Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Tanulmány: A rák terjedését több mint 40 növény-alapú komponens gátolja
2013. január 23. 13:44

rák, gyógynövény, diéta

Tanulmány: A rák terjedését több mint 40 növény-alapú komponens gátolja
A rák nem lenne halálos, vagy annyira tragikus, ha nem terjedne. Ha a rák csak egy beteg sejtcsoport lenne, akkor könnyebben tudnánk kezelni azt. A rák terjedése, más néven metasztázisa teszi azt nehezen megállíthatóvá. A közelmúltban a “Cancer and Metastasis Reviews” című tudományos lapban megjelent tanulmány bemutatja, hogy egy növényi alapú étrend képes megállítani a rák terjedését.
Tanulmány: A rák terjedését több mint 40 növény-alapú komponens gátolja

 “A legtöbb kutatás középpontjában a megelőzés, vagy a rák kezelése áll, azonban általában a rák közeli szervekre való átterjedése öli meg a beteget. Tehát ahelyett, hogy megtámadnánk a tumort- mondta Meadows, ellenőrzés alá vesszük annak terjedését, illetve az áttétek kialakulását. “

Gary Meadows, a Washington Állami Egyetem kutatója és a College of Pharmacy posztgraduális képzésének dékánja állítja, hogy kutatómunkájuk bíztató arra a több mint 40 növényi alapú vegyületre gondolva, amelyek “bekapcsolják” a metasztázist gátló géneket.

Meadows és kollégái magukat nem kímélve számtalan tanulmányt végeztek metasztázissal kapcsolatban. ”A legtöbb tudományos munka esetében nem a metasztázis szupresszor gének vizsgálata volt a cél”- mondta. A hagyományos rák kutatók nem figyelték meg, hogy a betegek étrendje, vagy az élelmiszerekben jelen lévő összetevők hogyan állíthatják meg a rák terjedését. Igyhát, Meadowstól és kollégáitól függött az, hogy megtalálják ezeket a kapcsolatokat.

Amit találtak, az az volt, hogy az aminosavak, ginseng kivonat, D3-vitamin, a kurkumából származó kurkumin és a gránátalma leve metasztázis szupresszor géneket aktivál.

 “Hosszú ideig csak a rákra összpontosított a tudomány”- mondta. ”Az utóbbi időben a rákot környezetével együtt kezdtük el vizsgálni. És a környezet, az egész test, mint környezet, nagyon fontos a rák terjedésében. “

Mint minden élőlény esetében, a rákos sejteknek kedvező környezetre van szükségük növekedésükhöz. Amikor elvesszük azokat a dolgokat a szervezettől, amelyekből a rák táplálkozik, létrehozunk egy olyan környezetet, ahol az ilyen betegség nem tud kifejlődni.

Néhány példa arra, hogyan lehet élelmiszerekkel legyőzni a rákot.

A kurkuma megállítja a rák terjedését emlőrákban szenvedő betegeknél.
Egy “pulyka farokként” ismert gombáról bebizonyosodott, hogy igen hatékony a rák kezelésében és megelőzésében.
Dr. Sean McAllister vizsgálata során megállapította, hogy a marihuánában talált kannabidiol vegyületek gátolják a mellrák a sejtproliferációt, metasztázist és a tumor növekedését.
A tiszta gyömbér kivonatról kiderült, hogy egerek prosztata tumorának méretét 56%-kal csökkentette.
Egy a “mennydörgés istene szőlőfürt” vagy “lei gong teng” néven ismert kínai gyógynövényről kiderült, hogy rákellenes vegyületeket tartalmaz és 40 nap alatt kiradírozza a rákot az emberi szervezetből…

Forrás: naturahirek.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK