Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Rendkívüli vizsgálat a víztisztítók miatt
2013. október 30. 09:42

víz, tisztítás, ellenőrzés

Rendkívüli vizsgálat a víztisztítók miatt
Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanújával rendkívüli fogyasztóvédelmi vizsgálatot rendelt el az Abasáron házaló kereskedők által árusított házi víztisztító berendezések miatt Horváth László kormánymegbízott, a Heves Megyei Védelmi Bizottság elnöke - közölte a megyei kormányhivatal kormánymegbízotti kabinetjének kommunikációs munkatársa kedden az MTI-vel.
Rendkívüli vizsgálat a víztisztítók miatt

Burián Orsolya közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a házalók főként idős embereket próbálnak rábeszélni a bizonytalan hatásfokú szűrők megvételére, azt állítják, hogy azokkal ihatóvá lehet tenni a jelenleg még szennyezett vezetékes ivóvizet.
Kiemelte: az ilyen készülékek nem képesek a vízből kiszűrni az arzént, a szén-tetrakloridot, valamint a triklór- és tetraklór-etilént sem, ezért ebből a célból senki ne vásároljon ilyen berendezést. Azt kérték, hogy csapvizet a helyiek kizárólag a védelmi bizottság hivatalos közlését követően fogyasszanak. A hálózati vizet továbbra is csak WC-öblítésre, fűtési rendszerek feltöltésére, tűzivízként, továbbá mosásra, takarításra lehet használni. Ivóvizet további értesítésig csak a lajtos kocsik szolgáltatnak a településen - áll a közleményben.

 

Abasáron október 7. óta nem alkalmas fogyasztásra a vezetékes víz, mert az abban található szén-tetraklorid-, illetve triklór- és tetraklór-etilén-szennyeződés mértéke meghaladta a határértéket.
A megyei védelmi bizottság múlt csütörtöki döntése értelmében a település biztonságos ivóvízellátását egy Mátrafüred felől érkező, a földfelszín alatt kiépülő vezetékkel oldják meg.

Juhász Marianna, a gyöngyösi önkormányzat kabinetvezetője az MTI-hez szintén kedden eljuttatott közleményében azt írta, ez sem Gyöngyös, sem Mátrafüred, sem pedig Pálosvörösmart ivóvízellátásában nem okoz korlátozást.

Tájékoztatása szerint a Heves Megyei Védelmi Bizottság október 24-i döntésének megfelelően október 25-én megkezdődött a Mátrafüred és Pálosvörösmart közötti összekötő vezeték kiépítése, így még a téli fagyok beállta előtt lefektetik az ivóvízvezetéket. A munkálatok előreláthatóan két hétig tartanak, a szakmai irányítást a Heves Megyei Vízmű Zrt. látja el.

 

Forrás: weborvos.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK