Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Regeneráló kezelés a körömnek: japán manikűr
2014. november 17. 23:05

manikűr, körömápolás, körömerősítés, szépség, egészség

Regeneráló kezelés a körömnek: japán manikűr
A köröm az ápoltság egyik alapvető jele ma is, ám volt időszak, amikor még ennél is többet árult el a viselőjéről: többek között a társadalmi vagy anyagi helyzetét is. (Emlékezzünk csak Scarlettre az Elfújta a szél egyik jelenetéből, amikor Buttler kapitány előtt a keze buktatta le.) A géllakkok és a műköröm korában egyszerű leplezni egy valójában nem is olyan egészséges vagy ápolt körmöt. De mit tegyen az, akinek a szépségen kívül az egészség is fontos?
Regeneráló kezelés a körömnek: japán manikűr

A köröm ma is sokat elárulhat a viselője társadalmi helyzetéről és akár az egészségügyi állapotáról is, ha nincs eltakarva különböző módszerekkel. Elismerem, hogy jól mutatnak a különböző minták és színek egy szép női kézen, a műköröm vagy a géllakk alatt azonban könnyen elvékonyodhat, megrongálódhat és megfeszülhet a valódi köröm.

Mi is az a japán manikűr?

A japán manikűr azoknak ajánlható, akik nem szeretnének kompromisszumot kötni. Ápolt, egészséges és szép körmöket akarnak, természetes módszerekkel. Mivel a japán manikűr egyaránt jó az általános és a regeneráló ápoláshoz is, ezért azoknak is a javára válik, akiknek helyre kell hozniuk a körmük állapotát géllakok vagy műköröm használata után.

Az eljárás során csak természetes anyagokkal érintkezik a köröm, úgy mint a szarvasbőr és a méhviaszt. Egy érdesebb felületű szarvasbőr polírozóval a körömfelületét kissé „felbolyhozzák”, ezután következik az ápoló és erősítő méhviasz, ami táplálja a körmöt. A legvégén egy talkum nevű anyaggal (szilícium-dioxid) és ismét a szarvasbőrrel kezelik a körmöt, ami lezárja a lemezkéket, és fényesre políroz. A manikűr hatására a körmök természetes fénye tovább megmarad, erősödnek és állítólag gyorsabban is nőnek. Mindez annak köszönhető, hogy a méhviasz a körömlemezkékbe kerül, s nem csak a legfelső rétegre, így gyakorlatilag beépül a szaruhártyába. A technika pedikűrre is használható.

A gésák tippje

A japán manikűr egyébként egy régóta ismert, több mint 400 éves eljárás, amelyet az arisztokrácia alkalmazott. Állítólag a gésák is elkészítették a férfiaknak. Különösen hasznos télen, amikor a köröm ki van téve a szélsőséges időjárás viszontagságainak, s könnyebben elveszíti rugalmasságát és fényét.

 

Forrás: proaktivdirekt.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK