Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - mit tegyek?

mit tegyek? kérdések és válaszok

mit tegyek?
Tisztelt DR főorvos úr, szeretném a véleményét kikérni a leleteim ellentmondásosak.jelenleg a kardiológusok nem értenek egymással egyet,valaki látja és hallja is ,hogy mi a probléma aki odafigyel,mindenki mást vett észre.sajnos túl későn vették észre ,hogy mi a baj.Tisztelt Dr úr,leirok minden részletet-2008-ban kezdődött káliumhiánnyal ill. valószinű tesztoszteronhiányom is lehetett ez sajnos hormonális problémákat ill.vérnyomásproblémát is okoz hosszú távon tönkreteszi a szivet érrendszerproblémák és sajnos infarktushoz vezet ill.cukorbetegségre is ezt csak nagyon tapasztalt kardiológus értheti nem mindenki.már akkor is.az agyalapi mirigyben elváltozás,hogy mi mit okozott azt P.professzor vette észre és egy Dr nő is érti hogy mi mit okozott.a káliumhiány után sokkal magasabb lett a terhelési puzusom 180.viszont a nyugalmi 40.visszamenni az erdőre nem tudtam.nehéz fizikai terhelés esetén éreztem először mellkasi fájdalmat gyengébb fáradékonyabb lettem.leépülés kezdődött nyhA1.2012-ben melegintolarencia alakult ki a kávé alkohol nem esett jól az izmaim kezdtek gyengülni futni úszni biciklizni fát vágni a 180 pulzussal nem tudtam.a házasélet melegben nem müködött nyha2.2013 elkezdtem hasra hizni kb 8-kg.ot 1-2 ételtől kezdtem elfáradni még gyengébb lettem nyha3.2014 május először indult be a szivem éjjel erős mellkasi fájdalmat ill.fülzúgást éreztem leizzadtam utána mindig beindult.1 hónappal késöbb 500 méter után a pulzusom elérte a 180-190-et.le kellett ülnöm út közben 1 órát vártam mig 100 alá lement aztán megint visszament.az 1 emeletre nem tudtam felmenni le kellett ülnöm a lépcsőre,tudtam,hogy valami nem jó.1 héttel késöbb itt nagyon nagy hibát követtem el nem hivtam mentőt de azt hittem elmúlik.mindenkinek azt tudom tanácsolni hogy ilyen esetben hivjon,mert keresheti az igazát.fáradtan értem haza ettem ,majd lefeküdtem kb 170 pulzusra ébredtem szoritott a mellkasom fulladtam izzadtam szédültem alig láttam zsibbadtak a karjaim azt hittem elmúlik de sajnos nem 200-nál már a földön feküdtem beszélni alig tudtam összeestem halálfélelemem is volt .Bementünk az ügyeletre az orvos fogta a fejét a pulzus túl gyors és aritmiás menjünk a kórházba de se ekg se vérnyomásmérés.mire beértünk az egész lezajlott kb 2 órán keresztül ment 200 fölött kb 240 -nél valamilyen szakadást éreztem teljesem elment az erőm ami soha többé nem jött vissza a kórházban annyit láttak ,hogy 80-160 között ingadozott vezetési késésem lett.mást nem vettek észre nem tudom mi történt a szivemmel,de azóta teljes korlátozásban élek csak ülök és fekszek a szivemet lehetetlen terhelni azóta nyha4.tünetek a 240 óta terhelés nélkül is folyamatosan rosszul ,gyenge erőtlen,fáradt vagyok,lábak,ujják zsibbadása,fülek zúgása. alig állok a lábamon.gyengébb végtagok terhelés nélkül mellkasi fájdalom fulladás szédülés sétánál erősödő mellkasi fájdalom fulladás emelni nem tudok egyből szorit a mellkasom a pulzus egyből ugrik.olyan ritmuszavarok ezek sajnos még nincsenek regisztrálva amik mellkasi fájdalomból indulnak és hányingerrel mellkasi fájdalommal fulladással szédüléssel karzsibbadással hátszúrással ájulással vagy anélkül járnak az eröltetéstől 50 perc kb aztán vagy visszaáll vagy nem ebből 2 fajta van a másik hányinger karzsibbadás nélküli ezek veszélyesek ezért meg sem merek mozdulni vannak még vlot vesek ill. extrák ezek ártalmatlanok pár perc alatt elfáradok.a következő probléma az evés mindig szerettem enni a 240-ota evés után falmozgászavart érzek ha eszek még 50 méter is gond annyira legyengit.egyébként se tudok 100 méternél többet elmenni mert egyből szorit a mellkasom és fulladok is egyszer túlettem magam elkezdtem szédülni erősödő mellkasi fájdalom fulladás erős fülzúgás erötlenség szapora pulzust éreztem majd az eszméletemet veszitettem pont az autóba ültem majdnem az életembe került az evés a kórházban tértem magamhoz tehát enni többször keveset ezt be kell tartani az ekg-m eltünt ,összekeverték ,de vannak még érdekes dolgok a következő intim együttlét esetén erős mellkasi fájdalom fulladás hányinger teljes erővesztés lábösszecsuklás de eszméletvesztés is lehet.ez sem müködik aludni ülve alszom de nagyon rosszul vagyok főleg hajnali órákban szorit a mellkasom fulladok zsibbadnak a karjaim izzadok az időjárásváltozást is megérzem a 240 óta csináltak katétert ami állitólag jó 10 perc de én és a Dr nő is kételkedik.sziv uh 35% viszont elektrofiziológiát is ami után még rosszabbul lettem tünetek teljes kimerültség 5 métert nem tudtam megtenni annyira kimerültem hogy 2 napig fel se tudtam kellni extrém erős mellkasi fájdalmam lett még jobban fulladtam még a beszéd is kimeritett 4 óra mulva a pulzus még mindig 100-150 között ingadozott fel akartam kellni egyből 190 lett.a vizsgálat miatt 6x 7x beindult a szivem aztán egyszer csak a mellkasi fájdalomból hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel szemhomállyal hátszúrással fulladással járó ritmuszavar lett az eröltetéstöl ez a lelet is eltünt. ez szerintem nem normális kb 1 hét alatt állt helyre a pulzus 3 napig a kezem-lábam remegett a gyengeségtől az elektrofiziológia után próbálták megterhelni a szivem a 2 fokozatban már 180 pulzusom volt a széket alám kellett tenni bal kamra hipertrophia alacsony terhelhetőség a szivem ugyanazt csinálta mint elekrtrofiziológia után úgy kimerült hogy 5 métert nem tudtam megtenni 4 óra mulva 100-150 között ingadozott felkellni nem engedett kisebb mozdulatokra tulzott pulzusemelkedés 180 extrém erős mellkasi fájdalom mégjobban fulladtam a beszéd is kimeritett 6x7x mégjobban beindult a szivem aztán megint hányingeres ritmuszavar lett az eröltetés miatt 2 napig nem tudtam felkellni 3 napig a kezem-lábam remegett a gyengeségtől tehát lehetetlen terhelni hiába akarom nem megy valami itt nagyon nem stimmel.ami eddig kiderült 240 előtt normál sinus ritmus utána aritmias pulzus,bal kamra hipertrophia,pitvar-kamra blokk,sineoralis blokk,funkcionalis szárblokk,repol zavar,gyors tachycardiozolodas,alacsony terhelhetőség,vlot vesek,spvt,hányingeres eszméletvesztéses ritmuszavarok az eröltetéstől ezért szigorú ágynyugalom,sick sinus sindroma ,qs komplexus,supraventricularis ill.ventlicularis tachycardia,széles ill.keskeny qrs tachicardia ,fascicualis blokk,holosistoles zörej,súlyos frekvenciaingadozások,pitvarfribrillácio a professzor úr szerint a károsodás miatt lehet.ezek erőltetéstől vannak még nincsenek meg elektrofiziologia terheléses vizsgálat után és minden eröltetéstől bármikor jelentkezhet ezért mindent lassan ovatosan csinálni felállni is csak lassan,vezetési késés,a máj nagyobb a vesefunkció rosszabb lett.mivel járni nehezen tudok felvitettem magam P. professzorhoz akinek elmeséltem mindent a diagnózisa túl gyors pulzus a sziv nagyobb mint kellene a sziv rendszertelenül megy pumpafunkciója gyenge holosistoles zörejeket(billentyű hiba) hallott súlyos frekvencia ingadozásokat irt le őszinte volt átlátta a káliumhiány a teszt.hiány 2008-tól ill- a 240 (infarktus)volt és tönkrement a szivem ezért ájulok el evés után házaséletkorlát ill.nem emelhetek ezért lettem még rosszabbul a vizsgálatoktól is erre a gyenge szivre sajnos gyógyszer nem ajánlott ezt én is igy tapasztaltam a gyogyszerektől mégjobban fulladok szorit a mellkasom szédülök ill.hányingerem is van és az erőm se jön vissza a diagnózis DCMP ill.ADP nem operálható nyha4 szivtranszplantáció szükséges tanácsokkal ellátott ne emeljek enni többször keveset felállni lassan tapasztalatának köszönhetően tudta mi a gond.furont q10-et panangin fortet irt ezt sajnos a többi orvos nem vette észre de később még valaki igen.egy másik professzor észrevett pitvarfribrilláviót is megkérdeztem egy gasztroenterologust ,hogy miért ájulok el evés túladagolás után és miért vagyok rosszul elmagyarázta ,hogy az emésztéshez 1.5 liter vér szükséges azonnal forduljak kardiológushoz mert gyenge a szivem.elmentem vittem minden leletem elmeséltem,hogy hogyan jártam 240 nem emelhetek,házaséletkorlát,evéskorlát,vizsgálatoktól rosszabbul lét annyit mondott az evéskorlát túl súlyos szivbetegség biztos nincs a vizsgálatoktól nem lehetek rosszul mondtam próbáljuk ki ,hogy rosszabbul leszek vagy nem .ezt nem vállalta be.egy sima ultrahangos orvos észrevette a falmozgászavarokat a korházban nem vették észre az éjjeli 30-as pulzus miatt raktak be pacemakert,meg a szivem ki is hagyott ezt egy másik kardiológus vette észre ebből látszik.hogy sérült a sziv,de sajnos az erőm attól sem jött vissza teszteltem magam pulzus 40 felállok 120,300 méter gyalog pulzus 170-180,pulzus 40 100 méter +15 kg pulzus 170 a vérnyomás sokszor leesik elmegy az erő a 240 óta 30 pulzus 160/1110, 180 pulzus 100/60 vérnyomás.de volt a pulzus 40 vérnyomás 70/50 tehát tud olyat a szivem,hogy alacsony pulzus magas vérnyomás.ill.magas puzus alacsony vérnyomás. az egyik ismerősöm járt úgy mint én neki is szoritott a mellkasa fulladt gyenge volt 4x katéterezték csináltak sziv uh-t ct-t,mr-t és senki és semmi nem vette észre ,hogy 2 infarktuson volt túl hiába vizsgálták a 3. infarktus vitte el ezért fontos,hogy mit érez a beteg nem véletlenül vannak tünetek nem szeretnék az ö sorsára jutni Ami jelenleg árt a szivemnek:a mozgás,meleg,kávé,alkohol 170 pulzus 2dl bortól 4 órán át itt eszméletvesztés is lehet tulzott alkoholfogyasztás esetén ,sós,füszeres,szénsavas,emelés,intim együttlét,fekete tea még a fürdővizem se lehet forró-ill.elektrofiz.ill.terheléses vizsgálat után mégrosszabbul lét-jelenleg élhetetlen az életem.nem a magas pulzussal van bajom hanem a 240 szövödményeivel ezt helyrehozni már nem lehet ezt P.professzor is leirta már réges régen a transzplantációs listán kellene lennem a 240 pulzus szövödményét meg tudom mutatni eröltetni kell a szivet aztán valószinü hányingeres ritmuszavar lesz ezt kiszámitani nem lehet.de ehhez ki kell kapcsolni a pacemakert különben falsch adatot kapunk szivmonitort beültetni de ezt sem vállalta be senki egyik kardiológus sem én már mindent átéltem ami a szivvel kapcsolatos a 30 pulzustól a 240(infarktust)is ráadásul hátsófalit amit nem kellett volna túlélnem ezzel tisztában vagyok,de túl éltem ,kaptam egy esélyt.de még egyet nem fogok és bármikor jöhet a következő ill.3 féle ritmuszavar van amiből 2 halálos is lehet Megpróbáltam erőltetni a szivem a 240-óta 5 percig pakoltam fát elkezdtem szédülni homályosabb lett a látásom,gyors pulzus 180 mellkasi fájdalom fulladás ill.lábösszerogyás később megint hányingeres ritmuszavar az eröltetéstől nem megy hiába próbálom aztán vagy visszaáll vagy nem .terhelhetetlen.a 240 laborja ck270,ckmb15 got50,hgb180,cukor7,koleszterin 6.5,crp17,rossz májfunkció,vesefunkció,sziv uh 35% tesztoszteron 4.9 .További számomra érthetetlen dolgok amikor rosszabbul lettem elektrofiz.után az ekg-m eltünt a főnővér szerint rossz volt,autóbaleseti ekg-m eltünt ,helyette idegen férfié van nálam,a 3 napos holter felvételéből 2 nap hiányzik,pedig a felrakási ill- levételi időpont egyezett azt mondzák,hogy rossz volt a gép pedig működött,a várnyomásmérö rögzitett 70/50 értéket is szintén rossz volt a gép,továbbá megmagyarázták melyik vizsgálattól nem lehetek rosszabbul itt már gondolni kellett volna valamire.itt több orvos véleménye is látszik az esetemről.a gyógyszeres kezeléstől mégrosszabbul lettem.P.L.ill.egy Dr nő szerint is árthat .próbálom kimélni magam sok orvost megkérdeztem erről az egészről,kardiort,kardit,pszichiátert is ő is azonnal a kardiológiára irányitott ugyanis a nyugtatóktól mégjobban fulladtam ,szoritott a mellkasom,szédültem ,de még hányingerem is lett.mindenkinek ugyanaz a véleménye.remélem van megoldás,hogy teljes életet élhessek.én is szeretnék dolgozni,emelni ,enni,aludni,de nem ülve,házaséletet élni ill. legalább 1 kávét meginni,de a 240-óta nem tudok.elég nehezen mozgok a mellkasi fájdalom miatt 100méter is nehezen megy voltam a szivklinikán is elmeséltem mindent kapok holtert nem biztos,hogy sikerül eszméletvesztéses ritmuszavart produkálnom különben is ki kell kapcsolni a pacemakert ,hogy valós adatokat kapjunk ez már a 240 szövődménye.egyszer hibáztam ez lett a vége.eszméletvesztés étel túlzásba vitele ill.fizikai megterhelés esetén (emelés)
de ha utána nézünk mit okoz a teszt.hiány ill.káliumhiány.ön is megérti mi lehetett a 240 pulzus. további betegségek .anya arh- szivbeteg apa arh+ súlyos Alzheimer kór vérösszeférhetetlenek elöttem 2 testvérem elhunyt e miatt én 7 hónapra születtem 1.30kg teljes vérátömlesztést kaptam úgy maradtam életben.1984 mandulaműtét.1994 . 41.5 láz véres széklet 1 évig magas 180/110 vérnyomás szorito mellkas.itt már valami volt 11 évig hordtam ujságot is akkor vettem észre hogy baj van amikor a 240 után nem ment a biciklizés és ujsághordás után le kellett feküdnöm elötte ilyen nem volt 2x estem le a bicikliröl erőltettem majd az eröltetéstöl hányingeres ritmuszavar lett úgyhogy ezt is abba kellett hagynom az hogy az ember szeretne dolgozni de nem tud az baj a szivem egyből jelez hogy ne terheljem ahogy Papp Lajos professzor úr is elmondta 1 esély van a szivtranszplantáció.vagy icd ? sziv uh 1 éve ao gyök 31 bal pitvar31 bal kamra47/27 septum10/13 hátsó fal 10/13 jobb kamra 29.mostani sziv uh.ao gyök 36 bal pitvar 40 bal kamra 49/33 septum11/13 hátsó fal 11/14 jobb kamra 28.megint rosszul lettem egy dr nő csinált sziv uh t amin észrevette az infarktus nyomait tágabb bal kamrát ill.billentyűhibát átnézte összes leletemet .nagy szakértelmének köszönhetően megtalálta a problémákat nagyon alaposan megvizsgált a sziv uh legalább 30 percig tartott .véleménye a beteg amnaesiseben évtizedek óta hypertónia ischemias szivbetegség inf.myoc elhúzodó kamrai tachykardia miatt 1.33 postprandalis vc. sin. arithmia kp tengely állás p pulmonale pq 0.20 qrs 0.85 qtc 0.045 v1-v3 ban qs komplexus t poz átmenet v5 ben v 4-6 ig t magas csucsos poz avlt izo spike nincs,lab. hypertonia st post inf. myoc.mi ti non signif csökk. bkf 32% eszméletvesztést okozó ventlicularis tachycardia kardalis panaszai fokozódnak ezért hospitalizációja javasolt szükség szerint icd beültetéssel wood kritériumok mérlegelésével esetleges szivtranszplantáció céljából minden dokumentáció a betegnél ill.P. hasonló javaslatát beutalóval elléttam igy hazaengedni nem tudom. sajnos a Dr nő a szivklinikán nem tudta átnézni a leleteket,ill,nem tudtam elmondani,hogy mi történt velem.a rövid idő miatt és hogy mi mit okozott a sziv.32 vagy 35%-os echo: bk 58/48 ef 35 % i mi i ti apsp 30hgmm. évek óta ismert szívelégtelenség eszméletvesztés evés túladagolás miatt gyógyszert nem szed mert rosszul van töle .a beteg gyógyszeres kezelése elengedhetetlen .icd véleményezése 3 havi gyógyszeres kezelés után javasolt.transzplantáció jelenleg nem jőn szóba egyebekben véleményezése csak a beállitott gyogyszeres kezelés után meghatározott vizsgálatok elvégzése után lehetséges.mivel szivelégtelenségre gyogyszer árt P. szerint ill.a Drnő aki észrevette az infarktusomat szerint is árt. Gyengiti az amúgy is gyenge szív munkáját.mi a véleménye Dr.úr ,.mert ez igy egy élhetetlen élet.ha gondolja elbeszélgetés céljából találkozhatunk. A holteren található nem pitvarfribrilláció hanem kamrai tachikardia ami a Dr nő szerint nem mindegy az egyik halálos is lehet a másik nem.dilatadiv cardiomyophatia a véleménye.annyit mondott még ,hogy a billentyűvel is valami gond van.rosszul zár. átélt pulzusok 180 könnyü elérni 300 m gyalog itt elmegy az erő fulladás mellkasi fájdalom szédülés lábösszerogyás ,240 itt kaphattam infarktust elment az erőm és nem jött vissza .azóta se lett kezelve bármikor jöhet a következő azóta vannak eszméletvesztések hányingeres ritmuszavarok az erőltetéstől.30 pulzus éjjel hányinger fulladás mellkasi fájdalom leizzadás a pacemaker után nincs de akkor is rosszul vagyok sajnos az erőm a gyogyszerektől biztos nem jön vissza ami tönkrement az tönkrement. most nagyon meg kell gondolni mit tegyen az ember..egyébként a gyógyszerektől mégjobban fulladok szédülök hányingerem is van és jobban szorit a mellkasom a Dr nő szerint gyengiti az amúgy is gyenge szivet a qs komplexus ill.bal kamra hipertrophia a billentyűhiba rajta van az ekg-n ill.a sziv uh-n az infarktus nyoma is látszik mondta a Dr-nő a sziv balra húz amit nem mindenki vesz észre .. Ha segitenének egy szerencsétlenül járt betegnek .köszönöm. vércukor terhelés eredménye 5. 2 óra után 1.3.valószinű a káliumhiány ill.teszt.hiány tönkretette a szivet.persze a 240 is. a gyógyszerek amik ártanak,procolaran,rythmonor,concor,metoprolol z.azerőm nem jött vissza sőt mégjobban szédültem fulladtam mégjobban szoritott a mellkasom ill.hányingerem is lett sajnos az lenne a legjobb,ha gyógyszerekkel megoldható lenne a probléma de ettől sajnos komolyabb a baj.2017.10.13 voltam a kórházban vittem az ellentmondó leleteket 3 at.devisszautasitották P Professzort,aki dijjas. A Szivklinikát és a Dr nőt is. elküldtek az endokrinológiára hiába mondtam hogy ami tönkrement az tönkrement ez nem úgy van és a pszichiátriára irányitottak ráirták a leletre hogy 35% szorit a mellkasa ájulások transzplant nem jön szóba annyit kérdeztem hogy a Dr nőt többi orvost is oda kell irányitani? elküldtek a kórházból azt mondták oda ne menjek ha nem szedem a gyógyszert ez csak tüneti kezelés .nem baj ha rosszabbul vagyok tőle csak akut esetben látnak el. ez visszafordithatatlan sajnos ma nagyon sok a felületes orvos ill.egy másik orvos leletét se fogadják el hiába van leirva főleg ha a beteg panaszos mellkasi fájdalom fulladás stb.az orvosok egymásra mutogatnak..ADr nő is csodálkozott és fel is háborodott mert mi biztosan tudjuk hogy nem igy vanhogy a kórházban mindent elutasitanak vizsgálatokat elutasitják soha nem ismerik be és át sem nézik az eddigi leleteket hogy valahol hibázik ez az egész itt a hozzáállással is gond van. 3 lelet mikor mégrosszabbúl lettem autóbaleseti.elektrofiziologia utáni ekg k eltüntek holter lelet is.hol vannak ezek a leletek?. Állandóan támadják a beteget ill. Más orvosokat aki egyetért velem és tudja hogy mi mit okozott. is P. ill. A Dr nő is mondta hogy nem értenek hozzá de visszafele is mondták itt már senki nem ért semmihez?nem baj akkor irányitsanak máshová ahol kivizsgálnak.becsülettel. nem baj ha nem értik mi az ok és okozat ez a betegség igen ritka de miért kell elutasitani más orvosokat aki észrevett valamit ill. A beteget sem de ezt sem. milyen hozzáállás ez?j az ekg-n ez áll sinus tachycardia jobb pitvar megnagyobbodása bal elülső fasciculáris blokk inferior infarktus .anterior infarktus nem zárható ki abnormális ekg.frekvencia 144.vérnyomás 130/70.ebben a stádiumban az ember az életéért küzd.ha tudnak kérem segitsenek.köszönöm.Dr. válaszol Kedves Kérdező! Leírása alapján súlyos szívelégtelenségben szenved. Ennek kezelésében, gondozásában kardiológusok segítségét tudja igénybe venni. Valóban nem egyszerű a helyzete. Üdvözlettel: dr. gasztroenterológus.Tisztelt Sajnos olyan bonyolult esetről van szó, hogy csak a klinikán tudnának segíteni. Üdvözlettel Dr. kardiológus.Kedves Sajnálatos az Ön egészségügyi problémája, de ilyen súlyos betegségek esetében már csak az orvosi terápiák javasoltak, természetes terápiák nem jönnek számításba. Az orvostudomány folyamatos fejlődése ellenére sajnos még is csak vannak korlátok.. A miértekre pedig nem tudok Önnek válaszolni. Jobb egészséget kívánva, Dr. Tisztelt Uram, Terjedelmes levelét elolvastam, számos mellékelt leletét átnéztem. Önnek sajnos súlyos szívelégtelensége van, melynek hátterében dilatatív cardiomyopathiat véleményeztek az orvos kollegák. Leszögezném, hogy nem vagyok sem kardiologus, sem egyéb szívspecialista. Mindenképpen valamelyik kardiologiai centrumban való rendszeres gondozása indokolt, mert csak ezeken a helyeken tudnak Önnek érdemben segíteni, esetleges szívtransplantációs váró listára kerüléséről dönteni. Üdvözlettel: Dr. A szívtranszplantációs listát dr. professzor úr vezeti a klinikán. Az ő orvosai megvizsgálhatják, hogy tényleg a szívátültetés lenne a megfelelő módszer.Személyes kivizsgálás nélkül felelőtlenség lenne bármit mondani. Tisztelettel Dr Tisztelt Uram, A leírása alapján nagyon összetett problémáról van szó, melynek megoldása túlmutat egy magánrendelés lehetőségein. Azt ajánlom városmajori Szív Klinika, *szívelégtelenség ambulanciájára k*érjen konzultációs időpontot. Ebben a kórházban a legtöbb lehetőség egy helyen adott, ami egy súlyos szivbetegségben szenvedő beteg kivizsgálását, kezelését segítheti.Üdvözlettel Dr .tt egy pár orvos véleménye is látható.
Tisztelt M
Elolvasva a levelét én is úgy vélem, hogy egy igen összetett egészségügyi problémával állunk szemben. Természetesen a leírtak alapján lehetetlen véleményt a formálni a betegségéről, ahhoz sokkal alaposabb áttekintésre lenne szükség. Azonban a levelét olvasva biztos vagyok benne, hogy a probléma messze meghaladja egy magánrendelés, de még egy kisebb, városi kórház lehetőségeit is. Teljes mértékben egyet értek az előttem álláspontjukat kifejtő kollégákkal és én is csak azt tudnám javasolni, hogy mielőbb keresse fel.Szív i Klinikát, ahol kiváló szakemberek vannak és nagyon magas szintű diagnosztikai és terápiás lehetőségek állnak a rendelkezésükre.
Dr. F
A bal elülső fascicualis blokk elnevezésü állapot során a sziv bal kamrájának egy része
Hegesedik. A rendellenességgel érintett betegekre a szivelégtelenség a hirtelen szivhalál
és a pitvarfibrilláció megnövekedett kockázata leselkedik.
A Dr nő szerint a sziv uh-nak bár igy is észrevehető a falmozgászavar.valaki látja valaki nem ill.holter vizsgálatnak úgy van értelme szerintem is ha pacemakert kicsit leállitjuk 30-ra úgy csinálják meg a vizsgálatokat különben falsch adatokat kaphatunk.azekg-m teljesen más lett mind a káliumhiány ill.azinfarktus után is ez is látszik nincs 2 egyforma ekg-m balra húz az is látszik.kardiológiai vélemény.
hypertonia?érbet poz.doh nincs,alk nincs,drog nincs,vc IGT,pp érték 1.0,hasi tip.elhizás volt utána 12 kg fogyás,chol:pot,tg,hdl,hugysav elev.koraszülött,pm betegség,sok léguti hurut,teszt.szint csökk.évekkel ezelött felmerült sss gyanu,pm-t latolgatták,lab.hypertoniát nem kezelték,2014.jun.inf myoc,2015 dec autóbaleset,gyógyszer szedés bizonytalan, a megyei card. gondozta EF,PM impl,coron megtörtént,mindez neg.????eredménnyel???.2013-óta egyre fáradékonyabb.mellkasa nyom,fullad,1 alk.volt eszméletvesztéses rosszullét kapcsán 240/min frekv széles qrs tachycardiája,állitólag EF szerintl.nem ventr. eredettel????korábban már voltak ekg-ján vez zavarok,ES-ek,SVPT.k,a PM beült.után is.holter igazolta RR volt.kl,ingadozó,max 180/110,hgm volt,sec DCM alakult ki,rossz bkf-fel-PM functio??? panangin,metropol z napi fél időnként 2013 óta fokozatosan romló status,fáradékonyság mellkasi nyomás RR p ingadozások,12 kg fogyás,rutmuszavarok egyértelmüen fiz. terhelésre,sex terhelésre ill-étkezésre indulnakel.bb.nem segit.status.Pulmo tiszta,cor balra 2 hu maius,légzési arrh,egyébként ritm szivh ES-ekkel,sovány ,hepar 1 hu,anasaraca nincs,cyan nincs acrák hidegek.St p impl PM/Metronic 1 éve/elmondás alapján jó PM funct,holteren 150-180/min frekv tachycardiák,maior esemény nincs.testm:180 súly 63 kg .RR B:115/80 J:135/85.Ekg jelenleg 71/min átl frekv,bal dev,PQ,0,21 l foku AV blokk p pum,p term force,QRS,0,10,0,11,Qtc0,44,V1-3 r reductioQS,átm V5,V4-6 T magas csúcsos poz,BK i vol terh jelek,ill qs,T poz,pozic,mko carotis compr neg. hozott Ekg 144/min frekv vékony QRS tachycardia,sec ST T eltérésekkel.Echo:BK 59/40,S:11/9,Hf 14/10,a septum és a csúcs anterior regioban distalisan elvékonyodott,hypo-akinetikus,uez látható a posterio basalis regioban,a BK hátsó fala hypertoniás,mozog,E/A 60/79,Vo 0,99 m/s EF:32-35%.MMV vastagabb prolabál,MPS MI i-ii,perif jet,non signif.MS nincs,ao gy 29,asc 39!!!!kit 22,AI I-II,érdemi grad AS nincs.JK 29,BP,43x43,JP 43 mm,TI I-II Apsp 20+15 Hgmm,elev,jelzett PF a csúcson,nagy üregi thr-t,acut történést nem látok,PI jelzett,PS nincs.Diagnózis:Hypertonia lab,BKH,sec,dilat,DCM,csökkent glob BKF,fenti falmozgászavarok,amelyek lezajlott myoc történést valószinűsitenek.SSS emiatt PM impl,ennek ellenére hiányos med miatt RR és pulzus ingadozások,adynamia.Ao asc picit tágabb,AI I.II,érdemi AS nincs,funct TI,emelk.APSP,min PF,THr,acut tört nincs,szóba jón Ao asc controllja,progresszió esetén mellkasi ct aneur kizárásra.PM funct kontroll Metab paraméterek,és TSH ell.P.RR,labor kontroll ,CDS,ill. perif Doppler.IEprofilaxis.Card gondozás.gyógyszeresen panangin tovább,Q10,Metroprolol pici dózis. ez az utolsó lelet.valami nem jó az aortáknál sem 39mm tágabb ellentmondásos a kettő a Dr nő magyarázta nincs öszhangban a kettő.ezért kétséges a katétervizsgálat eredménye nem lehet negativ!!!bal kamra tágabb 59mm én csak annyit szeretnék hogy nézzük meg az eszméletvesztéses ritmuszavarokat az eröltetéstől vagy evés túladagolás miatt erre keresek kardiológust de ehhez tőbb napra van szükség.vagy túl kell ennem magam vagy emelgetnem kell.kockáztatnom kell mást nem tehetek mert ez igy egy élhetetlen élet.és ha hibázok összeomolhat.teszteltem mit csinál a sziv ha gyógyszert veszek be és megterhelem magam elkeztem dolgozni emelgettem stb. ismét erősödött a mellkasi fájdalom volt egy kis dolgom az autóba ültem és megint a mellkasi fájdalomból hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel szelhomállyal fulladással járó ritmuszavar lett legalább 30 perc nagyon nehezen állt vissza még éppen félretudtam húzni a kormányt. a concort simán kiütötte én megpróbáltam mindent minden hatástalan és bármikor jöhet vagy evéstúladagolás vagy emelgetés miatt erőm sincs csak szigorú ágynyugalom az a baj hogy terhelés nélkül is rosszul vagyok a rossz keringés miatt Itt hármas hatás van gyengébb szivizomzat,valószinű túl tág érrendszer,billentyűk megnyúlása (szivzörej)gyengesége a 240 infarktus miatt .
Tények agyalapi mirigyben elváltozás microadenoma amit okoz magas vérnyomás,hormonproblémák tesztoszteron cukorbetegség lásd 1.3 cukor terhelés után labor igazolta ennek következtében érrendszeri szivizomproblémák kikezeletlenűl szivinfarktus ,szivroham 240 pulzus laborja magas ck 272,magas ckmb 15 magas hugysav 420 ,magas crp 17,magas koleszterin 6.3,magas hgb 180 alacsony tesztoszteronszint 4.9.az infarktus következtében gyengébb szivizomműködés 59mm tágabb bal kamra 2 sziv ultrahang is igazolta.az egyik a Szivklinika ill.a Dr nő a nagy sebesség miatt sérült megnyúlt rosszul záró billentyűk holosistoles zörej ezt Pés a Dr nő igazolta továbbá tágabb aorta 39mm ez is igazolta a sziv ultrahang tehát rossz billentyűk rossz bal kamra funkció ill érbetegség is van.35%-os szivműködés.ez egyenként is súlyos szivbetegség nem ennyi ezért vagyok folyamatosan rosszul.gyenge fáradt erőtlen szorit a mellkasom fulladok szédülök ezért 100 méter is gond továbbá spvt holter igazolta alacsony terhelhetőség ergometria igazolta itt van még 180 pulzus 300 méter után vlot vesek qs komplexus aritmiás pulzus bal kamra hipertrophia pitvar-kamra blokk sineoralis blokk funkcionalis szárblokk st,t eltérések.repol zavar gyors tachicardiozolodás alacsony terhelhetőség vlot vesek spvt hányingeres eszméletvesztéses ritmuszavarok az erőltetéstől ezért szigorú ágynyugalom sick sinus sindroma supraventricularis ill.ventricularis tachycardia széles ill.keskeny qrs tachycardia fascicualis blokk holosistoles zörej súlyos frekvenciaingadozások pitvarfribrilláció a professzor úr szerint a károsodás miatt lehet a hányingeres eszméletvesztéses ritmuszavarok az erőltetéstől lesznek ill.elektrofiziológia terheléses vizsgálat után minden erőltetéstől bármikor jelentkezhet ezért mindent lassan óvatosan csinálni felállni is csak lassan vezetési késés a máj nagyobb vesefunkció rosszabb lett eszméletvesztések emelés ill.evéstúladagolás miatt ill.intim együttlét után erős mellkasi fájdalom fulladás hányinger szédülés teljes erővesztés ill.a terheléses vizsgálat ill.elektrofiziológia utáni extrém rosszabbúllét hányingeres eszméletvesztéses ritmuszavarral az erőltetéstől.Voltam az endokrinológusnál átnézte leleteimet ami rá vonatkozo vizsgálatokat megcsinálja de a véleménye azonnali kardiológia nem érti .hogy miért nem érti néhány kardiológus mi mit okozott és miért utasitanak el mindent más orvosokat .leleteket tényeket.miért hagynak ilyen súlyos betegséggel magamra?Tehát érrendszert,balkamrát,szivizmot kicserélni nem lehet!esetleg a billentyűket.illetve a kórház álltal észre nem vett hátsófali infarktus 2 kardiológus ill. P egyből észrevette...ezt sP.professzor is mondta ezért transzplantációt javasolt.Kedves Uram! Köszönöm, hogy rendkívül szerteágazó egészségügyi panaszaival megkeresett. A leírt tünetek és panaszok nagyon sokrétűek. egyben számos betegségre is jellemzőek lehetnek! Levelét olvasva még tájékozódó jellegű véleményt sem mernék megfogalmazni! Legcélravezetőbb lenne, ha lakóhely szerint illetékes kardiológiai osztályra kérne beutaló Háziorvosától. Teljes kivizsgálásához az ambuláns szakvizsgálat nyújtotta keretek valószínűleg nem lennének alkalmasak. Kérem forduljon bizalommal Háziorvosához és kérje segítségét egy kórházi beutaláshoz. Üdvözlettel Prof.Dr

Tisztelt László!
Ez nem az én szakterületem, így nem tudok érdemben hozzászólni.

Üdvözlettel,
dr. K. pszichiáter.

Kedves Kérdező! A fenitek alapján a leírásban egy rosszul működő szívizomzatról van szó, ennek pontos oka nem megállpítható. A felsorot gyógyszeres terápia nem tűnik a szakmai ajánlásokkal egybehagzónak, de pontos vélemény nem modható a részletek ismerete nélkül. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. M.D.kardiológus.
A Dr nő aki vizsgált véleménye..Ebből sem a jòindulat látszik sajnos.A baj az h amit ők leìrtak , azt mi biztosan tudjuk h nem ìgy van.Kár támadni egy betegre.Ez csúnya dolog.Szakmailag is és viselkedésben is csúnyA.És nem így vanl.korrigálni lehetett volna egy kis emberséggel , és szakmai odafordulással.A beteg okos , tudja mit érez , es látja ezt a borzasztó magatartást. elmondtam atörténetünket.Természetesen azon túl h szörnyülködés .Eszméletvesztéssel pitvari tachycardia nem jar! Kamrai igen.Ezt nem vállslja fel senki.Meg azt h infarctus okozta a kamrai tachycardiát eszmélet vedztést , és a nem afekvát kezelés a tágulatot bkf romlást.Sántít az egész.Vmiért eltűntek leletek és nem vállalja fel más .Ezért.Ezt PL is látta mwg én is.A megoldás nem transzplant, hanem ICD es gyógyszer.Remélem lrontott szituációt nem vállal be senki.Elhajtják , bkf - t csalnak leletek tűnnek el.Így összeáll mielőbb szeretnék pontot tenni az ügy végére,de úgy nem tudok,hogy az itteni kórház csak részben veszi észre a problémákat elutasitja a vizsgálatokat minden elől elzárkózik.megmondja milyen vizsgálattól lehetek rosszúl a mellkasi fájdalom eszméletvesztések 180 pulzus 200 m.után nem probléma szerintük ez nem kóros.ill.elutasit egy Szivklinikai leletet,P.L-t.a Dr nőt aki észrevett valamit.eltünt kompromitáló leletek beteg elutasitása.magára hagyása ill.tisztességtelenség.fel nem vállalások.a hibáikért. ha segitenének.hogy mit csináljak akkor irjanak köszönöm.van beutalóm is a rehab osztályra is.
hipofízis adenoma kialakulása

Okai között elsősorban a feltételezett genetikai rendellenességeket kell említeni, mint pl. p53 kromoszóma mutáció, „ras” génmutáció, G-protein abnormalitás.

Ritkán, de előfordul másodlagos adenoma, mindkét mellékvesekéreg sebészi eltávolítását követően (Nelson-szindróma). Egyes adatok szerint a fogamzásgátló tabletták is fokozhatják a prolaktint termelő daganat gyakoriságát.

Hipofízis adenoma tünetei

Ha a következő tünetekből három, vagy több együttesen fordul elő, az már a hipofízis jóindulatú daganatát jelzi:

Szexuális diszfunkció,
Depresszió,
Galactorrhea (tejcsorgás, ritkán férfiaknál is fellépő tünet),
Meddőség,
Növekedési problémák,
Osteoporosis (csontritkulás),
Elhízás (elsősorban hasra lokalizált),
Súlyos látási zavarok,
Könnyen keletkező lila foltok a testen,
Fájó csuklók,
Kéztőcsatorna szindróma (a kézujjak zsibbadása jelzi),
Darabos menstruáció,
Izomgyengeség,
Kimerültség,
Erős fejfájás.
Ezeken kívül egyéb tünetek is mutatkozhatnak, mint pl. hőhullám, emlőfeszülés, szőrösödés, fokozott izzadékonyság stb.

A hipofízis adenoma diagnózisa

A beteg fizikális vizsgálata már önmagában is utalhat a hormonális rendellenesség lényegére: a Cushing-szindróma, a pajzsmirigy-elégtelenség vagy túlműködés esetei, a galactorrhea-amenorrhea, az arányos törpenövés, vagy az akromegália esetei mindig jelzik a hipofízis adenoma fennállásának lehetőségét.

Az anamnézist és a fizikális vizsgálatokat követően kerül sor a képalkotó eljárások alkalmazására: CT és MRI vizsgálatokra. A hagyományos röntgenfelvétel az elégtelen eredmény miatt már ritkán alkalmazott eljárás.

Szemészeti vizsgálattal, a látótér vizsgálatával a kétoldali oldalsó ("temporális") látótérkiesés igazolható. A szemféki vizsgálat alkalmas a koponyaűri nyomásfokozódás, a daganat agykamrákra való átterjedésének igazolására.
Laboratóriumi vizelet- és vérvizsgálatokkal, a vér hormonszintjeinek mérésével mutathatók ki a csak fokozott hormontermelésben megnyilvánuló adenomák. Hipofízis daganat esetén jellemző a napi hormonszint-változások megszűnése, és a normálisnál magasabb, illetve alacsonyabb hormonszintek. Terheléses próbák segítségével a hipofízis eredetű és a perifériás mirigytúltengés esetei különíthetők el egymástól (Cushing-szindróma).
A kapott eredmények alapján határozható meg a legcélravezetőbb kezelési mód. Általános, hogy a végső diagnózist az orvosok csak a sebészi rezekció után mondják ki.
A hipofízis adenoma kezelése

Azonnali sebészi beavatkozás szükséges fokozott koponyaűri nyomás esetén, melynek célja a beteg életének megmentése. A daganatok eltávolítását célzó sebészi rezekcióval a hormontúltermelés és az elnyomott hormontermelés normalizálható, és sor kerülhet a látás javítását célzó sebészi beavatkozásokra is.

A daganat kimetszését általában a legkisebb megterheléssel járó, az orrüregen és az ékcsonton keresztül történő ún. transsphenoidális mikrosebészeti koponyafeltárással végzik. Meghatározott esetekben a minimálisan invazív, az orrlyukon keresztül, 4 mm-es endoszkóppal történő sebészi beavatkozás is lehetséges.

Nagyobb daganatok esetében szükség van a transfrontalis, homlokcsonton keresztüli behatolásra, ami alkalmas a látóidegek, illetve az agy más területeire ráterjedt daganatok eltávolítására és a koponyaűri nyomás normalizálására. Mind a transsphenoidális, mind a transfrontalis, kraniotómiás beavatkozás technikai háttere a nagy teljesítményű, jól mozgatható, állítható fókusztávolságú binokuláris mikroszkóp.

A hormonálisan inaktív adenomák, a Cushing-kór, az akromegália esetében a műtéti beavatkozásnak nincs alternatívája.
Irradiációs (besugárzásos) kezelés nagyméretű daganatok esetében jöhet szóba, illetve akkor, ha a műtét során nem sikerült a daganat egészét eltávolítani. Mikroadenómák esetén is a sugárkezelésé a főszerep. Sugárkezelés lehetséges kobaltágyú, vagy hagyományos röntgenterápiás eszközökkel. A sztereotaktikus célzással történő, egyszeri nagydózisú besugárzásról is kedvezőek a tapasztalatok.
A prolaktint termelő hipofízis adenomák elsődleges kezelésére a dopamin-receptor agonista gyógyszerek alkalmazhatók. A prolaktint termelő adenomák 80-90%-a dopamin-receptor agonista hatóanyagú gyógyszeres kezelésre jól reagál, a gyógyszer hatására nemcsak a prolaktin, vagy a növekedési hormontermelés csökken, de az adenóma is visszafejlődhet.
A műtéti rezekciót követően sor kerül a különböző típusú adenomák hormonpótló terápiájára is.

A kezeléseket követően szükség van utógondozásra. Gyakorisága az esetlegesen visszamaradt tumor jelenlététől, a látási deficittől, a hormonális igényektől, a radioterápia sikerességétől és más egyéb tényezőktől is függ.

A gyógyulás esélyei

A látás műtéttel az esetek 75%-ában javul vagy normalizálódik. 20%-ban a romlás megállítható és a látásromlást csak az esetek 5%-ában nem sikerül eredményesen gyógyítani.
Az adenoma daganatok sebészi rezekciója szinte teljes gyógyulást ígér. Kisebb daganatoknál a műtét halálozási aránya 1% alatt van, nagyobb tumorok esetén 3% körüli.

A további túlélési esélyek kevésbé függenek az életkortól, sokkal inkább a már kialakult szövődmények határozzák meg a végleges gyógyulási esélyeket. Cushing-kór esetén például a túlélési esélyek függenek a kór szövődményeinek (magas vérnyomás, cukorbaj, érelmeszesedés, koszorúér-betegség, kardiomiopátia, stb.) stádiumától is.

A leggyakrabban diagnosztizált jóindulatú agydaganatok

Címkék: Agyalapi mirigy, hipofízis adenoma, agy, idegrendszer, koponya.
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás



Flattr this





E-mail cím:*
Név:*
Reklám

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank