Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Dr. Simó Magdolna

Dr. Simó Magdolna kérdések és válaszok

Dr. Simó Magdolna
Tisztelt Doktornő!

10 éves kisfiam újszülött korából származó betegsége miatt súlyos fogyatékkal él, látássérült, mozgássérült és a beszédközpontja is. Ezáltal nem tud járni, és beszélni sem. A vizsgálatok kimutatták,hogy az agy nagy része károsodott, csak a törzsdúc megtartott. Epilepsziája tünetmentes, napi 3x4 ml Tegretol mellett.
Azonban több éve vannak dührohamai, autoagresszív lett, sokszor számunkra nincs ennek nyilvánvaló magyarázata. Sokszor fogjuk/ fogják rá frontokra, de ezek a kitörések mindennapossá váltak. Kisfiam orvosait nem ismerem, mert a hétköznapjait egy kis intézményben tölti, hétvégenként van velünk. Az intézmény pszichiátere most már 3 féle nyugtatót javasolt kisfiamnak:
-Ripedon 1 mg 0,5-0,5-0,5
-Rivotril 0,5mg 1-1-1
-Tiapridal 100mg 1-1-0
Emellett kisfiam nyugtalan, nyugtathatatlan, sokszor sikítva sír. A napokban sokat aludt, és semmi nem köti le, ami azelőtt.
Tanácstalan vagyok, kihez forduljak, ezt az állapotot hosszútávon nem bírjuk, az egész család kétségbeesett, elkeseredett.

Kérem, lehetőségeihez képest mielőbb válaszoljon!

Tisztelettel

Rabb Bernadett
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2014. december 29. 20:23
Kedves Bernadett !
Valóban sok időváltozás zajlott ebben az évben - ez is lehet egyik oka a változásnak. A másik, hogy Ö is változik .
A harmadik: az új kombináció is okozhatja - sokáig szedett carbamazepinet ( Tegretol ) - ez a gyógyszerelés más - nem hozta meg talán a várt jó eredményt - a nyugodtabb állapotot - ezért kell a Fiú orvosaival beszélni.
Önöknek is boldogabb , nyugalmas Újesztendőt kívánok dr. Kiss t.Mária
Megválaszolta: Dr.Kiss T.Mária
2014. december 29. 18:50
Tisztelt Doktornő!
Nagyon köszönöm gyors válaszát. Mindenképpen felkeresem a kezelőorvost, természetesen megfogadom tanácsát.
Csak még az volna a kérdésem, hogy valós lehet-e, hogy ennyire frontérzékeny a kisfiam? Vagy az új gyógyszer okozhat-e aluszékonyságot, rossz közérzetet nála?
Köszönöm!
Boldog Új Esztendőt kívánok Önnek és családjának!
2014. december 29. 17:38
Kedves Bernadett !
Nagyon szomorú, amiről, amit ír. Látatlanban sosem helyes gyógyszeradagolásban tanácsot adni. Keressék ,meg az intézet orvosait , mondják el, milyen változás jelentkezett és beszéljék meg előszóban a folytatandókat.
Jobbulást kíván dr. Kiss T.Mária
Megválaszolta: Dr.Kiss T.Mária
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás



Flattr this



Reklám


E-mail cím:*
Név:*

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank