Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Variációk sült csirkére: combját vagy mellét?
2014. szeptember 02. 21:06

csirke, sült csirke, csirkehús

Variációk sült csirkére: combját vagy mellét?
Ha valami tápláló, magas fehérje, de ugyanakkor alacsony zsírtartalmú ételre vágyunk, akkor a csirkehús egyértelmű választás. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok A, B és D-vitamin is van benne, ezenkívül jelentős ásványi anyag forrásunk is (magnézium, kálium, kalcium és szelén található benne). S ha már az élettani jelentőségénél tartunk: az omega-3 és omega-6 zsírsav aránya is kedvező a szervezetünk számára.
Variációk sült csirkére: combját vagy mellét?

Hogyan fogyaszd?

A csirke zsírszövete az közvetlenül a bőr alatt található, így ha eltávolítjuk a bőrt, akkor egy nagyon egészséges és diétás húsfajtát kapunk. Természetesen ezt nem azt jelenti, hogy csirkehúst együnk csirkehússal, nagyon fontos a változatosság, de az ajánlott húsmennyiség egy jelentősebb részét letudhatjuk vele. Annál is inkább, mivel nagyon sokoldalúan felhasználható húsfajta.

A friss csirkehúst hűtőben két-három napig tárolhatjuk, fagyasztóban pedig körülbelül fél évig. Ha pácolva, olajban tároljuk, akkor akár 5-6 napig is eláll a hűtőszekrényben, mielőtt kisütnénk, csak ne érje levegő.

Ha szeretnéd előre letudni a vacsorát hétköznap estékre, akkor pácolj be egy-két adag csirkemellet és süsd ki frissen esténként egy teflon vagy egy grillsütőben. Tálalhatsz hozzá az egyik este salátát, a másik este főzeléket egy harmadik este pedig készíthetsz belőle fincsi csirkés szendvicset, majd a maradékból tortilla tekercset, így nem váli unalmassá.

Egyszerű, olaszos pácolt csirkemell

Hozzávalók

  • 2 egész csirkemell, szeletelve
  • bors
  • pizzakrém (előre elkészített, lehet bolti vagy saját is)
  • oregánó
  • olívaolaj

Elkészítés

A felszeletelt csirkemellet megborsozzuk, majd bekenjük pizzakrémmel és meghintjük egy kis oregánóval. Frissentartó dobozba rétegezzük és leöntjük annyi olajjal, hogy ellepje a húst, majd lefedjük és felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk.

Sült csirkecomb többféleképpen

Végy annyi egész csirkecombot, ahányan vagytok + 2-3 extra darabot a férfiak kedvéért. Mosd meg, és a bőrét egy kicsit lazítsd meg, hogy alá tudj fűszerezni. Sózd és borsozd, majd válassz a következő "feltétek" közül:

1. Bacon: teheted a csirke bőre alá vagy fölé is, esetleg körbe is tekerheted, isten ízt ad bármilyen húsételnek.

2. Olívabogyó: ezt szórd a combok közé és süsd meg együtt a csirkével, Istenien átadja az ízét és a sült olívabogyó is nagyon finom lesz a husi mellett.

3. Mustár+majoránna: csirkehúshoz tökéletes kombináció, kend a bőr alá a húsra mustárt és szórd meg majoránnával ízlés szerint.

4. Fokhagyma és vöröshagyma: szeleteld fel a fokhagymát és nyomkodd a bőr alá és/vagy a comb alján található kis bevágásokba. A vöröshagymát karikázd fel és szórd össze-vissza a csirkecombok közé.

5. Liszt, fűszerek, tejföl és hagyma: a lisztet keverd össze mindenféle fűszerrel (őrölt kömény, kevés piros paprika, majoránna, fokhagyma só), forgasd meg benne a csirkét, majd a maradékot szórd rá, fedd az egészet vékonyra szelt hagymával, keverj el tejfölt egy kicsi olajjal és öntsd az egészre, majd a végén hintsd meg egy kis reszelt sajttal.

Jó étvágyat!

Forrás: proaktivdirekt.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK