Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Sikerrel kezelték az ebolás orvost New York-ban
2014. november 11. 21:54

ebola, kezelés

Sikerrel kezelték az ebolás orvost New York-ban
Súlyos betegként került október 24-én a New York-i Bellevue Kórházba Craig Spencer, ma gyógyultan távozhat. Többek között kísérleti gyógyszerekkel és egy másik gyógyult ebolás beteg vérével kezelték - közölte a New York Times.
Sikerrel kezelték az ebolás orvost New York-ban

Craig Spencer az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet kötelékében segédkezett a járvány elleni küzdelemben Guineában, ahonnan hazatérve nála is kialakult a betegség. Ő volt az első beteg, akit New Yorkban ápoltak. Az egészségügyi hatóságok tájékoztatása szerint az orvos szervezetében már nincs jelen a vírus, amely Nyugat-Afrikában nagyjából ötezer ember halálát okozta az elmúlt időszakban.

Spencert a manhattani Bellevue Kórház elkülönített részlegében kezelték, állapotát a múlt héten nyilvánították az addigi súlyosról stabilra. Az orvossal együtt elkülönítették menyasszonyát, valamint két barátját is, őket azonban már korábban kiengedték.

Az első New York-i ebolás eset ijedelmet keltett a város egyes lakóiban, különösen azután, hogy kiderült, az orvos több olyan helyen is megfordult, ahol általában nagy a tömeg. Kórházba kerülésének hírére Andrew Cuomo New York-i és Chris Christie New Jersey-i kormányzó 21 napos kötelező karantént rendelt el a Nyugat-Afrikából visszatérő egészségügyi dolgozóknak és azoknak, akik közvetlen kapcsolatba kerültek ebolás betegekkel. Később más államok is átvették a kötelező karanténról szóló rendelkezést.

 

Forrás: proaktivdirekt.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK