkahártya megvastagodás. Vélemény: Az előző vizsgálathoz képest novum nem ábrázolodik. Ismert liquordenz képletek jobb oldalon temporo-polarisan és frontalisan . Pansinustitis chronica.
Kérdező: Mariann81 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor urak/nők! A problémám 2 éve kezdődött, állandó jellegű jobb oldali arcfájdalom változó intenzitással. Fogászati, fül-orr-gégészeti problémák kizárva. Neurológusnál már 2x jártam, először Tegretolt kaptam (pár hét után abba kellett hagynom, mert nagyon rosszul voltam tőle), második alkalommal antidepresszánst, mondván ezek használhatnak idegi eredetű problémáknál. Nem használtak. Ami érdekes, hogy mikor a tünetek megjelentek, megjelent két duzzanat a számban, szimmetrikusan elhelyezkedve az alsó fogsor 4-es foga alatt. Jól kitapinthatók, a bal oldali egészen kicsi, és tapintásra érzékeny, de panaszt nem okoz. A jobb oldali viszont kb. borsó nagyságú, állandóan fáj, és határozottan azt érzem, hogy onnan indul a fájdalom. Szúró, égő, feszítő érzés (mintha be lenne szorulva a nyálkahártya alá egy kis kavics). Nagyon gyakran, az utóbbi időben szinte minden nap a fájdalom továbbterjed az alsó állcsontra, fülre, nyilalló fájdalom hasít a fogakba jobb oldalon, időnként tompa bizsergő fájdalom a felső fogsor felett. Előfordul, hogy pár percig apró áramütésszerű bizsergés van a szám jobb sarkában, illetve ilyen kellemetlen furcsa érzés a szájpadlásom jobb oldalában. Télen rosszabb a helyzet. Nyáron "csak" a putyú fájt, az arcom csak ritkán. Egy szájsebész ismerősömben felmerült, hogy ez talán neurinoma, ami az idegszálat nyomja állandóan és ez okozza a problémát. A gond csak az, hogy ezek a dudorok nem látszanak sem a fogászati röntgenen, sem a CT-n, de még egy MRI-t is csináltattam másfél éve (önkötségre, tudni akartam, hogy azon látszik-e valami) nem látszódnak. Mintha semmi sem lenne ott. Annak ellenére, hogy kitapintani mindenki kitudta, az orvosok sorra rácsodálkoznak, majd miután a képalkotó eljárásokkal nem látják, közlik, hogy nincs ott semmi. Lehet ez valóban neurinoma? Ha igen, miért nem látszik? MRI-nél kontrasztanyagot nem kaptam, lehet, hogy nem is a legjobb helyet választottam (a kiértékelő doktornő örömmel közölte, hogy nincs agydaganatom - bár neki is elmagyaráztam előtte, hogy nem is azt keresünk). A kérdésem tehát, hogy neurinoma elő jöhet-e ezen a területen? Ha igen, látszódna-e kontrasztanyagos MRI-vel? Hogyan lehetne megszüntetni az állandó arcfájdalmat? Fájdalomcsillapítóra nem reagál. Az egyetlen gyógyír, ha lefekszem aludni, mert nyugalmi állapotban nem fáj. Ha mozgásban vagyok, dolgozom, akkor viszont az egész arcom sajog + a fülem. Délutánra már a fül előtti területen meg az állkapcsomban olyan erős, görcsös fájdalom van, mintha jó erősen behúzott volna valaki. A hideg és a szeles idő nagymértékben felerősíti a tüneteket. Ami még fontos lehet, hogy vírusköröket néztünk tavaly, az Epstein bar pozitív lett. Válaszukat várom, és előre is köszönöm!
Kérdező: csigabiga Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor urak/nők! A problémám 2 éve kezdődött, állandó jellegű jobb oldali arcfájdalom változó intenzitással. Fogászati, fül-orr-gégészeti problémák kizárva. Neurológusnál már 2x jártam, először Tegretolt kaptam (pár hét után abba kellett hagynom, mert nagyon rosszul voltam tőle), második alkalommal antidepresszánst, mondván ezek használhatnak idegi eredetű problémáknál. Nem használtak. Ami érdekes, hogy mikor a tünetek megjelentek, megjelent két duzzanat a számban, szimmetrikusan elhelyezkedve az alsó fogsor 4-es foga alatt. Jól kitapinthatók, a bal oldali egészen kicsi, és tapintásra érzékeny, de panaszt nem okoz. A jobb oldali viszont kb. borsó nagyságú, állandóan fáj, és határozottan azt érzem, hogy onnan indul a fájdalom. Szúró, égő, feszítő érzés (mintha be lenne szorulva a nyálkahártya alá egy kis kavics). Nagyon gyakran, az utóbbi időben szinte minden nap a fájdalom továbbterjed az alsó állcsontra, fülre, nyilalló fájdalom hasít a fogakba jobb oldalon, időnként tompa bizsergő fájdalom a felső fogsor felett. Előfordul, hogy pár percig apró áramütésszerű bizsergés van a szám jobb sarkában, illetve ilyen kellemetlen furcsa érzés a szájpadlásom jobb oldalában. Télen rosszabb a helyzet. Nyáron "csak" a putyú fájt, az arcom csak ritkán. Egy szájsebész ismerősömben felmerült, hogy ez talán neurinoma, ami az idegszálat nyomja állandóan és ez okozza a problémát. A gond csak az, hogy ezek a dudorok nem látszanak sem a fogászati röntgenen, sem a CT-n, de még egy MRI-t is csináltattam másfél éve (önkötségre, tudni akartam, hogy azon látszik-e valami) nem látszódnak. Mintha semmi sem lenne ott. Annak ellenére, hogy kitapintani mindenki kitudta, az orvosok sorra rácsodálkoznak, majd miután a képalkotó eljárásokkal nem látják, közlik, hogy nincs ott semmi. Lehet ez valóban neurinoma? Ha igen, miért nem látszik? MRI-nél kontrasztanyagot nem kaptam, lehet, hogy nem is a legjobb helyet választottam (a kiértékelő doktornő örömmel közölte, hogy nincs agydaganatom - bár neki is elmagyaráztam előtte, hogy nem is azt keresünk). A kérdésem tehát, hogy neurinoma elő jöhet-e ezen a területen? Ha igen, látszódna-e kontrasztanyagos MRI-vel? Hogyan lehetne megszüntetni az állandó arcfájdalmat? Fájdalomcsillapítóra nem reagál. Az egyetlen gyógyír, ha lefekszem aludni, mert nyugalmi állapotban nem fáj. Ha mozgásban vagyok, dolgozom, akkor viszont az egész arcom sajog + a fülem. Délutánra már a fül előtti területen meg az állkapcsomban olyan erős, görcsös fájdalom van, mintha jó erősen behúzott volna valaki. A hideg és a szeles idő nagymértékben felerősíti a tüneteket. Ami még fontos lehet, hogy vírusköröket néztünk tavaly, az Epstein bar pozitív lett. Válaszukat várom, és előre is köszönöm!
Kérdező: csigabiga Válaszok száma: 0 db
Kérném szépen leletem értelmezését, A fiz. görbületek és a csigolyatestek magassága megtartott. A discusokban és a csigolyákban degeneratio. Az L.IV-V. intervertebralis rések mérs.szűkebbek, discusaik ívben harmónikusan 2-3mmel boltosulnak elő, gyöki copressio nem látható. Lumbalis és más intervertebrális duscus rendell. myelopathiával. Köszönettel Anikó
Kérdező: Anikó Válaszok száma: 0 db
Kérném szépen leletem értelmezését, A fiz. görbületek és a csigolyatestek magassága megtartott. A discusokban és a csigolyákban degeneratio. Az L.IV-V. intervertebralis rések mérs.szűkebbek, discusaik ívben harmónikusan 2-3mmel boltosulnak elő, gyöki copressio nem látható. Lumbalis és más intervertebrális duscus rendell. myelopathiával. Köszönettel Anikó
Kérdező: Anikó Válaszok száma: 0 db
Jó napot kívánok Érdeklődnék, hogy mit jelent illetve milyen hatásmechanizmus alapján mondjuk, hogy a magas káliumtartalmú zöldségek erős vízhajtók? (Minden tudományos leírásban ez szerepel)Tudniillik, tizenéve ismeretlen eredetű hypokalaemiás vagyok így a kaldyum 600mg-os (napi4-6)kapszula mellé általános orvosi tanácsra magas káliumtartalmú zöldségeket fogyasztok. Ám ezek hatása paradox módon fordítottan érvényesül .Azaz a gyakorlat szerint minél több zöldséget fogyasztok (paradicsom, banán sütőtök, cékla stb.)annál több a vizeletkiválasztás.Ezek után mérhetően K csökkenés következik be.3,5 mmol/l vagy kevesebb, más ásv. anyagok referencia értéken belül maradnak A hypokalaemiás tünetek azonnal megjelennek, a szokásos görcsök, izomrángások időszakos bénulások. ( Mára elfogyott az izomzatom 80%-a önállóan járásképtelen vagyok).Ez számomra érthetetlen, hogy pont az a kálium amit pótolni kellene az okoz vízhajtást ami kiüríti a káliumot. Tíz éve nem kapok rá választ, sem belgyógyásztól sem endokrinológustól, sem nefrológustól. Van valaki aki tudja a választ vagy ez örök titok marad?
Kérdező: Kovalski1964 Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor Úr/ Nő, Úgy érzem bal kezem, bal lábam valamivel gyengébb, hamarabb kifárad. Belenyilaló Izomfajdalmak kulonbozo vegtagokban véletlenszerűen( labfej, kéz ujjtő, térd, ujjak, vádli, comb, alkar, könyök stb) főleg bal oldalon. Szemem alatt lilás táskák a tünetek megjelenése óta. Bal fulem is tompan fáj, néha szokott zugni dugulni. Bal labam nehezebbnek érzem járáskor és koordinálatlanabbnak. Nyirokcsomóim épek. Orrpolipom is van bal orrmelléküregben. bal Tarkomnal és homlokomnál is fajdogal a fejem, néha hőemelkedésem van. Bal szemem is furcsa, mintha nyomás alatt lenne és fáj, máshogy látok vele. Alsó szemhélyam bal szememen sokszor ráng, és ugyanígy bal kéz, bal lábamban is az izmok nyugalmi állapotban tikkelnek. FONTOS : bal szemfogam gyökércsúcsa gyulladt volt sokáig, vártuk, hogy múljon el a gyökérkezelés és tömés után, de nem akart, majd, rezekálta (levágta a gyökércsúcsot a fogorvos) a panaszaimra. Műtét előtt nem sokkal kezdődtek a panaszok, előtte csak tűszúrás szerű izületi fájdalmak voltak, és bal oldali fej fogfájás. Műtét után a panaszok maradtak. Valahol bal szemfog gyökerénél szokott fájni, és mintha kihatna a bal oldalon a fejemre, nem is nagyon tudok a bal arcomon aludni. Emellett gerincferdulesem van, nyakam előredől és hangosan szokott ropogni, gerincem is szokott középen, és térdem is. Fej CT negativ lett kulonfele helyben vegzett mozgastesztek neurologusnal negativak. Vérképem rendben (cukrom 4.6, de én többnek érzem olykor) EKG-t is mértek 2-3 szor. A pulzusom 1-2 éve már olyan 57-65 közti nyugalmi állapotban, mostanában is ennyi, bár 1 hónapja sokáig 75-80 körül volt. Köhögni nem szoktam egyáltalán. Szemésznél -1-es szemüveget írtak fel mindkét szemre, más problémát nem találtak. (elvileg idült arcureggyulladasom van fül orr gégész szerint, szerintem nem). Étvágyam általában van, székelésem többnyire rendben. Néha hányingerem van (de ez helyzetváltoztatással van, hogy elmúlik). Márciusban kullancscsípés is ért folt nem volt. Közérzetemet nagyon lerontják ezek a panaszok. Gyogyszereket írt fel neurológus és fül orr gégész 1.5 hónapja szedem: milgamma, betaserc, divascan, triapdial, cavinton, momentason sandoz. koszonom válaszát.
Kérdező: dominoxe Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor ur Elkeztem szabadidomben testepito edzest vegezni tavaly majusban.Taplallekkiegeszitoket is szedek. Nemreg olvastam ,hogy glutamint nem szedhet aki epilepszias gyogyszert szed.En nem is szedek,de a gltamin bennevan szinte minden kiegeszitoben.Erdekes ,hogy csak a tiszta glutamin keszitmenyekre irjak ,hogy nem szedheto epilepszias gyogyszerrel ,csak ha elotte konzultalt az orvossal. En Oscarbasepine-t szedek ,reggel 300mg este 600mg-ot. Rosszulleteim nincsenek mar 8 eve.Elotte 6 evig nem volt.Az elso6ev utan volt egy gyogyszerelhagyas,de nem sikerult. Abetegsegem egy motorbaleset utan kezdodott. Nem tudom ,hogy szedhetek-e egyaltalan feherjet ,vagy ugynevezett" all in one"kiegeszitoket mert ezekben aranylag magas a glutamin tartalom.Eddig szedtem ,nem ereztem semmi rosszat,de mosst kisse meggijedtem. Elore iss koszonom a valaszt
Kérdező: Szepali Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy családommal együtt kb. 3 éve csak 8.8-as lúgos vizet iszunk kizárólag. Lehet ezt a vizet bármennyi ideig inni, vagy kellene szünetet is tartani? Feleségemnek egyébként refluxa van. Köszönettel várom a válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2014-08-28 07:10:00
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az alábbi problémám lenne: Május 30-án,mikor is barátaimmal fociztunk, valahogy rosszul léptem a labda felé ,elcsúsztam rajta ,és a fejemre estem falcsont középtájékon ,utána kicsit homályos lett minden, de hányinger külső jelzés nem volt 25-30 perc után minden rendbe jött. A fejem azóta is fáj (Június 3.),pontosabban azt érzem ,ahogy a baloldali agyféltekém folyamatosan fáj ,lüktet ,egy erősebb köhögésnél mintha szétakarna robbanni. Mi lehet a probléma, forduljak e személyesen orvoshoz?
Kérdező: LolkAA Válaszok száma: 0 db
Szeretném megkérdezni, miért nem válaszolnak a több, mint egy hónapja feltett kérdésemre?
Kérdező: barkomaria Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Gerinc MRI leletem értelmezésében kérnék segítséget. A lelet a következő: A gerincen bal convex scoliosis figyelhető meg, mely a lumbosacralis átmenetben ellenívű görbületbe hajlik át. a lumbosaacralis átmenet lordosisa fokozott. A teljes lumbalis szakaszon extrém fokú duralis ectasia látszik, mely a csigolyákat - legnagyobb mértékben az L. III. - IV. csigolya testét - arrodálja, a forameneket kitágítja. Az intervertebralis discusok L. II. - V. szintekben mérsékelt dehydrációra utalóan STIR és T2 súlyozott képeken csökkent jeladásúak, A gyökök követhető részei szabályosak. A durazsák a canalis sacralis felső részén is tágabb a szokványosnál, de a foramenek itt már szabályosak, a gyökkilépések szabadok. A sacroiliacalis rések megtartottak. a csontokban kóros lágyrészképlet nem ábrázolódott. A conus medullaris a Th. XII-L.I. segmentumok átmenetének magasságában végződik, alakja, kiterjedése, jelviszonyai szabályosak. Kóros kontrasztanyag halmozódás nem jött létre. Szeretném megkérdezni mit jelent ez? Hova forduljak vele?
Kérdező: didito19 Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Matkovics Anna 2014-05-12 20:12:40
8 éves koromban derült ki a vesebetegségem.Több húgyuti infekcióm zajlott.E-coli baktériummal fertőződtem rendszeresen.Az utóbbi évben 3 vesemedence gyulladásom is volt mellyel kórházi kezelésben részesültem.Dinamikus veseszcintigráfián vettem részt melyen az alábbi véleményt írták: Mindkét oldalon jól működő vese-bal oldalon a felső kehelycsoport tágult,jobb oldalon a felső kehelycsoport tágult,a pyelon vetületében v.s.pangás is.Jobb oldalon reflux lehetősége is felmerül.Mindkét oldalon ureter motilitás zavar-bal oldalon kifejezettebben. Sajnos konkrét véleményt soha nem kapok,gyógyszeres kezelésben sem részesülök.A veséim évek óta fájnak folyamatos tompa fájdalommal,reggelente erősebb fájdalommal ébredek.Mit javasolna? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Szandreja Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Úr! 55 éves nő vagyok. Múltkor találtam egy kis csomót a mellemben. Ennek kapcsán elküldtek tumormarker vizsgálatra, nagy rutint is csináltak . A laboreredményekből csak az eltéréseket írom le. MCV 101 80-96 NEUT 42.4 50-70 MONO 9.4 2-8 EO 5.0 1-4 Glukóz 3.5 3.8-6.0 Karbamid 8.8 1.7-8.3 Kreatinin 102 45-84 eGFR 53 >90 Hügysav 380 143-339 Összkoleszterin 6.5 2.6-5.2 LDL koleszterin 4.54 1.1-4.14 25-hydroxi-D vitamin 32.70 >75 Utoljára tavaly októberben voltam laborban, minden érték normális volt. A tumormarkerek közül a CA 15-3 24.9, normál értéke 25, nem tudom, hogy ez normális-e. A háziorvosom az egészre annyit mondott, hogy nem ittam eleget, engem viszont aggaszt ez a lelet. Szíveskedjen megírni, ön mire következtet ezekből az értékekből. Nem kellett volna legalább egy vizelet vizsgálat? Nem kellene D vitamint szednem? Segítségét előre is köszönöm. Mária
Kérdező: barkomaria Válaszok száma: 0 db
Azt szeretném tudni, hogy a Neuropathia gyógyítható-e és hogyan. Jelenleg Neuromultivit EP-t szedek. Köszönöm
Kérdező: szottyom Válaszok száma: 0 db
Jó napot! Pár napja jelentkezett nálam vese tájéki fájdalom jobboldalon. Főleg esténként érzem, néha éles szúró fájdalom, néha tompa fájdalom, de mindig elmúlik. A vizeletem volt már rózsaszínes, de véres még nem. Lehetséges, hogy felfázás okozza a tüneteket?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 0 db

Reklám

Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank