Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Zavar keletkezhet a gyógyszerellátásban?
2014. szeptember 23. 20:19

gyógyszer, gyógyszerellátás

Zavar keletkezhet a gyógyszerellátásban?
Egy uniós tervezet miatt átmeneti zavart jósolnak a szakemberek. Ez az egyedi gyógyszer-azonosítás lenne, melyre a hamisítások visszaszorítása miatt van szükség, amely főként az internetes gyógyszer árusítás okán terjedhetett el. Hétfőn ült össze a szakbizottság a fontos ügy miatt.
Zavar keletkezhet a gyógyszerellátásban?

A bizottságban a magyar résztvevők a fokozatos, és csak a hamisítás által leginkább veszélyeztetett gyógyszerekre vonatkozó szigorítás mellett fognak érvelni - mondta a Világgazdaságnak a Magyarországi Gyógyszergyártók Szövetségének (Magyosz) igazgatója.

A tervezett intézkedés lényege, hogy minden egyes doboz gyógyszert egyedi azonosítóval lássanak el, ami a magyar gyártóknak 8,5 milliárd forintos költséget jelentene.

A szakemberek szerint Európa eddigi legszerteágazóbb informatikai rendszerét kellene kiépíteni, mivel európai szinten évente mintegy 17 milliárd doboz vényköteles gyógyszert adnak el, 4600 különböző gyártóhelyről és 177 ezer patikából.

Bogsch Erik , a Magyosz elnöke, a Richter vezérigazgatója korábban át nem gondolt intézkedésnek nevezte az elképzelést, szerinte inkább az olyan illegális értékesítési csatornákat kellene elzárni, amilyen például az internet.

 

Forrás: proaktivdirekt.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK