Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Új módszerrel a melanoma gyógyításáért
2012. október 09. 15:12

napozás, melanóma, daganatok, rák

Új módszerrel a melanoma gyógyításáért
A melanomás sejteket elpusztító vírust utánzó peptidet fejlesztettek ki ausztrál kutatók: a biomérnöki eredmény lehetővé teszi olyan krémek kidolgozását, amelyekkel kezelhető a bőrrák halálos formája.
Új módszerrel a melanoma gyógyításáért

A melbourne-i RMIT Egyetem kutatóinak sikerült szintetizálniuk egy peptidet, amely egy vírusfehérje aktivitását utánozza, és a laboratóriumi tesztek szerint képes elpusztítani a melanomás sejteket, miközben sértetlenül hagyja a normális, egészséges bőrsejteket - közölte az intézmény.

Az aminosavak rövid láncából álló peptidet úgy tervezték meg, hogy a myxoma vírus által termelt fehérjék aktivitását másolja le, amelyekről korábbi tanulmányok már kiderítették, hogy mérgező hatásúak a melanomás sejtekre.
 

"Világszerte Ausztráliában a leggyakoribb a melanoma előfordulása, évente 11 ezer új esetet diagnosztizálnak" - emlékeztetett Taghrid Istivan kutatásvezető a közleményben.

Jelenleg a korai stádiumban lévő melanoma egyetlen hatékony kezelési módja a tumor és a körülötte lévő egészséges bőr műtéti úton történő kimetszése. A kutatók reményei szerint eredményük elvezethet olyan krémek kifejlesztéséhez, amelyekkel hatékonyan kezelhetik a korai stádiumú melanomát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK