Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - LDH magas értéke

LDH magas értéke kérdések és válaszok

LDH magas értéke
Tisztelt Főorvosnő/Úr!
Kérem szíveskedjen segítségemre lenni. Biológiai szívbillentyű és baypass műtétem volt 2014-ben.Sajnos a vesefunkcióm nagyon leromlott a nyáron. Kórházban kezeltek, jelleg a kreatinin értékem 153,0 eGFR 30,0 Hemogblobin A1c 5,9 . II. tip.cukorbeteg vagyok. Sajnos az INR értékem nagyon ingadozó. A tegnapi laboreredményem 4,69, előző héten, 4,35 volt. Ami nagyon aggaszt, hogy az LDH értékem 720,0. A dec. laboreredmény 662,0 mutatott. A házi orvosommal megbeszéltem, hogy mivel hetente INR és vesefunkcó ellenőrzés végzünk, a HDL is ellenőrizve lesz, ahogy meghatározott időben. Aggaszt, hogy miből adódik. A májfunkcióm GOT 12, GPT 6, Gamma Gt 28, Alkalikus foszfatáz 66, Direkt bilirubin 13,9. Sajnos ilyen komolya műtét után a beteg hajlamos bepánikolni. A lényeg az, hogy én mindent megteszek mindig a gyógyulás érdekében, de most megijedtem, mert különböző nem jó dolgokat olvastam az interneten a magas LDH értékről. Kérem szíveskedjen véleményezni, tanácsot adni, esetleg megnyugtatni. Tudom, hogy a távdiagnosztizálás nem lehetséges. A napokban a kardiológus doktor úrat is felkeresem, de addig szeretném tudni, hogy mit kell tennem a laboreredmény javitása érdekében. Köszönöm szives válaszát, tisztelettel üdvözli Bárány Györgyné
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2017. április 07. 07:24
Kedves Bárányné!
Miután biológiai műbillentyűt kapott, amennyiben ritmusosan ver a szíve, (nincs pitvarremegés), akkor nem kell tartósan véralvadást gátló kezelést alkalmazni, elég lenne az Aspirin, kivéve ha aneurizmát írtak le. (Infarktust követő csúcsi tágulat). És ekkor nem kell az INR sem. Labor leletei jól beállított cukorra utalnak, veseelégtelenség mellett, a magas LDH lehet a billentyű beültetés következménye (hemolízis), de vérképző betegségre is utalhat. Kérjen tanácsot hematológustól.
Szeretettel: dr. Kerkovits Gábor
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*
Reklám

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank