Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Szájvízzel lesz teljes a fogmosás
2013. március 12. 09:33

fogmosás, fogszuvasodás, szájvíz, fogínygyulladás, fogkrém

Szájvízzel lesz teljes a fogmosás
Számos betegséget meg lehetne előzni a használatával. A szájvíz használatával sokkal nagyobb mértékben csökkenthető a fogkő és a fogínygyulladás, mint pusztán a fogkefe és fogkrém segítségével. Christine A. Charles kifejtette, a szájvíz a száj felületének közel 100 százalékához hozzá tud férni, miközben a fogkefe csupán a fogak felületét tisztítja meg, ami a szájnak mindössze 25 százalékát teszi ki.
Szájvízzel lesz teljes a fogmosás
Még a rendszeres fogmosás és fogselyem-használat mellett is maradhatnak baktériumok a szájban, ugyanakkor ha a fogtisztítás mellett naponta kétszer alkalmazunk baktériumölő szájöblítőt is, azzal mind a fogkő, mind a fogínygyulladás ellen sikeresen vehetjük fel a harcot.
 
A vizsgálat során a szakemberek 139 fogkővel és fogínygyulladással küzdő felnőttet követtek nyomon, akiket két csoportra osztottak. Egyik részük naponta kétszer fogat mosott és mellette szájvízzel öblögetett is, míg a többiek a fogmosás mellett csupán placebo folyadékot kaptak, és azzal öblítették ki a szájukat.
A kísérlet végén kiderült, hogy előbbieknél 26,3 százalékkal csökkent a fogkő mennyisége és 20,4 százalékkal a fogínygyulladás előfordulása. Hat hónap után a valódi szájvizet használók szinte 100 százalékánál csökkent a fogínygyulladás mértéke, míg a másik csoportnál ez csak 30 százalékról volt elmondható. 
 
Dr. Janice Pliszczak szóvivő elmondta, hogy a legtöbb ember kevesebb mint egy percig mossa a fogát, fogselymet pedig csupán 2-10 százalékuk használ rendszeresen. A szájvíz használatával minden esetben hatékonyabbá lehetne tenni a fog- és szájápolást, és számos kellemetlen betegséget lehetne megelőzni. 
 
Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK