Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Terhesség - második trimeszter - huszonhatodik hét
2013. szeptember 20. 08:42

terhesség, gyermek, test, inkontinencia

Terhesség - második trimeszter - huszonhatodik hét
Terhesség hétről hétre: huszonhatodik hét. Hogyan fejlődik a kisbabám? Hogyan változik a testem? Hogyan változik az életem?
Terhesség - második trimeszter - huszonhatodik hét

Kisbabám fejlődése

Fontos fejlődési szakaszhoz ért a kicsinyed tüdeje ezen a héten. Elkezd kiválasztódni egy zsíros felületaktív anyag ami szépen beborítja a tüdőhólyagocskák belső felét, hogy kitágulhasson a tüdő a normál méretére, alkalmassá téve azt a légzésre. Bár még kb. 10 hét múlva lesz teljesen készen a tökéletes működésre, de ez a felületaktív anyag megjelenése nélkülözhetetlen lépes abban, hogy a kicsi életképes maradjon az anyaméhből kikerülve is.

Testem változásai

Egy dologról biztos nem beszéltek, mielőtt terhes lettél: az inkontinenciáról. A kismamák, mintegy felét érinti. Az egyre növekvő méhed a hólyagodra is erős nyomást gyakorol, és kicsi szivárgást érezhetsz főleg, ha nevetsz, tüsszentesz, vagy köhögsz. Használj egészségügyi betétet, és próbáld ki (a Kriston féle) intimtornát, hogy megerősödjenek a záróizmaid.
De addig is itt van egy Kegel gyakorlat: szorítsd össze az izmaidat, mintha vissza akarnád tartani a vizeletedet, tartsd ki 5 másodpercig, majd lazítsd el. Ezt napjában 5-10 alkalommal ismételd meg.

Életem változásai

A kellemetlen tünetek láttán, mint, amilyen az inkontinencia, a székrekedés, vagy az aranyér, sokan kétségbeesetten kérdezik: „Segítség! Vissza kapom-e valaha is a régi testemet?”  A válasz, határozottan igen! Amíg ezek a bosszantó tünetek a szülést követően legtöbbször elmúlnak, marad néhány testi változás, ami a várandós időszakon átesett nők sajátja: pl. hogy melleik elvesztik feszességüket, és a hasukon sem lehet többé almát reszelni. A jó hír az, ezek a kis tökéletlenségek egyre kevésbé fognak zavarni, az idő múlásával. Egy újdonsült anyuka mondta egyszer: „Ha a gyermekemre gondolok, akkor az olyan mintha megnyertem volna az Oscart! Már talán nem nézek ki olyan jól, mint a terhességem előtt, de még mindig szeretem azt, amit a tükörben látok!”

Forrás: csaladinet.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK