Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Veszélyes a gumimedence az oviban
2013. július 22. 09:08

gyerekek, víz, kánikula, meleg

Veszélyes a gumimedence az oviban
Az áruházakban vásárolt felfújható vagy kemény falú medencéket általában kizárólag otthoni, családi alkalmazásra engedélyezik, műszaki kialakításuk közcélú felhasználásra alkalmatlan.
Veszélyes a gumimedence az oviban
A közfürdők létesítéséről és működéséről szóló rendelet értelmében csak olyan közfürdő létesíthető, üzemeltethető, amelynek medencéit vízforgató berendezéssel szerelték fel. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) néhány - elsősorban a gyógymedencékre vonatkozó - kivételtől eltekintve nem adhat felmentést a vízforgató berendezések létesítése alól. A közegészségügyi hatóság természetesen minden esetben megköveteli a közfürdők létesítésére, fenntartására, üzemeltetésére és a víz minőségére vonatkozó részletes szakmai előírások betartását.


A hatályos jogszabályok szerint a medencés közfürdőkben a vízzel közvetlenül érintkező anyagoknak, termékeknek és a víz kezelésére alkalmazni kívánt technológiáknak OTH alkalmazási engedéllyel kell rendelkezniük.

 Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal felhívja a figyelmet, hogy a nyári melegben a felfújható, illetve kemény falú medencék használata az óvodákban közegészségügyi kockázatot jelent, ugyanis a nyári melegben, valamint az óvodai létszámból adódóan könnyen alakulhatnak ki fertőzések. Azért is fontos ezt hangsúlyozni, mert egy olyan csoportról van szó, amelyik életkoránál fogva érzékeny a fertőzésekre. Ha a közegészségügyi felügyelők az említett rossz gyakorlattal találkoznak, akkor felhívják a figyelmet a veszélyekre, az intézmény vezetőjét, illetve az óvónőket figyelmeztetik.

Ám hamis az az interneten több helyen megjelent információ, amely szerint emiatt egy Baranya megyei óvónőt százezer forintra büntettek volna meg. A nyári melegben is van lehetőség a felfrissülésre. Az óvodákban is ajánljuk az akár napi többszöri langyos vízzel történő zuhanyzást, illetve az úgynevezett párakapuk alkalmazását. Szintén fontos, hogy a gyerekek a legmelegebb déli órákban ne tartózkodjanak a tűző napon.

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK