Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Porckopás
2014. szeptember 30. 21:27

ízületi kopás, ízületi porckopás, ízületi porc, porckopás

Porckopás
A leggyorsabban öregedő szervünk az ízületi porc. Kopása nagyon korán elkezdődhet, főként ha — az amúgy is elég rossz tápanyag-ellátású és regenerációjú — ízületi porc nem kap megfelelő vérellátást.
Porckopás

Ez az alkati tényezőkön kívül függ az aktív mozgás, a nem szélsőségesen megerőltető (pl. versenyszerűen űzött) sportolás mennyiségétől. Az életkor előrehaladtával a helyzet tovább romolhat az erek állapota és a mozgás hiánya miatt. Eleinte persze nem okoz tüneteket a dolog, csak véletlenszerűen — mondjuk egy röntgenfelvétel kapcsán — fedezhetnénk fel a kezdeti kopásos képet.

 

Aztán az életkor előrehaladtával egyre gyakrabban és súlyosabb mértékben jelentkezhetnek ezek a tünetek — egy-egy rossz mozdulat kapcsán — leggyakrabban derék- vagy hátfájás képében. A legjobb megoldás e folyamat lassítása érdekében a rendszeres, aktív — de nem megerőltető — mozgás. Kevesen tudják, hogy az úszás például olyan sport, mely a legtöbb ízületet maximálisan, de kíméletesen kimozgatja és regenerációját javítja. Másik ilyen terápiás forma a víz alatti torna, a súlyfürdő vagy az iszappakolás. Ezen módszerek nagy előnye, hogy úgy tudják az ízületeket megmozgatni, hogy közben a gravitációból származó súlyterhelés lecsökken.

 

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK