Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Helex SR

Helex SR kérdések és válaszok

Helex SR
Tisztelt doktor úr/nő!
Mintegy 3 évvel ezelőtt költöztem haza Magyarországra, korábban Angliában éltem, ahol citalopramot kaptam az orvosomtól, ami úgy hiszem, hogy egészen kiválóan segített. Amint hazaköltöztem és körzeti orvost kellett válasszak, kiderült, hogy rendkívül magas a vérnyomásom és egy cukorbetegség kapujában állok. Az orvosom a vérnyomás problémát(ami azóta 25 kiló fogyással megoldódott) különböző vérnyomás csökkentőkkel kezelt, pluszba kaptam frontint, amit havi 100 szemes kiszerelésben írtak fel nekem(napi 1 mg-ot szedhettem volna). Elsősorban az én ostobaságom és a könnyen elérhető gyógyszer függőséghez vezetett, többet kezdtem el szedni a megengedettnél. Ekkor, szinte napra pontosan egy éve jelentkeztem a helyi addiktológián, ahol átállítottak 2x0.5 helex sr-re és az addigi citalopramot lecserélték brintellixre. Az utóbbinak azt hiszem, nemhogy nem sok haszna, úgy hiszem nem használ... Az első, a helex memória zavart okoz nálam, rendszerint alapvető dolgokat elfelejtek. Lassult a beszédem és roppant ingerlékeny vagyok. Ezeket a tüneteket elmeséltem addiktológus orvosomnak, és 7 nappal ezelőtt a reggeli adag(0.5) elhagyása mellett döntött. 2-3 nap elteltével pánikrohamok kezdtek rám törni, a ,,mit keresek én itt gondolatok,, és a megőrülésről való rettegés kezdett úrrá lenni rajtam. Nem tudom, mitévő legyek, az orvosom szabadságon van. Próbáltam segítséget kérni a pszichiátriai ügyeleten, ahol a helex újbóli szedését javasolták, amivel nem tudom, hogy jót teszek-e magammal vagy sem?! Szeretném megkérdezni, hogy létezne-e más alternatívája a helex elhagyásának? Esetleg pótolható volna kisebb adagú frontin bevétellel, avagy más nyugtatóval támogatható a leszokás, és a brintellix mire cserélhető? Köszönöm megtisztelő válaszát és segítségét! Molnár Ákos
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr thisReklám

Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank