Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Tudatosabban kezelik egészségügyi problémáikat a nők
2013. október 17. 07:51

nők, nő, egészség, egészségmegőrzés

Tudatosabban kezelik egészségügyi problémáikat a nők
Magyarországon évente mintegy 70 ezer új daganatos megbetegedést diagnosztizálnak, melynek 12 százaléka emlőrák. A riasztó adat mellett pozitív hír lehet, hogy felmérések szerint a nők jóval tudatosabban készülnek egészségügyi problémáik megelőzésére.
Tudatosabban kezelik egészségügyi problémáikat a nők

Egy nyáron megjelent brit tanulmány szerint 2020-ra minden második ember rákos lesz a szigetországban. A riasztó adat minket, magyarokat sem hagyhat érzéketlenül, hiszen Magyarországon évente mintegy 70 ezer új daganatos megbetegedést diagnosztizálnak. Mivel a diagnosztizáltak több mint kétharmada 65 év feletti, egyre öregedő társadalmunkban várhatóan egyre több lesz a beteg is. A regisztrált esetek 12 százaléka emlőrák, amely a nőket sújtó leggyakoribb daganat.

A tudatosság a legfontosabb a betegség megelőzésében, korai felismeréssel ugyanis a mellrák és a méhnyakrák gyakorisága és a halálozás is csökkenthető. Rendszeres szűrővizsgálat, illetve a mellrák megelőzésében a 45 éven aluli nőknél a személyes mell önvizsgálata jelentene jelentős előrelépést - vélik szakorvosok.

 

A rendszeres szűrővizsgálatok és a rizikófaktorok minimálisra csökkentése mellett ma már biztosítás is köthető a női daganatok jelentette egészségügyi kockázatokra, amely az esetleges megbetegedés során komoly anyagi segítséget jelenthet az érintetteknek, támogatva ezzel a zavartalan gyógykezelést.

"A felmérések szerint a nők a férfiaknál jóval tudatosabban készülnek a jövőbeni esetleges problémáik kezelésére, megelőzésére. Ezt igazolja ez a speciális biztosítás is, amely nagyon pozitív fogadtatásban részesült a piaci bevezetése óta" - hangsúlyozta Kovács Gyula, az AIG Magyarország lakossági direkt marketing vezetője, aki szerint a tudatos nők közül egyre többen olvasnak okostelefonokon vagy interneten elérhető, megbízható forrásokat a betegségek és gyógyításuk folyamatának megértésében.

A szakember kiemelte: bár a kezelések nagy részét az OEP támogatja, mégis számos olyan kiegészítő kúra, kezelés, homeopátiás gyógymód létezik, amelyek erősíthetik az immunrendszert a surgárterápiás és kemoterápiás kezelések közben, ezáltal hatékonyabbá és gyorsabbá téve a gyógyulást, ezek azonban nem élveznek állami támogatást. A biztosítási fedezet ezen gyógymódok költségéhez is hozzá tud járulni.

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK