Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Wellness otthon mind az 5 érzékszervnek
2015. január 13. 19:48

wellness, érzékszerv, fürdés, masszázs, aromaterápia

Wellness otthon mind az 5 érzékszervnek
Ha már régen voltál wellnessezni, és nem is mostanában lesz rá lehetőséged, de imádod, ha kényeztetnek, akkor ez az írás pont neked szól! Segítségünkkel a fürdőszobádba költözhet egy hotel teljes spa szekciója, sőt még ennél is több, hiszen olyan meghitt hangulatot, mint otthon, sehol máshol nem teremthetünk. Élvezd ki az egyedüllétet! Persze a páros fürdőzésre se mondj nemet! :)
Wellness otthon mind az 5 érzékszervnek

Legalább havonta egy kényeztető estet mindenki megérdemel! Törekedj arra, hogy mind az 5 érzékszervedet lefoglald valami olyasmivel, ami Neked jól esik! Íme néhány tipp, amiből kiindulhatsz.

Hol máshol vehetné kezdetét a szeánsz, mint a fürdőszobában?

A látás: lágyabb fény

Természetesen a legjobb, ha gyertyafényben fürdőzöl, ugyanis semmi sem nyugtat jobban, mint egy kis gyertyaláng. Nézheted is, ahogy táncol a sötétben, de a lényeg az, hogy összességében lágyabb fényár vegyen körül, mint a fürdőszoba lámpa erős fénye. Hogy ne legyen túl sötét, helyezz el több gyertyát vagy teamécsest. A legjobb, ha mécsestartókba teszed őket, így nem kell aggódnod a tűzveszély miatt sem.

A szaglás: aromaterápia

A legjobb, ha natúr fürdősót választasz és magad állítod elő az aromaterápiás fürdődet 100%-os illóolajokkal. A fürdősó nem habzik, így ne számíts habfürdőre, viszont cserében a fürdővized mindenféle kemikáliától mentes lesz, és számos pozitív hatással is bír majd. A sós víz puhítja a bőrt, tisztítja a légutakat és nőgyógyászati problémák esetén is segítséget nyújthat. Nyugtató hatásáról ismert illóolaj például a levendula.

A hallás: relaxáló zene a fülnek

A zeneterápia áldásos hatásairól már írtunk itt a PROAKTIVdirekt Magazinban. Elmaradhatatlan hangulatfelelős! A megfelelő relaxációs zene mindenkinek más és más, és nagyban függ az éppen aktuális hangulatunktól is. A chillout vagy lounge, a smooth jazz és a klasszikus zene is csodát tehet, de egy nosztalgikus hangulatú popalbummal vagy koncertfelvétellel is feldobhatod magad. Nincsenek szabályok, hallgass olyan zenét, ami éppen jól esik!

Az ízlelés: kényeztesd a nyelvbimbókat is

Enni fürdés közben?! Élni tudni kell! :) Ha már lefoglaltuk a fülünket, az orrunkat és elhomályosítottuk a látásunkat is, akkor miért ne ennénk pár falatot a kedvenc étcsokoládénkból vagy miért ne ihatnánk egy-két korty pezsgőt vagy bort? Azért a tejszínhabos torta lehet, hogy túlzás, de némi kedélyjavító ételt és italt magunkhoz vehetünk fürdés közben is. Ha a fogyókúra az újévi fogadalmak között szerepelt, akkor persze módjával falatozzunk.

A tapintás: fürdés, masszázs és ...

A forró fürdő már önmagában kielégítheti az érzékelés ezen formáját, de egy puha fürdőszivacs, vagy bőrfrissítő hatással rendelkező luffa fokozhatja az élményt. Szépen komótosan fürdessük meg végtagjainkat és ne feledkezzünk meg a hátunkról sem. Ehhez használjunk egy hosszú nyelű fürdőkefét. Fürdés után pihe-puha törölközőbe burkolózzunk, amit esetleg elő is melegíthetünk. Remek ötlet a fürdést követően alaposan bekrémezni magunkat egy jó minőségű testápolóval és kedvenc fürdőköpenyünkben elnyúlni az ágyon és olvasni egy jó könyvet.

Természetesen nincs akadálya annak sem, hogy kettesben élvezzétek a házi wellness-t, ennek az az előnye, hogy legnagyobb érzékszerved, a bőröd extra kényeztetést kaphat. ;) Az esti olvasás vagy tévézés helyett pedig biztosan találtok jobb programot is! ;)

A telefonodat ne felejtsd el kikapcsolni!

Forrás: proaktivdirekt.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK