Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Jogász

42 éves koromban életem első epilepsiás rohamát szenvedtem el alvásmegvonás miatt. Kivizsgálásom során minden eredmény negatív lett /EEG, MRI, neurológiai szakvizsgálat/, melyek alapján megállapították, hogy nem vagyok epilepsiás beteg, gyógyszert sem kell szednem. A problémám az, hogy a jogosítványaimat /hivatásos is/ egy időre vissza akarják vonni. Nem értem, miért, ha nem vagyok epilepsiás. Ha mégis jogos, akkor a visszavonás hogy történik, kinek a kompetenciája visszavonni, ill. mennyi időre.
Kérdező: macska Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kovács Márta Blanka 2014-03-26 00:15:32
Tisztelt Doktor Úr /Nő ! 52 éves férfi vagyok , 3 gyerekünk van , dolgozom. Panaszaim szédüléssel, fül dugulással zúgással , hányingerrel kezdődtek évekkel ezelőtt. LELETEIM :2011.01.17.: mko jó hallás, 2000Hz-től kp.fokba hajló perc.tip. leeséssel. R 42HO H 9030 2012.12.14.: jobb-on :2000Hz-ig jó 2000Hz-től kp. nagyf. hajló perc leeséssel . bal-on : 500HZ-ig jó hallás 500HZ-től kp. nagyfokba hajló perc.leeséssel . (Betaserc ) 2013.03.12. jobb oldalon: 2000Hz-ig ép 2000Hz-től kp.nagyfokba hajló perc .tip. leeséssel. bal oldalon : nagy-súlyos fokú perc.tip. halláscsökk.. Mko.csúcsos tympanogramm, Fénytelen dobhártyák (1dl Glicerin , Lucetam 1200mg 3*2 ) H9120 CT 2013.04.03. : U9990 2013.03.14.: jobb:2000Hz-ig ép 2000Hz-től kp. nagyfokba hajló perc.tip. leeséssel bal oldalon :hallása kiesett. Most 2014_ben ugyan ezek szerepelnek a leleten , de a hallásvizsgálati lapon kb. 3000Hz-nél 60-70db , lejjebb kb 80db van jelölve , lejjebb mint 2013-ban volt . Jelenleg Lucetam , Q 10, C vitamin , Belfogamma -t szedek . Szeretnék adókedvezményt igénybe venni és igazolást kérni ehhez , de a fülész ( a leleten amit kiadott szerepel, hogy állapota véglegesnek tekinthető ) azt mondta neki sok a betege , nem ér rá , majd a háziorvos kiadja az a dolga . A háziorvos viszont azt mondja igaz hogy a bal fülemre süket vagyok , de a jobbra hallok , ezért nem ad igazolást , nem jár adókedvezmény .MOST JÁR , VAGY NEM JÁR AZ ADÓKEDVEZMÉNY ? Hiszen csak a megkeresett fizetésemből vonnának kevesebbet . Lehet hogy nekik nem számít az az évi pár ezert forint , de nekünk már a gyógyszerek is nagy kiadást jelentenek ,főleg egykeresős családként .A feleségem a legkisebb gyerek problémája miatt nem tud dolgozni (magántanuló ), egyébként sincs sok lehetősége .MI OKOZHATTA A HIRTELEN HALLÁSKIESÉST ? Az egyik fiunknak mononucleosisa volt , sokáig tartott míg meggyógyult . A legkisebb gyerekünknek 2012-ben kezdődött a tartós hőemelkedése ,nagy nehezen kiderült cytomegalo vírus fertőzése is volt , a hőemelkedés azóta is van . Arra gondoltunk talán okozhatta valami ilyen jellegű vírus az én süketségemet is , de egyik orvos sem küld szerológiai vérvételre , hogy kiderüljön .Jó lenne tudni , mert talán könnyebb lenne belenyugodni az állapotomba is , ha lenne magyarázat .MELYIK ORVOS KÜLDHET SZEROLÓGIAI VÉRVÉTELRE , ÉS KÖTELES LETT VOLNA KÜLDENI HAMARABB IS ? Nagyon várom részletes válaszát , melyet előre is köszönök. mjutka70@citromail.hu
Kérdező: mjutka Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Jogász ! Mostanában szeretném benyujtani a rokkantosítási kérelmemet,mert parkinson kor betegségem és többféle más is van31 éve irodai munkámat akézremegés miatt nem tudom ellátni. -a kérdésem a következő lenne: A szakorvosi véleményt kell bemutatnom a munkátatómnak és Ő megszünteti a munkaviszonyomat és csak akkor adhatom be a kérelmet az NRSZH felé? 2012. január 1-jét követően a megváltozott munkaképességű emberek ellátásai jövedelempótló jellegűek, ezért csak akkor megállapíthatók, ha - egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex vizsgálata alapján 60 százalékos vagy annál kisebb mértékű és - keresőtevékenységet nem folytat, - rendszeres pénzellátásban nem részesül, - a kérelem benyújtását megelőző öt évben legalább 1095 napon – tehát összesen három éven át volt társadalombiztosítása. Feltétele tehát, az említett biztosítási jogviszony, amelyet az adóhivatalnak kell majd igazolnia. Az utóbbi ftveltétel azonban nem vonatkozik azokra, akik 2011. december 31-én részesültek az ellátások valamelyikében. Hivatkozás: 2011. évi CXCI. Jól értelmezem ,hogy meg kell szüntetnem a munka viszonyomat mielőtt a papírjaimat benyujtom az NRSZH felé? Mi van akkor ha az NRSZH elutasít, akkor kétszék közül a pad aláveste lesz ?!
Kérdező: moja Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Talabér János 2013-01-28 14:52:16
Tisztelet Jogász! Betegségeim miatt,benyújtom a leszázalékolási kérelmet,30 év köztisztviselői munkaviszonyom van,49 éves vagyok.Úgy tudom ,hogy mielőtt nyugdíjasnak minősítenek, előtte munkáltatónak mutassam be az orvosi szakvéleményt miszerint a munkavégzésre továbbiakban nem vagyok alkalmas, ekkor a munkáltatónak fel kell menteni,végkielégítés is jár. Kérdésem a következő:A rehab intézet határozatával együtt keressem fel a munkáltatót? Mert mi van akkor ha elutasítanak és a munkáltató meg már felmentett?
Kérdező: moja Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Talabér János 2013-01-16 18:34:35

Reklám

Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank