Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Puffadásos emésztési zavarok kínozhatnak minket ma
2013. április 09. 09:31

puffadás, humánmeteorológia

Puffadásos emésztési zavarok kínozhatnak minket ma
Kedden eleinte meleg-, később kettős front határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet. Nyugaton több napsütésre lehet számítani, míg keleten borongós marad az idő.
Puffadásos emésztési zavarok kínozhatnak minket ma

Hétfőről keddre virradóra alvászavarok nehezíthetik az éjszakai pihenést, ezért érdemes hétfőn az esti órákban elkortyolni egy pohár levendulateát, vagy levendulaolajat párologtatni. Kedden eleinte melegfronti hatás okozhat nyugtalanságot, ingerlékenységet, és a már meglévő gyulladásos betegségek tüneteit felerősítheti – jelenti a Meteoklinika orvosmeteorológiai portál.

Továbbá puffadásos emésztési zavarok is gyakrabban jelentkeznek ebben a humánmeteorológiai helyzetben. Együnk könnyű ételeket, és lehetőség szerint kerüljük a káposztafélék és hüvelyesek fogyasztását.

Délutántól már országszerte kettős fronthatás érvényesül, ezért mind a meleg-, mind a hidegfontokra érzékenyek körében jelentkezhetnek panaszok. Egyaránt jelentkezhet görcsös és migrénes típusú fejfájás. A Dunántúlon hosszabb időre kisüthet a nap, itt az UV-sugárzás erőssége eléri a mérsékelt szintet.

A szálló por és a nitrogén-oxidok légköri koncentrációja átlépheti az egészségügyi határértéket. A napokban emelkedni fog a nyár, az éger és a ciprusfélék pollenkoncentrációja, és más fajok pollenjei is megjelennek majd a tavaszias időben.

Az utak helyenként nedvesek lesznek, a déli, délkeleti megyékben kialakulhatnak zivatarok, az átlagosnál hosszabb lehet a reakcióidő. Vezessünk óvatosan!

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK