Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Zöldség- és gyümölcslevek az elbutulás ellen
2014. augusztus 29. 22:56

zöld italok, gyümölcslé, zöldséglé, elbutulás, Alzheimer-kór

Zöldség- és gyümölcslevek az elbutulás ellen
Egyértelműen igazolták, hogy a gyümölcs és zöldséglevek fogyasztása fontos szerepet játszik az Alzheimer-kór kialakulásának késleltetésében.
Zöldség- és gyümölcslevek az elbutulás ellen

Az Alzheimer-kór állandó kutatások és tanulmányok témája. E szörnyű szellemi leépüléssel, emlékezetcsökkenéssel és az intellektuális funkciók folyamatos romlásával járó betegség néha hónapok, máskor néhány év alatt teljes elbutuláshoz vezet. A kutatások számos biokémiai eltérést igazoltak, de kialakulásának vagy okának meghatározásában a mai napig nagyszámú kérdőjel van. Nem található hajlamosító vagy egyértelmûen előrejelzô tényező, ami alapján megmondhatnánk, hogy kiknél alakul ki ez a betegség.

Az amerikai King Countyban úttörő kutatást végeztek az Alzheimer-kór kialakulásával kapcsolatban. A Kame Projekt keretében 1836 japán származású személyt vizsgáltak 1992-től 2001-ig. Érdekes módon fordított arányosságot fedeztek fel a természetes vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag zöldség- és gyümölcslevek fogyasztásának mértéke és a betegség kialakulása között, vagyis minél többször fogyasztottak a levekből a személyek, annál kisebb volt a szellemi leépüléssel járó betegség előfordulásának a kockázata.

Egyértelműen igazolták, hogy a gyümölcs és zöldséglevek fogyasztása fontos szerepet játszik az Alzheimer-kór kialakulásának késleltetésében.

Ez a fontos információ még inkább arra sarkallhatja a szakembereket, gyógyszerészeket, hogy a gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztására hívják fel a lakosság figyelmét, hiszen most már egyértelmű, hogy nemcsak a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében, hanem e szörnyű betegség minél későbbi kialakulásában is nagy hasznunkra lehet.

 

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK