Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Tökmagba zárt csoda - Ezért jó a tökmagolaj
2014. szeptember 19. 20:31

tökmag, tökmagolaj

Tökmagba zárt csoda - Ezért jó a tökmagolaj
Ha voltál olyan szerencsés, hogy már jártál az Őrség szebbnél szebb természeti kincseit rejtő helyein, talán Te is kutattál „arany” után. Kerested a csillogó-villogó kis „kavicsokat”, kutattad erdőkön, fákon, bokrokon keresztül, szereken át, de sehol sem találtad? Pedig ott volt, talán még vittél is haza belőle. Sőt, meglehet, azóta is szívesen fogyasztod. Nemcsak a testnek, a léleknek is üdítő élvezet.
Tökmagba zárt csoda - Ezért jó a tökmagolaj

Ha nem is csillog úgy, mint a legnemesebb fém, bizonyos esetekben sokkal többet érhet. Hiszen nemcsak finom, nemcsak étrendünket teheti változatossá, hanem egészségünket is megőrizhetjük segítségével. Ha még nem találtad volna ki, eláruljuk: ha nem is a nemzet, de az „Őrség aranyának” is nevezett tökmagolajról van szó.

Miből lesz a…?

No, nem a cserebogár, hanem ez a finom olaj! A héj nélküli tök magjából nyerik. Fontos momentum, hogy az apró magvacskákból hidegsajtolással nyerik az értékes nedűt. Ez azért lényeges, mert e módszert alkalmazva nem bomlanak le, továbbá nem is sérülnek a benne lévő vitaminok, telítetlen zsírsavak, így a finom ízek mellett értékes hatóanyag-tartalma is megmarad.

Kiknek ajánlott?

Érdekes kérdés, de vegyük csak sorjában!

A hölgyeknek, mert…

… igazi gyógyír lehet a felfázás és a húgyúti megbetegedések esetén. Ha valamilyen természetes (mód)szerrel szeretnéd óvni magad, fogyaszd ezt! De a terhesség ideje alatt is jó szolgálatot tehet, hiszen segíthet a magzati idegrendszer fejlődésében. (Természetesen, orvosi konzultáció szükséges!)

Továbbá fiatalít, hiszen magas E-vitamin, cink és koenzim-Q10 tartalmának köszönhetően táplálja a bőrt és a hajat. A benne lévő antioxidánsok tehát lassítják szervezetünk öregedési folyamatát.

És egy jó hír: enyhíti a frontérzékenység tüneteit.

Az uraknak, mert…

… valódi segítség prosztata- és húgyhólyagproblémák esetén. Sőt, szeléntartalmának köszönhetően a prosztatarák megelőzésében is segédkezik. Helyrerakja a keringési rendszert, segít, hogy megelőzzük a szívrohamot. Gátolja az érelmeszesedést, támogatja az érfalak rugalmasságának megőrzését, normalizálja a koleszterinszintet is.

Pároknak, mert…

…igazi afrodiziákum. Ebben szintén a magas cinktartalom a ludas, hiszen egyéb jótékony hatásán túl a szexuális vágyat is fokozza.

Időseknek, középkorúaknak, sőt, fiataloknak is, mert…

…segít helyreállítani testünkben a sav-lúg egyensúlyt, így fogyasztásnak köszönhetően elköszönhetünk az émelygéstől, különböző hasi görcsöktől, haspuffadástól. Reflux, vagy más, egyéb fekélyes, emésztőrendszeri probléma esetén is segíthet.

Egészséges étkezés | Fotó: 123rf.com

Kicsiknek és nagyoknak, mert…

…nemcsak az immunrendszert, hanem a fizikai és szellemi teljesítőképességet is támogatja. Ezek mellett méregtelenít is, a máj munkájában is segédkezik, tisztítja a vért.

Neked, nekem, mindenkinek, mert…

… az nem kifejezés, hogy vitaminokban, nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag. A-, E-, B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitaminban sem szűkölködik, de olyan ásványi anyagok, nyomelemek is megtalálhatóak benne, mint a magnézium, kálium, foszfor, vas, cink, nátrium, mangán, réz, szelén, kalcium.

Így fogyaszd!

Szinte bármilyen saláta kitűnő ízesítője, de feldobhatod vele az épp fogyasztani kívánt savanyúságot is.

Hamarosan újra itt a kocsonyaszezon, arra is bátram csöpögtetheted.

És egy egészen hétköznapi, de nem mindennapi ötlet: vaj vagy margarin helyett néhány cseppet tegyél ebből a kenyeredre. Isteni lesz! :)

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK