Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - fertozo

fertozo kérdések és válaszok

fertozo
Tisztelt dr.

Otodeves orvostanhallgato vagyok, sebeszet gyakorlat alkalmaval a varrotuvel megszurtam magam. A paciens fejenek temporalis reszen volt 2 cm nagysagu, kb 3 -4 mm melysegu seb. A tunek amivel vartam termeszetesen nem volt lumenje. A nagyujjam hegyet szurtam meg, kozvetlenul a korom mellett. Kb 2mm melysegu szurt seb keletkezett, amibol meg ver is csak 1 csepp folyt. A szuras utan 2 perccel langyos vizzel, majd fertotlenitoszerrel, majd joddal atmostam. HEP B ellen vakcinalva vagyok. Megkerdeztem az ott levo sebeszt aki azt mondta nem lesz gond eleg ha megmososm a sebet, vele is megtortent mar, de en nyugatalan maradtam. Kerdes: mekkora a valoszinusege, hogy ilyen modon megfertozodjek HEP C vagy AIDS virussal?
u.i. elnezest az ekezethianyert, de kulfoldrol vagyok gyakorlaton es onnan irok Onnek,
valaszat elore koszonom, tisztelettel: Kitty
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2015. március 17. 22:41
Szükséges lehet egy kivizsgálás.
Addig is az ajánlatom:
FLANOX antioxidáns elixir és SPOONZ bélbaktérium tartalmú joghurt.
További hasznos információk:
http://biogyogyaszdoktor.hupont.hu
Üdvözlettel:
Ph.D. Sándor Peresztegi
Megválaszolta: Ph.D. Sándor Peresztegi
2013. március 19. 10:02
Kedves Kitty,
A fertőződés valószínűsége kicsi, de érdemes lett volna az operált beteg vérét is megvizsgálni, HCV, HBV , HIV irányban. Ha ezt tudnánk, könnyebb lenne tanácsot adni. Önnek meg kell nézni a HBSAG, HB-antitest titerét, ha egyszer életében 10 NE felett volt, újra oltani sem szükséges. A HCV esélye nagyobb minta HIV fertőzésé, mindkettőt ELISA vizsgálattl kell szűrni. ha fertőződőtt, DAA val kezelni kell még időben.
Üdvözlettel,

István
Megválaszolta: Dr. Várkonyi István
2013. január 24. 17:48
Kedves érdeklődő, adatok biztosan fertőzött betegekben alkalmazott tű szúrásával állnak rendelkezésre.
Ha biztosan HIV-vel szennyezett tűvel véletlenül megszúrja magát, körülbelül 1:300 az esélye, hogy megfertőződjék. A kockázat nő, ha a tű mélyen hatolt be, vagy ha fertőzött vér befecskendezésre került.
Amennyiben HCV-fertőzött személytől származó tűszúrás okozta sérülés jön létre, a megbetegedés esélye 1,8%. A kockázat nagyobb, ha a tű üreges és a szúrt seb mély.
Megválaszolta: Dr. Kádár János
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás



Flattr this





E-mail cím:*
Név:*
Reklám

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank