Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Több esélyt adnak a diplomamentésre
2014. április 09. 08:40

iskola

Több esélyt adnak a diplomamentésre
A nagy érdeklődésre való tekintettel április 14-ig meghosszabbították az előjelentkezést a diplomamentő programra - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklődésére.
Több esélyt adnak a diplomamentésre

Április 7-ig már 20 130-an regisztráltak olyanok, akik államvizsgájukat a hazai felsőoktatásban sikeresen teljesítették, és ezt igazolják, s csak a nyelvvizsga hiányzik ahhoz, hogy átvegyék diplomájukat. További feltétel, hogy ne álljanak hallgatói jogviszonyban, és vállalják az államilag elismert nyelvvizsga megszerzését, valamint rendelkezzenek alapfokú nyelvismerettel. A jelentkezők 72,4 százaléka az angol, 24,5 százaléka a német, 2,1 százaléka pedig a francia nyelvet választotta.

A kormány által meghirdetett és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) által megvalósított diplomamentő programra március 13. óta lehet regisztrálni. Ez még nem minősül jelentkezésnek, az erre vonatkozó pályázati kiírások várhatóan áprilisban jelennek meg.

Pákozdi Szabolcs, az OFA ügyvezető igazgatójának korábbi tájékoztatása szerint a jelentkezés is elektronikusan zajlik majd és a program 2015. december 31-ig tart, vagyis eddig kell nyelvvizsgát szerezniük a résztvevőknek.

Mintegy ötvenezer – közte orvosi-egészségügyi területen 1421  – felsőoktatási képzés zárult nyelvvizsga nélkül 2006 óta - derült ki a humán tárca egy korábbi összegzéséből.

Forrás: medicalonline.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK