Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Világraszóló innovációk az egészségiparban
2014. október 14. 21:18

cukorbetegség, szívbetegség, innováció, kontaktlencse, Novartis

Világraszóló innovációk az egészségiparban
A Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjának 2014. október 11-én Klinikaland címmel rendezett kiállítása a hazai és nemzetközi egészségipari innovációkat valamint az orvoslás múltját, jelenét és jövőjét mutatta be. A rendezvény segítségével a Novartis Csoport a nagyközönség számára is megismerhetővé kívánta tenni mind saját, mind az iparág előtt álló fejlődési lehetőségek és irányok társadalmi hasznosságát, értékét.
Világraszóló innovációk az egészségiparban

A Novartis egyik legfontosabb küldetésének a folyamatos kutatás-fejlesztési tevékenységét tartja, ezzel járulva hozzá az eddig gyógyíthatatlan betegségek kezeléséhez és a betegek életminőségének javításához. A gyógyszergyártó vállalat legújabb nagyjelentőségű fejlesztési területei a szívelégtelenség gyógyíthatóvá tétele, a személyre szabott genetikai terápiák és az intelligens kontaktlencse fejlesztése.

Folyamatos innováció a betegekért

A svájci, bázeli székhelyű Novartis cégcsoport a legjelentősebb hazánkban működő innovatív gyógyszergyártó cég, amely a legkülönbözőbb egészségügyi problémákra, köztük olyanokra is megoldást kínál, amelyek gyógyításához a megfelelő terápia jelenleg nem áll rendelkezésre. A folyamatos kutatás- fejlesztési és innovációs tevékenységből adódó tudományos sikereik a magyar betegek gyógyulási esélyeit is növelik.

„A Novartis Csoport az elmúlt évben Magyarországon kutatás-fejlesztésre mintegy 3 milliárd forintot fordított, az ezzel kapcsolatos klinikai vizsgálatok száma meghaladta a százat, a kezelt betegek száma pedig a kétezret. Világviszonylatban a Novartis az iparág egyik legnagyobb befektetője a kutatás-fejlesztésre fordított kiadások tekintetében, a nettó értékesítési árbevételének mintegy 21 %-át költi erre.” - mondta el Bernhard Ecker a Novartis Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, a Novartis Csoport magyarországi elnöke.

„Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a közeljövőben olyan innovációkat adhatunk az orvosok és betegek kezébe, amelyek áttörést jelentenek a gyógyítás világában. A szívelégtelenség miatt bekövetkező tragédiák visszaszorítása, a cukorbetegek vércukorszintjének valósidejű kontrollja, valamint az időskori látásvesztés megfékezése mind-mind olyan kihívások, amelyekre válaszokat kell adnunk.  Ezek a betegségek annyira gyakoriak, hogy szinte nincs olyan magyar család, amelyiket valamilyen módon ne érintenék” - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

 

Új készítmény a szívbetegeknek a Novartistól

A Novartis egyik új készítménye az évtized egyik legfontosabb kardiológiai felfedezése, aminek köszönhetően rendkívüli előrelépés várható a közeljövőben a szívelégtelenség kezelésében. A kísérleti stádiumban lévő új molekula annyival jobbnak bizonyult az eddig ismert terápiáknál, hogy az amerikai Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal (FDA) sürgősségi listájára vette és remélhetően a jövő esztendőben már a betegek számára is elérhetővé válik. Alkalmazása jelentősen lecsökkenti a szív- és érrendszeri elhalálozások számát és hozzájárul a szívbetegek életminőségének javításához.

Intelligens kontaktlencse a cukorbetegséggel élőknek

Sokmillió cukorbeteg embert érinthet a világon a Novartis és a Google együttműködésében fejlesztett intelligens kontaktlencse. Ez a fejlesztés valós idejű adatok küld a vércukorszint-változásról a beteg mobilkészülékére. Ez a kontaktlencse jelentősen meg tudja változtatni a diabétesszel élők életminőségét, hiszen tűszúrás nélkül folyamatos kontroll alatt tarthatják betegségüket.

 

Forradalmi áttörést jelentő terápia a daganatos betegek gyógyításában

A Novartis személyre szabott sejtterápiával kapcsolatos fejlesztései áttörést jelentenek többek között a daganatos betegségek kezelésében. A gyors és sejtszintű diagnózis után ez a technika olyan egyénre szabott hatóanyagok kifejlesztését teszi lehetővé, amelyek soha nem látott hatékonysággal képesek kezelni az eddig nehezen vagy egyáltalán nem gyógyítható daganatos betegségeket. A technológia várható eredményességéért a Novartis az amerikai Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal-tól (FDA) megkapta a „Forradalmi áttörést jelentő terápia” minősítést.

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK