Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Csípőprotézis kockázata és az altatás körülményei

Csípőprotézis kockázata és az altatás körülményei kérdések és válaszok

Csípőprotézis kockázata és az altatás körülményei
Csípőprotézis műtét előtt állok, a TSH értékem 42 (2013.12.30), indokolt -e a műtét elhalasztása. Kérhetem -e az altatást a műtétkor a gerinbe történő érzéstelenítés helyett.
Előfordulhat-e, hogy a behelyezendő protézis nem fér be a vápába? ha igen ez mikor derük ki? Már csak a műtétkor, vagy van -e lehetőség , annak a műtét előtti megállapítására is ?
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2014. január 28. 18:59
Szabad megkérdeznem, hogy ki és hol operálja?
Megválaszolta: Molnár Szabolcs
2014. január 28. 18:48
Tisztelt Doktor úr!
Nagyon szépen köszönöm a gyors és kielégítő válaszát, bár csak az én választott orvosom is ilyen szépen elmagyarázná mire számíthatok.
További jó egészséget kívánok munkájához üdvözlettel : Gulyásné Tölcsér Mária
2014. január 28. 18:44
Tisztelt Hölgyem / Uram! A TSH értékről elsősorban a kezelő vagy a leendő endokrinológus kezelőorvosának a véleménye számít, amelyet az anaesthesiológus kell, hogy figyelembe vegyen. A műtéttel kapcsolatos általános dolgokról egy anaesthesiológiai vizsgálat dönt - ezt minden kórházban, osztályon az adott rendnek megfelelően meg is teszik a műtét előtt. Amennyiben szükséges ennek a beállítása gyógyszeresen (úgy vélem igen), akkor a beállításig ez szükséges lehet. Az altatást kérheti, de azt is az anaesthesiológussal kell, hogy tisztázza - amennyiben nincs kizáró ok, biztosan figyelembe veszik a kérését. Vápa: amikor előjegyezték a műtétre, kellett, hogy legyen röntgen felvétel. Általában egy medence (un. ap irányú) és egy csípő oldal felvétel szükséges. Amennyiben felmerül, hogy fejlődési rendellenessége volt, vagy volt esetleg sérülése és nem tisztázottak a viszonyok a 2 irányú röntgen alapján, akkor CT vizsgálat szóba jöhet, de ez nagyon ritkán fordul elő. Igazából már annyira előrehaladott a csípőprotézis beültetés, hogy rendelkezünk mindenféle vápával és ha a vápa csontos fala hiányzik, akkor azt ki lehet csonttal (a saját kivett combfejéből) vagy művi vápakosárral egészíteni. De ezek egészen extrém esetek és ezek a röntgen felvételek alapján kiderülnek. Elvileg van un. sablon is a protéziseknek, amiket rá lehet illeszteni a röntgenre és megtervezni a vápa méretét. Üdvözlettel: Molnár Szabolcs (szabolcsmolnardr@gmail.com)
Megválaszolta: Molnár Szabolcs
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank