Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvos válaszol - Fertőző betegségek orvosa

Fertőző betegségek orvosa

Épp egy éve, tavaly január 9-én orbánc lett bal lábamon... majd május második felében kiújult, ugyanitt, ugyanígy. Első alkalommal még pár napos kórházi kezelésben is részesültem, viszont a gyors visszatérés tavaly tavasszal (hogy egy éven belül is másodszorra) nagyon meglepett, az összes rá jellemző kezdeti tünetekkel: 40 fokos láz, hidegrázás, émelygés, majd étvágytalanság. Ugyanezen kísérő tünetek nélkül, tehát feltételezhetően nem újbóli jelentkezése a betegségnek, hanem "csak" kiújulása zajlik egy hete: bal lábon vörös lángnyelvre emlékeztető rajzolat nélkül a jellemző sötét meggy-bordó színezet, ödéma a rüszt alatt ls bokatájon, valamint az alsó lábszár alsó felében méginkább... Gyógyteák és vízhajtók hatására (napi 2 tabl. + sópótló, a teák ivásra és lábaim borogatására is!) most a "lobbanás" tűnőben, sőt éppen az elmúlt éjjel rohamosan visszakarcsúsodott a lábszáram, olyannyira, hogy már-már kezdem remélni a VÉGLEGES felépülést. Különböző antibiotikumok szedését követően tért vissza - hangsúlyozom - viszonylag hamar az orbánc. (ÖT HÓNAP után ÚJBÓL!) Kérdésem: elsősorban a baktériumfajta pontosítására irányul. Nem lehetséges, hogy egy vagy néhány ellenőrizetlen, visszamaradt Staphylococcus - netán a ritkább Streptococcus - "aknamunkájá"-ról lehet szó? Második kérdésem: vagy nem célzottan a baktériumfajta kiirtására szolgáló antibiotikum - esetleg nem elegendő ideig tartó - szedése eredményezi mindezt? Vérvétellel megállapítható a baktériumfajta? Vagy teljesen rossz irányba menne el, esetleg mégis javulást hozna, ha hosszabb ideig, de kisebb napi adagban szedném a rávaló antibiotikumot? (Végiggondolva, még az újrafertőződés is kizárva részemről, bár nem teljesen lehetetlen ez is, sajnos.) Reménykedve várom válaszukat, egészen a nyirokmirigy rendszer bármilyen összefüggéséhez, zavarához is kapcsolódna reagálásuk: bármilyen irányba boldogan venném útmutatásukat vagy biztatásukat, mert már mentálisan is kezdem megsínyleni ezt a sehová nem vezető állapoto(ka)t, amiket és ahogyan teremt az orbánc bal lábamon, időnként gyengén jelezve jobb lábamon is jelenlétét... Őszinte tisztelettel és reményteljes várakozással: VARAJTI TIBORNÉ, ÁGNES (asylum@freemail.hu)
Kérdező: asylum Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm. Azt szeretném megtudni,megkérdezni,mennyi esélyem van kilábalni a C.diff fertőzésből.Tavaly kaptam,sajnos csak 3 hónap után készült tenyésztés,ami kimutatta.Ekkor a klion kezelés negatív mintákat hozott.Sajnos azonban 2 hónapja kiújult,amire adtak 10 napig supplint,sajnos hatástalan volt.Utána kórházban klin+vancomicyn 10 napig,ami ugyancsak hatástalan volt,most fidaxomicint szedek,1 nap van még a kúrából,de a panaszaim ugyanúgy megvannak+társult hozzá bal oldali,jobb alhasi szúró-nyilalló fájdalom is.Ön szerint a széklet transzplantáció mennyire lesz sikeres? Már igencsak kezdek félni,mert elfogynak a lehetőségek.. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: breki Válaszok száma: 0 db
Kedves orvosok nagyon el vagyok keseredve mert nem sikerül hónapok óta kideríteni hogy bajom lehet,a panaszom hónapok óta mandula gyulladás és fül fájással párosul a fülfájást foghagyma olajjal elég jól kezeltem .A mandulám egy két napig jó aztán vissza tér a kaparó érzés ami kis sárgás pontok jelelnek meg egy kettő a házi orvos azt mondja cukorka elég rá de ez lassan fél éve folyik és sajnos a hátam is fáj ami derék tájon ami csak éjjel jelentkezik nappal nem fáj ,volt vér ,vizelet ,ultrahang ,reumatológia, nőgyógyászat ,röntgen vizsgálatok.Csontkovácsnál is voltam ami nagyon sokat segített és fülakupunktúra is ami a mandulámnak volt csak jó de egy hét múlva ismét megjelent a kaparó érzés és sajnos most a derekam ismét fáj .Fájdalom csillapítok nem használnak és az antibiotikum sem használt egyedül a penicillint még nem próbáltam , a kálcium injekcio ami használ a derekamra egyedül De sajnos senki nem tudja mi bajom lehet mert minden leletem normális nincs semmiféle elváltozás .Kérem segítsenek hogy hova menjek és hol kezdjek el újabb vizsgálatokat vagy mit tegyek mert nagyon el vagyok keseredve hogy mi bajom lehet .Nagyon köszönöm a segítségüket és várom a válaszukat Üdvözlettel és Köszönettel Mátyás Orsolya
Kérdező: orsikatibor@gmail.com Válaszok száma: 0 db
2014 augusztusában egy kibontott, 50 éves ajtóból lehulló fadarab megszúrta a bal kézfejemet, nem vérzett, csak egy mélyedést okozott a bőrfelületemen. A sérülés környezetében, 2-3 cm átmérőjű felületen a bőr kipirosodott, a közepe nem gyógyult, az ott keletkező, szilárd varasodást időnként kipiszkáltam. Ez így zajlott cca. másfél hónapig, mikor aloe vera levéllel két éjszaka lekötöttem, hátha az meggyógyítja. Az aloe vera a sebet gyakorlatilag két nap alatt begyógyította. A harmadik napon éjszaka, a bal hónalji nyirokcsomóim elkezdtek fájni, ami nagyon meglepett, megijesztett, mivel hasonló sem történt még eddig velem. A nyirokcsomók egyre fájdalmasabbak lettek, az egész hónaljam bedagadt, a lázam 38,5 °C körül volt (a láz 1,5-2 hétig megmaradt). Ez pár napig így maradt, mert hétvége következett, és csak hétfőn tudtam orvoshoz menni. Ott antibiotikumot írtak fel, aminek hatására néhány nap alatt a hónaljam vizenyős, dagadt állapota megszűnt, viszont a nyirokcsomók továbbra is fájdalmasak voltak, és méretük is nagy lett (1 db 4,5 cm-es, és 2 db 1 cm-es), begyulladt a kézfejemtől a hónaljamig futó nyirokvezeték, mely a teljes hosszán fájdalmas volt, továbbá a gyulladástól megrövidült, a karom mozgásszabadságát nagymértékben csökkentve. A nyirokcsomók begyulladása után másfél héttel a kézfejemet megműtötték, a sérülés helyét felnyitották, de nem találtak semmit, a metszést nem varrták, hagyták szabadon begyógyulni, hogy ha mégis van benne valami, szervezet ki tudja dolgozni. A seb tökéletesen begyógyult. Belgyógyászatot, hematológiát jártam hetekig, Debrecenben a szakmájukban a legjobb orvosok próbáltak segíteni, de a nyirokcsomók gyulladásának okára nem tudtak rájönni, mivel a nagyon alapos, többszöri vérvizsgálat minden eredménye (vírusszerológia, tumor, leukémia, autoimmun...) negatív volt, minden érték normális. A nyirokcsomó begyulladása után két hétig lázam volt, majd másfél hónapig hőemelkedésem. Mivel minden vizsgálat (kivéve az ultrahangot, amely reaktív nyirokcsomó megnagyobbodást állapított meg) negatív volt, az orvosok semmilyen gyógyszert nem tudtak számomra adni. Karácsony előtt megszűnt az esti hőemelkedésem (minden nap, néhány órára felment a testhőmérsékletem 37,4-37,6 °C-ra), január első napjaiban megszűnt a kézfejemtől a hónaljamig futó nyirokvezeték érzékenysége, a karomat már teljesen fel tudom emelni, nem korlátozza a rövidült nyirokvezeték. A nyirokcsomók nagysága nem változott, kb. két hete (január vége) begyulladt a sorban a következő nyirokcsomó, amely érzékenysége, fájdalmassága, gyulladása egy bő hét alatt tulajdonképpen megszűnt, de marad a borsónyi nagysága. Jelenleg az orvosok PET-CT-t javasolnak, amellyel azt vizsgálják, hogy a felsőtestemben, nem látható, nem tapintható nyirokcsomó duzzanat van-e, ill. a legnagyobb nyirokcsomóból szövetmintát kívánnak venni, a duzzanat okának vizsgálatára. Végső esetben a nyirokcsomók eltávolítását ajánlják. Egyébként 50 éves vagyok, rendszeresen sportolok (futok), semmilyen közérzeti problémát (indokolatlan fáradtság, étvágytalanság, fogyás, stb.) nem tapasztalok, egyedüli panaszom a hónalji nyirokcsomók állapotából ered. Az orvosaimat, és engem is aggaszt a fent leírt probléma, a negatív diagnosztikai eredmények következtében senki nem tud mondani semmit, én viszont sem rövid, sem hosszú távon nem szeretnék ebből nagyobb bajt. Kérdésem, hogy van-e ötletük? Továbbá szükségem lenne a magyarországi legjobb nyirokrendszer-specialista nevére, elérhetőségére. Segítségüket előre is köszönöm!
Kérdező: Szegedi Sándor Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor-úr/nő/!!Január 6-án volt egy védekezés nélküli orális kapcsolatom egy prostituáltal!Nagyon megijedtem,hogy elkaptam a hiv-fertőzést!3hét-SZ.László/Uniform/Negatív!4 ,5,6,8,9,10,Hét OEK Elisa/Negatív/11,12hét SZ.László/Determine/Negatív/!13.hét OEK/Negatív/.Tehát van egy csomó negatív tesztem.A tesztek biztosan megbízhatóak ennyi idő után,viszont mi van ha a szervezetem nem termel kimutatható mennyiségű ellenanyagot?az antigén akkor is kimutatható lett volna?A 3 héten belül 2-szer voltam/vagyok/ lázas,torokgyulladás,fejfájás,nyírokcsomó nagyobbodás,hónaljban,nyakon,voltak ízületfájdalmaim/térd,nyak,csukló/!Ezek mind beleillenek az akut-tünetek közé!Ön szerint kizárható a fertőzés?Vagy végeztessek újabb teszteket?Most 4 hónap után is negatív!
Kérdező: kk80 Válaszok száma: 0 db
A héten jártam fogorvosnál,2 fogamat tömte be, rá 2 napra az ínyemen fehér foltszerű nagyon fájó,seb jött elő és vörös az ínyem is. Most már nemcsak ott fáj ,hanem a fülem ,de még a fogaim is, sőt mivel hátsó fog volt az egyik már a torkomon is érzem a fájdalmat.Mit lehet erre szedni, vagy öblögetni?
Kérdező: Kollár Katalin Válaszok száma: 8 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2015-03-17 22:51:54
24 éves fiatalember vagyok sexuális kapcsolatot követően elkaptam valamilyen fertőzést tüneteim:balanitis a makkon néha viszkető hugycsőgyulladásal folyás az nincs far,csípő comb izmai,zsírszöveteti fokozatosan elvékonyodnak a comb külső oldalán végighúzódott a térdizületik ami szintén begyulladt hát izmok has izmok is fájnak vékonyodnak kérdésem az volna hogy lehet e kórokozó a colostridium valamelyik fajtája a bűnös? térdizületi folyadékból vetesek e mintát vagy honnan érdemes mintát vetetni tenyésztés szempontjából ?az ált nemi betegségeket kizárták ez valami veszélyes más tipusu fertőzés lehet kérem segítsen valaki
Kérdező: toncsika88 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Várkonyi István 2013-03-19 09:52:17

Reklám


E-mail cím:*
Név:*

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank