Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Új, kétszer hatékonyabb kombinációs orrspray allergiásoknak
2013. július 31. 09:02

allergia, orr, orrspray

Új, kétszer hatékonyabb kombinációs orrspray allergiásoknak
A szénanátha globális probléma: jelenleg több mint 500 millió ember szenved a betegségben világszerte, az európai népesség 20-25%-a, a magyarországi lakosság mintegy 10%-a érintett. Most egy új gyógyszer enyhítheti a tüneteiket.
Új, kétszer hatékonyabb kombinációs orrspray allergiásoknak

Az allergiás nátha előfordulási gyakorisága növekvő, így a betegek kezelése is egyre nagyobb kihívást jelent. Különösen igaz ez abban a megvilágításban, hogy a szénanátha életminőséget, illetve az iskolai és munkahelyi teljesítményt jelentősen befolyásoló negatív hatásait (rossz alvás, fáradékonyság, napi aktivitáscsökkenés, kognitív funkciók romlása) könnyen alábecsülik.

Az allergiás náthában szenvedők kezelése sok fejtörést okoz az orvosoknak, mivel a betegek egy része nem reagál jól a terápiára, illetve gyakori az is, hogy a tünetek súlyosságát alábecsülve az allergiások eleve nem a megfelelő kezelésben részesülnek.

 

A június végén Milánóban megrendezett nemzetközi allergológiai kongresszuson (EAACI-WAO) mutatták be azt az új orrspray-t, amely a klinikai vizsgálatok szerint kétszer hatékonyabban képes csökkenteni az allergiás betegek orr- és szemtüneteit, mint a jelenleg leghatékonyabbnak tartott szteroidtartalmú orrspray-k.

Az új orrspray kiemelkedő hatékonyságához a hatóanyagok kombinációján túl a módosított vivőanyag- és adagolórendszer is hozzájárul. Az új szer biztonságos, mivel nem okoz több mellékhatást, mint a korábbi, monokomponensű készítmények. Gyorsabban és nagyobb számban eredményez jelentős javulást az orrtünetek terén, és eredményes a szemtünetek enyhítésében is. A receptköteles készítmény augusztus elejétől már hazánkban is elérhető lesz, akár a háziorvos is felírhatja.

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK