Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Maradandó fálydalom

Maradandó fálydalom kérdések és válaszok

Maradandó fálydalom
Január 11-én műtöttek lágyéksérvvel Németországban, amikor is egy 10x15 cm-es hálót raktak be.
Előzmények: December 19-én a munkahelyen elcsúsztam a jégen és rám gurult egy konténer, aminek, hogy ne kerüljek a kereke alá, próbáltam magam eltólni. Éreztem egy éles fájdalmat és forróságot a lágyékomnál. Másnap elmentem a körzeti orvoshoz, mert még mindig fájt, és volt egy kis kitüremkedés a jobboldali lágyékomnál. A körzeti orvos elküldött a korházban, ahol bent is tartottak, majd 2 nap múlva hazaküldtek, mondván, hogy sérvem van és majd ha Magyarországon járok, műttesem meg magam. Visszamentem a körzeti orvoshoz, aki azonnal visszautalt a korházba, hogy mütsenek meg. Január 11-én meg is műtöttek, de a műtét után lassan javúlt az állapotom. Egész a mai napig a jobb herém még mindig fáj. Márciusban tíz napot voltam ismételten bent a korházban, ahol küldözgettek vizsgálatokra. Meg állapították, hogy mellék here gyulladást kaptam, amire kaptam antibiotikumot. Ez valami bakteriális fertőzéstől van, amit azonnal ki is hangsúlyoztak, hogy biztos nem aműtét alatt kaptam el, hanem vizelésnél a pisin vissza fertőzödtem. Nem értettem. A fájdalom nem múlt. Majd ötször kaptam injekciót a medence csont mellé, amitől háromszor el is zsibbadt a lágyékom és a combom eleje, és belső fele. De a here fáldalom nem múlt el. Most május 14-én megint meg akarnek műteni, hogy valami három ideget elvágjanak, és akkor biztos elmúlik a fájdalom. Persze utánna érzéketlen lesz a lágyékom egy része.
A kérdésem: Merjem-e vállani a műtétett?
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. május 07. 07:33
Az injekcio , amit kapott, helyi érzéstelenitő.Azért érzett zsibbadást, mert az érintett területen a bőridegek ingerületvezetését blokkolták.Az idegek tervezett átvágása után ilyen érzést fog tapasztalni, de ez nem fog elmulni.
Megválaszolta:
2013. május 06. 20:25
Tisztelt Dr. Sándor Ferenc doktor úr köszönöm a válaszát, de akkor amit kaptam (75 mg/10ml Ropivacain-hydrochlorid Kabi 7,5mg/ml Injektionslösung) injekció, az nem is szüntette volna meg a fájdalmamat? Vagyis ahogy írja, a műtétet ne vállaljam?
Tisztelettel: Ungvári Gábor
2013. május 06. 15:41
A herefájdalom és duzzanat oka valószinüleg a heréket ellátó szalag (melyben erek ,idegek, és az ondóvezeték fut) összenyomatása,melyet vagy a sérvkapu zárására behelyezett öltés, és/vagy seboedema okoz.Ennek megfelelően az idegek átmetszése véleményem szerint nem fogja orvosolni a problémáját.
Üdvözlettel:
Megválaszolta:
2013. május 06. 13:26
Nem tartozik a szakmámba a kérdés.
Megválaszolta: Dr.Jánky György
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank