Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Tisztázzák az eddig kiírthatatlan hálapénz jogkörét
2014. december 01. 18:27

orvos, hálapénz

Tisztázzák az eddig kiírthatatlan hálapénz jogkörét
A Magyar Hírlap értesülései szerint a Legfőbb Ügyészség végre megvizsgálná a hálapénz kérdéskörét és módosítaná a rávonatkozó törvényi szabályozást a büntető törvénykönyvben.
Tisztázzák az eddig kiírthatatlan hálapénz jogkörét

A lap hétfői számában Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője azt mondta, hogy a jogalkotónak kell eldöntenie azt, hogy a hálapénz büntetőjogi tényállás maradjon-e, vagy sem. Ezt figyelembe véve kezdeményezett jogszabály-módosítást az ügyészség, amelynek figyelmét a problémára a rezidensszövetség hívta fel.

Sinku Pál, a Legfőbb Ügyészség tanácsosa egy konferencián fejtette ki, hogy az orvosi hálapénz büntethetősége az elmúlt két évben sajátos jogértelmezésen ment keresztül, és számos ellentmondást hozott felszínre. A helyzetet bonyolította a munka törvénykönyvének módosítása, amely újraszabályozta a hálapénz témakörét.

Az orvosok esetében – a munka törvénykönyve felhatalmazása alapján – a munkáltató egészségügyi intézmény rendelkezésén múlik, hogy utólag elfogadhatnak-e hálapénzt. Ez viszont jogbizonytalanságot jelent, hiszen a munkáltató engedélye az egyik kórházban nem teszi jogtalanná a hálapénz utólagos elfogadását, máshol azonban ezt tiltják, ezért jogtalan – fejtette ki Sinku.

 

Forrás: proaktivdirekt.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK