Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Ingadozó vérnyomás

Ingadozó vérnyomás kérdések és válaszok

Ingadozó vérnyomás
Tisztelt Címzett!

35 éves, nem dohányzó, kissé stresszes életet élő férfi vagyok. Másfél éve diagnosztizáltak nálam mitralis prolapsust, melyre Bisoprolol Sandoz 2,5 mg-ot szedtem 1 évig, majd lecseréltük 1 hónapja Nebivololra, mert nagyon sok mellékhatás jelent meg: fejfájás, hasi panaszok, sorozatos extraszisztolék és szorongás. A prolapsus megjelenése óta a vérnyomásom időként enyhén emelkedik (illetve korábban sose mértem alkalmanként, csak a háziorvosnál, de olyankor 120/70 volt évekig) , ez eléggé megrémít és sajnos a szorongásomat erősíti, bár kiugróan magas még nem volt. 157-es szisztolés és 93-as diasztolés érték volt eddig a legmagasabb, egy eléggé pánikos pillanatban, de ami megijeszt, hogy 5 perc alatt képes 10-15 Hgm körüli értékkülönbségeket produkálni és nem tudom, ez még belefér-e? Amikor 135/91-et mérek, majd 5 perc elteltével 122/80-at, az még normális? Valamint az, hogy a két karomon mérve nem egyezik az érték, úgy tudom elfogadott, de ott is megvan megvan ez a 10 Hgm eltérés. Álatlában a második értéktől félek, ha az 90
feletti. A pulzusom tartósan 60 körüli a gyógyszer miatt, de az a vérnyomásomra nem hat ki, a fent írtak miatt. Mondhatjuk, már otthon is fehér köpeny szindrómám van, talán néha ezért is emelkedett első méréskor.
Sokfélét olvasni, sok helyen, nem tudok így eligazodni.
Előre is köszönöm válaszát!
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2017. március 30. 15:21
Véleményem szerint nincs izgulnivalója. A mitrális prolapsus miatt én nem adtam volna gyógyszert. A vérnyomásának semmi köze a mitrális prolapsushoz, legfeljebb a tudathoz, hogy valamit mondtak. Egészséges ember vérnyomás nyugalmi helyzetben is "ingadozik", típusos esetben reggel a legmagasabb, délelőtt lemegy, majd este még egy kicsit emelkedik. A célérték nyugalomban legyen 140/90 alatt. 140/90 felett, de 160/100 alatt úgynevezett határérték hipertóniát mondunk, ezt nem gyógyszerrel, hanem életmód váltással kezeljük: rendszeres testmozgás, testsűlycsökkentés, sószegény étrend.
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás



Flattr this



Reklám


E-mail cím:*
Név:*

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank