Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Valódi veszélyek: új vírus bukkant fel!
2013. március 14. 09:26

akut légzőszervi betegség, vírus, vírusfertőzés, vírusos tüdőgyulladás, SARS

Valódi veszélyek: új vírus bukkant fel!
Az új, SARS-szerű koronavírus veszélyére hívta fel az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) az állami és helyi egészségügyi hatóságok figyelmét, hangsúlyozva, hogy a vírus okozta fertőzés halálos kimenetelű is lehet.
Valódi veszélyek: új vírus bukkant fel!
A CDC tájékoztatása szerint jóllehet a vírus a Közel-Keleten bukkant fel először, az azóta regisztrált esetek azt jelzik, hogy emberről emberre terjed, és Nagy-Britanniában már három megerősített fertőzés fordult elő. Eddig világszerte 14 esetet jegyeztek fel, és a nyomukban fellépő betegségek 8 ember halálához vezettek.
 
A vírus megtámadhatja a tüdőt, és ugyanolyan könnyen kikerüli az immunrendszert, mint a nátha vírusa. Ugyanúgy a koronavírusok családjába tartozik, mint a megfázást előidéző vírusok, illetve a súlyos akut emberi légzőszervi megbetegedést okozó SARS-vírus. (Utóbbi 2003-ben ütötte fel a fejét Kínában, és a világszerte nyolcezer embert fertőzött meg, akiknek egytizede meghalt.)
 
A kutatók még nem bizonyosak abban, honnan származik az új vírus. Feltételezik, hogy állat - egy tanulmány szerint denevér - lehet a forrása. Nem ismeretes a vírus valódi elterjedtsége sem az emberek körében, mivel az eddig észlelt 14 eset a legsúlyosabb volt, és lehetséges, hogy sokkal többen fertőződtek meg vele, csak enyhébb formában.
Az amerikai egészségügyi hatóság a fertőzés tünetei sorolta az akut légzőszervi megbetegedést, a lázat, a köhögést és a ziháló lélegzést.
 
Az Amerikai Mikrobiológiai Társaság mBio című online folyóiratában korábban szakemberek azt közölték, hogy az immunrendszert erősítő szer, az interferon hatással van az új vírusra, ami megnyithatja a kezelés lehetőséget egy nagyméretű járvány esetén.
Forrás: egeszsegkalauz.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK