Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Alkar törése(Műteni kell vagy mégsem?)

Alkar törése(Műteni kell vagy mégsem?) kérdések és válaszok

Alkar törése(Műteni kell vagy mégsem?)
Tisztelt Doktor Úr/Nő!Kisfiam 2014.07.10.-én eltörte mindkét alkarcsontját,melyet altatásban raktak helyre és gipsszel rögzítették.3x voltunk kontroll röntgenen 3.napon,7.napon,11.napon,amikor is a csontok a helyükön voltak.Ezután 2 hét múlva volt csak kontroll és ezen már elmozdult a csont.Rad.eredmény:07.21.-i felvételekkel összehasonlítva a jobb radius distalis metaphysis törése kifejezetten palmar felé billent,az ulna törés helyzete változatlan.3.5 hetes jobb oldali elmozdulásos radius törés,szöglettörés 45 fok,függesztésben repositios kísérlet,szöglettörés 20 fokos lett.Körkörös gipszet kapott.Kérdésem az lenne,hogy műteni kellene-e,vagy tényleg nem lesz semmi hátránya annak ha így forr össze a csont?A csontja rendesen tud így fejlődni a növésben?Az orvos azt mondta,hogy nem lesz semmi káros következménye annak ha így forr össze,teljes értékű lesz a keze a kisfiamnak.Ez tényleg igaz,vagy inkább meg kellene műteni?Mit tanácsolnának??Válaszukat előre is köszönöm!
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2014. szeptember 01. 10:56
Tisztelt hölgyem! A 20 fok az a határ, amit még elfogadunk. Idővel kinövi, emiatt ne aggódjon. Ez csak akkor igaz persze, ha csak ezt az egy eltérést nézzük önmagában (vagyis nincs más sérülés mint pl: izület, másik rosszul forrt csont). MSz
Megválaszolta: Molnár Szabolcs
2014. augusztus 09. 10:46
A gyermekkori csonttöréseket (főleg a felső végtagon) nem kell műtéttel rögzíteni. Kisebb mértékű szöglet eltérés a későbbi növekedés során kompenzálódik.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás



Flattr this




INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank