Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Vitaminpótlás? Ugyan!
2013. június 10. 09:16

vitamin, vitaminhiány, vitaminpótlás, immunrendszer, immunerősítő

Vitaminpótlás? Ugyan!
Sokszor csak legyintünk rá, nem vesszük elég komolyan, de komoly hiányállapotok is kialakulhatnak, melyek akár ijesztő tüneteket is produkálhatnak.
Vitaminpótlás? Ugyan!

Vitaminok – ugyan minek?

...tesszük fel sokszor a kérdést, amikor egészségi állapotunkat megfelelőnek érezzük, és nem gondolunk arra, hogy ezt meg kell őrizni, és tenni kell a jó egészség szinten tartásáért.

Már pedig a vitaminokra nap mint nap szüksége van szervezetünknek, ez bizonyított tény. Így nem csak az adott állapotunkra kell gondolnunk, hanem a hirtelen bekövetkező állapotváltozásokra, melyek azonnal legyengíthetik immunrendszerünket, és felboríthatják azt a jónak vélt állapotot, melyben csak legyintettünk a vitaminok szó hallatán.

 

Mindennapi veszélyek

Szervezetünk általános veszélyeknek van kitéve. Az időjárás, munkahely, család és egyéb környezeti tényezők hordozzák magukban az esetleges immunrendszeri legyengülések lehetőségét. Ha nem figyelünk oda legalább szervezetünk állandó optimalizálására, akkor ezek a környezeti tényezők nem várt gyorsasággal szólhatnak bele életünkbe. Bármikor, bármilyen körülmények között. Éppen ezért kell állandó feltételek mellett foglalkoznunk biológiai háztartásunkkal.

Csak egy hétköznapi példa

A szervezetünkből hiányzó vitaminok és ásványi anyagok kiürülése esetén minden felerősödve hathat ránk. Jó példa erre a magnézium hiányával lépésről lépésre kialakuló problémák feltornyosulása.

Tegyük fel, hogy egy átlagos hétköznapon ülünk az irodában. Már napok óta fáradékonynak érezzük magunkat, de különösebb figyelmet nem fordítottunk rá, hiszen fáradt lehet az ember. A családi életünk jár épp az eszünkben, ami mostanság nem túl kiegyensúlyozott, de hát problémák mindenhol lehetnek. Majd bejön a főnök közölve egy rossz hírt, mi szerint az előző havi munkánkkal nem volt megelégedve és a jövőben ez nem maradhat így. Na, ezt már nem feltétlenül érthetjük, hiszen annyi mindennel voltunk mostanában elfoglalva, lehet mi magunk sem vettük észre ezt. Így ezen csak felhúzzuk magunkat, idegesek leszünk. A nap végéhez közeledve ránk tör a fejfájás, szédülés, és csak az órát nézzük, hogy mikor lehet végre elindulni haza. A buszon már teljesen tetőzik a rosszullét, hányinger, szédülés, egyéb kellemetlen velejárók. Otthon éppen csak beesünk az ágyba, majd napokig ledőlünk lábunkról és mehetünk orvosról orvosra, laborba és patikába.

A magnézium hiánya okozhat fáradékonyságot, ingerlékenységet, fejfájást, szédülést, koncentrációveszteséget, rosszullétet, de az immunrendszer totális legyengülésével még több és súlyosabb problémához vezethet. És gondoljunk bele, ez csak egy szükséges ásványi anyag a szervezetünkben.

Mi a helyes viselkedés?

Éljünk tudatosan! Figyeljünk oda saját igényeink mellett szervezetünk igényeire is. Elég ugyanis egyszer hibázni, és napokra vagy hetekre alakulhat ki betegség, vagy kellemetlen, nem kívánt állapot szervezetünkben. Étkezzünk megfelelően és változatosan, káros szokásainkat hozzuk egyensúlyba jó szokásokkal, sportoljunk és legyünk tudatos irányítói életünknek, legyünk a kialakuló problémák előtt mindig egy lépéssel.

Forrás: nlcafe.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK