Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Koponya MR

Koponya MR kérdések és válaszok

Koponya MR
Tisztelt Doktornő!

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát!
Szeretnék még néhány kérdést feltenni a doktornőnek!
Ez a vérrög magától fel fog szívódni? Ha igen, akkor kb. mennyi idő múlva?
A fejem azóta is fáj, s néha hányingerem is van. Ez megmarad addig, amíg fel nem szívódik a rög?
Mitől lehet ez a vérrög? Az elmúlt időszakban semmilyen komoly betegségem nem volt, csak megfázás, de az is pár nap alatt rendbe jött.
Bal oldalon az MR csíkszerű áramlást, és telődés kiesést írt le. Ez mit jelent pontosan? Ez magától rendeződni fog? Vagy kell még valamilyen gyógyszer?
Elkezdtem szedni a Trombex tbl.-át. A fejfájásom miatt Algopyrint szoktam szedni. Szedhetem-e a Trombex mellett?
Nem dohányzom, nem iszom alkoholt, fogamzásgátló tbl.-t sem szedek. A vérnyomásom inkább alacsony, koleszterinszintem normális. Van-e olyan étel, amit esetleg nem fogyaszthatok?
Elnézést kérek a sok kérdés miatt, de nagyon aggódom.


Tisztelt Doktornő!
Én egy 45 éves nő vagyok. Fejfájás, szédülés miatt elmentem egy neurológushoz, aki elküldött koponya CT vizsgálatra, melynek eredményét leírom. CT: A liquorterek megfelelő tágasságúak. Az agyállományban kóros densitás eltérés nem észlelhető. A középvonali struktúrák nem dislocáltak. A jobb sinus maxillaris alsó recessusában 2,5 cm-es polypszerű, lágyrészdenzitású képlet van. Vél: Sin. max. chr. l.d. Ez mit jelent? A neurológus dr.-nő azt mondta, hogy ne foglalkozzam vele, de mivel a fejem továbbra is fáj, ezért MR vizsgálatra is elküldött. Ennek az eredményét is leírnám, és kíváncsi lennék az Ön véleményére. MR: A liquorterek norm. tágasságúak. A középvonal nem diszlokált. Bal oldalon temporalisan az oldalkamra szarva mellett a fehérállományban 8 mm-es T2 és FLAIR szekvenciákon jelintenzív góc ábrázolódik. Egyebekben az agyállományban kóros eltérés nem mutatkozik. A craniocervicalis átmenet szabályos. A fázis kontraszt angiographiás képeken bal oldalon a sinus transversus és sigmoideus alig ábrázolódik, itt szakaszos, keskeny csíkszerű áramlás figyelhető meg. A sinus sagittalis superior előtt nagyobb szakaszú telődés kiesés látszik. Egyebekben a sinusok szabályos telődést mutatnak. Vél: Bal oldalon sinus radius és sigmoideus thrombosis kis recanalisatio jeleivel. Ennyi a lelet. A dr.-nőhöz visszamentem és írt fel Trombex nevű tbl.-át. Mit jelent ez a lelet? Kell e, hogy aggódjak a továbbiakban? Ez gyógyítható? A Trombex tablettáról azt olvastam, hogy vérzékenységet okoz. Ez a menstruációs időszakban mit jelent?
Nagyon várom válaszát.

A CT lelet a jobb oldali arcüregben levő polypust ( nyálkahártya-duzzanat ) igazolt - nem agyi elváltozás.
Az MRI vizsgálat a z agyban vénás, tehát gyűjtőeres röögösödést igazolt - erre valóban vérhígítót adunk, hogy a vérlemezkék nem csapódjanak össze és ne legyen nagyobb, ill. több helyen ilyen thromus-, rögképződés. A gyógyszer jó, a veszélyeit valósak- be kell tartani, amit az orvos mond ill. a gyógyszer kísérő levelében írnak. Pl.: ha megüti magát, elvágja valamilyét, tovább vérezhet, ha műtét vagy fogászati beavatkozás válik valami miatt szükségessé, azt végző orvossal megbeszélni a Trombex szedését , stb.
Az ilyen hatású gyógyszerek szedésével járó veszély jóvl kisebb, mint a nem csökkentett thrombosis-hajlam.
Megválaszolta: Dr.Kiss T.Mária
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr thisReklám

Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank